Havaintoja ihmisyydestä -blogi

Onko stressistä mahdollista vapautua pysyvästi?

Torstai 8.11.2018 - Laura

stress_max-van-den-oetelaar-unsplash.jpg

Voiko stressiä hallita?

Miten sinä haet helpotusta stressiin? Meditoimalla? Liikkumalla? Saunomalla? Liikkumalla luonnossa? Syömällä terveellisesti? Käyttämällä alkoholia? Syömällä herkkuja? Shoppaamalla?

Tätä listaa voisi jatkaa pitkään. Liikunta, saunominen, meditaatio, luonnossa ulkoilu, terveellinen ruokavalio ovat hyviä asioita, ja ilman muuta meistä jokaisen on pidettävä huoli terveistä elintavoista, jotta voisimme paremmin.

Olet kuitenkin varmaan huomannut, että työviikon päätteeksi nautitut punaviinilasilliset nollasivat taakkoja päässäsi ja kehossasi vain hetkeksi. Kuntosalin vaikutus kestää aikansa, luontoliikunnan vaikutus kestää aikansa ja myös meditaation vaikutus kestää aikansa. Eikö olisi helpottavaa, jos olisi olemassa ihmepilleri, jolla pysyisimme jatkuvasti a) elinvoimaisina b) onnellisina c) terveinä d) hyväkuntoisina ja niin edelleen. Mutta sellaista ei taida olla :)

Stressi ei synny ulkopuolellasi, vaan sisälläsi. Yliaktiivinen mieli on se, missä stressi, kaaos ja taakan ja rasituksen tunne syntyy. Niin kauan, kun tietoisuuden tilasi pitää yllä stressiä,  et pääse stressistä eroon. Ulkoiset olosuhteet eivät muutu, koska elämässä tulee aina olemaan jotain stressiä ja haasteita - mutta sinun sisäinen tilasi voi muuttua. Sisäisen tilan muutos vaatii sitä, että opettelet elämään uudenlaisessa tietoisuudentilassa.

Stressi ei ole rajattu mihinkään tiettyyn ihmisryhmään tai ammattikuntaan, vaan se on oikeastaan ihmisyyden yleisin ongelma. Ainoastaan pienet lapset, jotka ovat täysin läsnä tässä hetkessä, eivät koe stressiä. Stressi ei ole pelkästään kiireisten bisnesihmisten tai huippumenestyjien ongelma. Stressi koskee meitä kaikkia, olimme sitä kotiäitejä tai -isiä, työntekijöitä, yrittäjiä, nuoria, vanhoja, opiskelijoita... Olemme ihmisiä, ja siksi stressi yhdistää suurintaa osaa meistä.

Olet varmasti myös kokenut hetkiä, jolloin olet stressitön. Se on ihana olotila.

Kuten alussa mainitsin, stressiin löytyy monenlaista hetkellistä helpotusta. Jos kuitenkin haluat opetella elämään vapaana stressistä, sinun täytyy päästä käsiksi johonkin, joka on enemmän kuin hetken helpotus.

Stress Detox-workshop on kaksipäiväinen workshop, jonka ovat suunnitelleet Oneness & One World Academyn perustajat Krishnaji ja Preethaji, jotka ovat erittäin korkealla tietoisuuden tasolla olevia ihmisiä. Sen lisäksi, että he johtavat tätä suurta tietoisuus- ja transformaatiokoulua, he ovat perheellisiä ihmisiä ja myös menestyviä bisnesihmisiä, eli erittäin kiireisiä ja erittäin tuotteliaita ja aikaansaavia. Eikö olisikin kiinnostavaa ja hyödyllistä kuulla, mitä annettavaa ja kerrottavaa heillä on meille stressiin ja stressinpuhdistukseen liittyen?

Kurssilla yhdistyy muinainen ja moderni, mystinen ja tieteellinen sekä tietoisuuden voima ja alkulähteen voima. Kurssi sopii sekä ensikertalaisille, aloittelijoille että konkareille. Voin omasta kokemuksestani kertoa, että kurssi on todella kaunis, syvä ja voimakas. Kurssilla saat omakohtaisesti kokea sen olotilan, kun koko olemuksesi on puhdistettu stressistä. Saat myös menetelmiä kotiin vietäväksi.

Stress Detox -workshopeja pitävät eri puolilla Suomea O&O Academyssa koulutetut One Consciousness Trainerit. Olen yksi heistä ja sivuiltani voit lukea lisää

https://www.yksisydanyksitietoisuus.fi/stress-detox

Kommentoi kirjoitusta.

Mitä tarkoittaa itsesi rakastaminen?

Maanantai 5.11.2018 - Laura

elijah-o-donnell-663102-unsplash.jpg

Kuva: elijah-o-donnell/unsplash

Mitä sinulle tulee mieleen sanoista itsesi rakastaminen, itsesi hyväksyminen?

Onko se sitä, että postailet someen kuvia kauniista bikinivartalostasi? Tai toitotat omaa erinomaisuuttasi?

Nämä ovat oikeastaan epäolennaisia kysymyksiä. Ennen itsesi rakastamista sinun on tunnettava itsesi. Koska jos et tunne itseäsi, yrität rakasta kiiltokuvaimagoa, jonka olet luonut itsestäsi. Siksi portti todelliseen itsesi rakastamiseen voi aueta vain ja ainoastaan itsetuntemuksen polun kautta.

Suurin osa ihmisistä ei tunne itseään ollenkaan. Jos ihmisiä pyydetään kuvailemaan itseään, kuvaus on hyvin epärealistinen ja muistuttaa lähinnä ihmisyyden täydellistä ihannetta. Jos me kaikki kerran olemme kuvauksemme kaltaisia ihanneihmisiä (no, ainoat möröt kaapissamme ovat ehkä se, että olemme lyhytpinnaisia tai tulisia tyyppejä) niin miksi maailma on tässä jamassa?

Väittäisin, että alle 25 % ihmisistä tuntee itsensä. Todellinen olemuksemme on sen kiiltokuvamaisen imagon takana piilossa, jota pidämme yllä.

Miten sitten voit tutustua itseesi? No, yksi nopeimmista keinoista tutustua itseesi on tulla kosketuksiin puhtaan alkulähteen valon ja tietoisuuden voiman valon kanssa. Ne alkavat puhdistaa sinua ja nostaa sinusta pintaan asioita, joiden olemassaolosta et ole edes tietoinen. Ne ovat alitajunnassa. Alitajunta on laaja ja erittäin voimakas, ja ohjaa elämäämme paljon enemmän kuin tiedämme.

Itsesi tunteminen alkaa siitä, että alat tulla tietoiseksi ajatuksistasi, tunteistasi, peloistasi, ehdollistumistasi, motiiveistasi, käytöksestäsi. Vasta kun alat tutustua itseesi, voit myös alkaa harjoitella itsesi rakastamista.

Kommentoi kirjoitusta.

Mitä meditaatio on?

Keskiviikko 31.10.2018 - Laura

jared-rice-388260-unsplash.jpg
 

Nykyään meditaatio on paljon esillä, ja myös sen hyödyistä puhutaan paljon. Meditaatio ei ole sitä, että sinun olisi istuttava liikkumatta Buddha-patsaana ja oltava ajattelematta. Meditaatio on sitä, että tuot huomiosi itseesi, sisäiseen maailmaasi. Ajatuksiisi, tunteisiisi: epämukavuuteen, iloihin, suruihin, vastustukseen, levottomuuteen. Arjessa keskittymisemme on yleensä itsemme ulkopuolella, ja ylipäänsä yhteiskunnassamme sisäinen maailma on jätetty lähes täysin huomiotta - ja sen valitettavat tulokset ovat nähtävissä!
Meditaatioita on monenlaisia, enkä todellakaan tunne kaikki eri meditaatiomenetelmiä. On olemassa aktiivisia meditaatioita, missä tehdään jotain: esimerkiksi tuotetaan ääntä vaikka toistamalla mantraa, tai tehdään erilaisia sormienasentoja eli mudria. On olemassa meditaatioita, joissa tuot huomion kehoosi ja sen eri osiin. Tai tuot huomiosi hengitykseen. Tai visualisoit asioita.
Olen itse meditoinut vuodesta 2008 ja kokeillut erilaisia meditaatioita. Pidän monenlaisista meditaatioista ja voin sanoa, että päivä lähtee aivan eri värähtelyllä käyntiin, kun aamulla meditoi tai tekee muita henkisiä harjoituksia. Mieli on rakennettu niin, että se ei hirveästi tykkää siitä, että meditoimme. Se haluaa mieluummin viedä huomion ulospäin: someen, mediaan... Mieltä kouluttamalla pystyt kuitenkin luomaan itsellesi aamurutiinin, jossa vietät hetken itsesi kanssa - elämäsi tärkeimmän ihmisen kanssa. Meditaatio avaa portin itsetuntemukseen ja voi motivoida ihmistä etenemään henkisellä polulla tai tietoisuuden kasvun polulla.
Meditaatio vaikuttaa aivoihin - kuten kaikki tekemämme asiat. Meditaatiolla ja meditaatioharjoituksilla voit pikku hiljaa luoda aivoihisi uudenlaisia "reitityksiä" ja todennäköisesti huomaat, että sinun on helpompi olla läsnä ja olet rauhallisempi ja tietoisempi. Alat huomata, että tunteet, ulkoiset tapahtumat, ulkoiset ärsykkeet eivät enää vie sinua mukanasi niin kuin aiemmin. Meditaatioon pätee kuitenkin sama kuin kaikkeen muuhun: meditaatio auttaa sinua, vain kun teet sen. Joskus meditaation tilaan on helpompi päästä, joskus vaikeampi. Silti edes lyhyt meditaatio on hyödyksi.
Omiin aamurutiineihini kuuluu vaihtelevasti - eli  aikataulusta riippuen - hengitysharjoitus, missä teen muutaman minuutin ajan syvää ja hidasta hengitystä. Se on erittäin rauhoittavaa ja auttaa keskittymistä muissa meditaatioissa. Toinen suosikkiharjoitukseni on chakrameditaatio, joka on erittäin maadoittava, puhdistava ja kohottava. Joskus teen chakrameditaation illalla ennen nukkumaan menoa, ja se rauhoittaa levottomuutta erittäin tehokkaasti. Kolmas suosikkini on rauhoittava ja kohottava Soul Sync-meditaatio, ja kun kaipaan maadoittumista, teen meditaation, joka vahvistaa ja voimistaa yhteyttäni Äiti Maahan hyvin konkreettisella tavalla.
Harrastan lisäksi kundaliinijoogaa, joka on monipuolista tietoisuuden joogaa, ja koostuu monista elementeistä. Tunnilla tehdään fyysinen harjoitus, rentoutus ja lopuksi meditaatio. Kun fyysinen keho on valmisteltu, meditaatio sujuu paljon helpommin. Sen takia joogaryhmät ovat myös mahtava tapa aloittaa meditoiminen, ryhmästä saa paljon voimaa ja ryhmässä meditoiminen voi olla ainakin aluksi helpompaa.
Jos haluat oppia meditoimaan, tai et oikein osaa aloittaa meditoimista itseksesi, ota minuun yhteyttä ja varaa henkilökohtainen tapaaminen!
Kuva: Jared Rice, Unsplash

Kommentoi kirjoitusta.

Miksi kehittäisit itseäsi?

Keskiviikko 24.10.2018 klo 15:20 - Laura

denys-nevozhai-191635-unsplash.jpg

Miksi meidän pitäisi ihmisinä kasvaa ja kehittyä?

Tänä päivänä maailma pursuaa erilaisia menetelmiä ja tarjontaa itsensä kehittämiseen. Joku saattaa ajatella, että tämä kaikki on turhaa ja sitä on liikaa. En usko että sitä on liikaa.

Syy siihen, miksi tietoisuus, tietoinen läsnäolo, rentoutus, elämänhallinta, itsetuntemus, hyvinvointi, meditointi, mindfulness, tunnetaidot, onnellisuus ja itsensä kehittäminen on niin paljon tapetilla, johtuu ihmiskunnan tietoisuuden muutoksesta. Olemme pitkään eläneet hyvin materiakeskeisessä ja ulkoisiin asioihin keskittyvässä maailmassa. Nyt meidän on korkea aika tutustua itseemme ja ottaa käyttöön se potentiaali, mikä ihmisyydessä on - sinussa, minussa, meissä kaikissa! Ei pintapuolisesti, vaan syvällisesti.

Mitä useammasta lähteestä toitotetaan näitä samoja asioita - ehkä hieman eri sanoin ja termein, sitä useamman ihmisen ne tavoittavat.

Sisäinen tilasi, tietoisuudentilasi määrittää elämäsi laadun. Voi olla, että sinulla on "kaikki hyvin", mutta koet silti tyytymättömyyttä, tyhjyyden tunnetta, ehkä surua tai alakuloa ja koet olevasi elämän ja olosuhteiden uhri, jota vain riepotellaan ympäriinsä, ilman että voit itse vaikuttaa asioihin. Tai koet vihaa, ärtymystä, kaunaa, katkeruutta tai jotain epämääräistä pahanolon tunnetta, josta et oikein saa kiinni. Meistä jokainen on varmasti koittanut väsymykseen asti muuttaa tai syyttää ulkoisia olosuhteita, siinä kuitenkaan pysyvästi onnistumatta. Juju piilee siinä, että kun tietoisuutesi ja sisäinen tilasi puhdistuu, muuntuu ja parantuu, myös kaikki elämäsi osa-alueet alkavat muuttua...joskus jopa taianomaisen mahtavasti ja nopeasti.

Sisällämme on paljon alitajuisia rajoitteita, uskomuksia, pelkoja ja ehdollistumia, jotka rajoittavat kykyämme elää täydessä potentiaalissa ja nauttia elämästä. Elämästä nauttiminen ei tarkoita, ettei elämässä olisi ongelmia tai haasteita. Mutta kun sisäinen tilasi puhdistuu ja parantuu, löydät myös haasteisiin ja ongelmiin ratkaisuja helposti ja luovalla tavalla korkeammasta tietoisuudentilasta käsin.

Tiedätkö, että on mahdollista elää sisäisessä tyyneyden ja ilon tilassa, ja olla vieläpä luova ja menestyvä? Todellinen luovuus ei synny kiireisessä, hälisevässä mielessä, vaan tyynessä mielessä. Siksi meditaatio, itsetuntemuksen lisääminen ja kokemukselliset harjoitukset ja prosessit tai energiahoidot ja muut kasvun ja eheytymisen apuvälineet ovat tarpeellisia ja tärkeitä.

Itsensä kehittäminen on työtä, ja kun teet oman osasi - josta suurin ja ehkä inhottavin osa on itsetuntemus - sinua autetaan huimasti eteenpäin tällä polulla.

Olen itse saanut omalla, vuonna 2009 alkaneella matkallani hurjasti apua! Ja tarjoamani palvelut auttavat sinua tällä matkalla. Oletko valmis tutustumaan todelliseen itseesi?

Kuva: Denys Nevozhai, unsplash.com

Kommentoi kirjoitusta.

Metsän parantava voima

Sunnuntai 23.9.2018 klo 12:35 - Laura

metsa_small.jpg

Miten metsä voi auttaa meitä?

Suomalaisilla on hyvä yhteys luontoon. Meille metsässä oleilu on ihan luontaista. Eräs suomalainen ystäväni, joka asuu ulkomailla, saa usein kuulla ihmettelyä: "Miten uskallat mennä metsään?" koska hän rakastaa metsässä lenkkeilyä ja hänelle se on ihan itsestäänselvää. Uskon, että nämä metsään liittyvät kauhukuvat on iskostettu meihin enemmänkin mediasta, elokuvista ja jännäreistä kuin todellisuudesta.

Metsä ja koskematon luonto on täynnä korkeavärähteistä energiaa. Jokainen ihminen tunnistaa sen, ja siksi mielellään hakeudumme luontoon, kun kaipaamme hoivaa ja puhdistumista.

Olen aina rakastanut luonnossa oleilua. Lapsena en tietenkään edes ajatellut sitä, koska se tuli niin luonnostaan. En usko, että kukaan lapsi (miksei myös aikuinen) tylsistyisi koskaan metsässä, luonnossa. Siellä on niin paljon ihmeteltävää. Viimeksi eilen ihastelin mustikanvarpuja, joissa oli valmiina silmujen aihiot ensi kevääksi. Luonnossa saamme hyvin konkreettisesti ja läheisesti kokea universaalin rakkauden. Luonnon väri, vihreä, on sydänchakran väri. Luonto on pyyteetön rakkaus. Luonnossa ja metsässä oleillessa mieli selkeytyy, aura puhdistuu ja negatiiviset ajatukset ja tunteet huuhtoutuvat pois.

Uskon, että moni ihminen voisi paljon paremmin, jos he ylläpitäisivät säännöllistä yhteyttä luontoon. Avaran luonnon katselu telkkarista ei korvaa luonnossa oleilua.

Olen pyrkinyt ottamaan omaan elämääni takaisin laiskuuden alle hautaamani rutiinin: aamulenkin. Aamulenkki heti herättyä, ja ennen syömistä, antaa keholle ja mielelle aivan uskomattoman energiabuustin! Ja lenkki nimenomaan luonnossa, ei asfalttiviidakossa. Päivä alkaa ihan eri lailla. Niinä päivinä, kun en ehdi tai jaksa lähteä ulkoilemaan, teen kotona lyhyen joogaharjoituksen.

Se, että Suomen pinta-alasta on 75 % prosenttia metsää, on itse asiassa paljon suurempi lahja kuin ymmärrämme. Myös se, että meillä mustikoita kasvaa kaikkialla, on suuri siunaus. Terveysmeedio (Medical Medium) Anthony William kirjoittaa ja puhuu mustikoista paljon kirjoissaan.

Menkäämme siis metsään!

Kommentoi kirjoitusta.

The Oneness Field, voimapaikka maan päällä

Maanantai 27.8.2018 - Laura

ekam-oneness-field_small.jpg

Paikka, joka on rakennettu ihmiskunnan heräämiselle

Maailmassa on lukemattomia pyhiä paikkoja.Temppeleitä. Kirkkoja. Muinaisia voimapaikkoja.Paikka, minne itse palaan aina uudelleen ja uudelleen, on The Oneness Field, Ekam. The Oneness Field tarkoittaa ykseyden kenttää, ja sanskriitinkielinen sana Ekam tarkoittaa valaistumisen korkeinta astetta, ykseyden korkeinta tilaa.

Monet temppeleistä on rakennettu jumalille. Ekam, joka on valmistunut vuonna 2008, on rakennettu ihmisille: Ihmiskunnan heräämiselle ja ihmiskunnan tietoisuuden transformaatiolle. Ekamin on rakennuttanut avataarojen Sri Amman ja Sri Bhagavanin poika Krishnaji. Ekamin visio on, että tuhannet ihmiset meditoivat siellä ja saavat kokea heräämistä, muuntumista, yhdistyä voimakkaasti kosmiseen viisauteen tai jumalallisuuteen, korkeampaan tietoisuuteen. Nämä meditaatiot ja prosessit vaikuttavat voimakkaasti myös ihmiskunnan kollektiiviseen tietoisuuteen, koska Ekam toimii eräänlaisena vahvistimena, ja siellä tehtyjen meditaatioiden ja prosessien vaikutukset säteilevät ulospäin auttaen kaikkia ja kaikkea.

Nyt elokuussa 2018 Ekamissa järjestettiin ensimmäistä kertaa 11 päivän mittainen Ekam World Peace Festival. Se oli mahtava, maailmanlaajuinen tapahtuma. Festivaalissa ei ollut kyse rauhanaktivismista, vaan siitä, että tuhannet ihmiset Intiasta ja kaikkialta ympäri maailmaa ilmoittautuivat rauhantekijöiksi, ja kävivät ennen festivaalia läpi useita viikkoja kestävän viikottaisen koulutuksen (verkossa) joka sisälsi viisautta, opetuksia ja meditaatioita, joilla ihminen pääsee siirtymään sisäisen rauhan tilaan. Rauhantekijät sitoutuivat pitämään kukin vähintään 49 ihmiselle rauhanmeditaatioita tai välittämään rauhan Deekshaa. Näin rauhan tietoisuudentila levisi laajalle.

Koko tapahtuma huipentui 19.8. Ekam World Peace Festivalin pääpäivään, jolloin Ekamiin kokoontui paikan päälle tuhansia ihmisiä, ja sadat tuhannet ihmiset ympäri maailmaa liittyivät tilaisuuteen energeettisesti ja videoyhteyden kautta ja saimme yhdessä kokea uskomattoman voimakkaita meditaatioita O&O Academyn perustajien, Krishnajin ja Preethajin kanssa koko päivän.

Mikä tästä paikasta tekee sitten erityisen? Hyvin moni asia, ja kaikesta en ole edes tietoinen. Ekam on mystinen voimatalo sijaintinsa, rakenteensa ja kaikkien yksityiskohtiensa vuoksi. Ei ole väliä, uskotko mihinkään näistä. Kun astut Ekamiin, kundaliinienergiasi ja chakrasi aktivoituvat ja sinulle tapahtuu mahtavia asioita. Sen vierailun jälkeen et ole enää sama ihminen. Aivoissasi tapahtuu muutoksia ja alat havainnoida ja kokea elämää korkeammasta tietoisuudesta käsin.

Tammikuussa 2018 Ekam avattiin maailmalle eräänlaiseksi meditaatiokeskukseksi. Sitä ennen se oli lähinnä vain O&O Academyn kurssilaisten ja oppilaiden käytössä. Tammikuusta lähtien kuka vain on voinut osallistua voimakkaisiin meditaatioihin Ekamissa. Ulkomaalaisille suosittelen tulemaan ns. etsijänä, jolloin saat osallistua päivän kaikkiin neljään meditaatioon. Ne ovat yksinkertaisia, erittäin voimakkaita, pyhiä, kauniita ja transformoivia meditaatioita, joista saat konkreettista apua omaan elämääsi ja samalla autat ihmiskuntaa.

Olen itse vieraillut paikassa ensimmäisen kerran vuonna 2012, kun osallistuin O&O Academyn kurssille. Ekam ja O&O Academy ovat erilliset yksiköt, mutta kaikki O&O Academyn kurssilaiset pääsevät myös Ekamiin, koska tässä voimapaikassa tapahtuu asioita, jotka sen ulkopuolella eivät ole mahdollisia.

En pysty mitenkään kuvailemaan tätä paikkaa ja sen voimaa. Ehkä ajattelet, että ei voi olla olemassa mitään paikkaa, joka olisi toista voimakkaampi, tai että kaikkialla maailmassa on saatavilla sama määrä armoa, ja sitä varten ei tarvitse matkustaa Intiaan. Voin kuitenkin kertoa, että se valtava tietoisuuden kasvu ja sydämen avautuminen, mitä olen saanut itselleni, on peräisin täältä. En olisi tässä tietoisuudentilassa, missä nyt olen, ilman Ekamia ja O&O Academyn kursseja. Jos olet kiinnostunut lähtemään ja kaipaat lisätietoja, käy sivuilla www.theonenessfield.com

1 kommentti .

Mitä eroa on säälillä ja myötätunnolla?

Torstai 2.8.2018 - Laura

1neonbrand-594379-unsplash.jpg

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Mitä eroa on säälillä ja myötätunnolla?

Vai ovatko ne yksi ja sama asia?

Kun jollekin ihmiselle tapahtuu tai on menneisyydessä tapahtunut jotain ikävää, traumaattista, vahingollista, on luonnollista, että haluamme elää jollain lailla myötä hänen kärsimyksessään.

Yleisesti ottaen ihmiset eivät kuitenkaan erota toisistaan sääliä ja myötätuntoa. Sääli on sitä, kun voivottelet ihmisen tilannetta ja kohtaloa, ja pidät häntä uhrina ja parkana. Usein on myös niin, että sääli ei lopu, vaan jatkuu loputtomasti. Oman havaintoni mukaan sääli kumpuaa omista loukkaantumisen tunteista ja mielestä, kun taas myötätunto tulee sydämestä ja rakkaudesta.

Kun säälit jotain ihmistä, säälit todellisuudessa itseäsi. Sääliessäsi unohdat ihmisen todellisen olemuksen, joka ei ole rajoittunut olento, vaan voimakas valo-olento, jonka sisällä on rajaton potentiaali. Sääliessäsi samastut ihmisen kärsimykseen, etkä myöskään halua nähdä tai löytää ratkaisuja asiaan, vaan keskittyä ongelmaan. Säälilläsi myös voimistat ihmisen ongelmia, koska resonoit kärsimyksen tietoisuudessa. Sääliessäsi kiellät ihmisen voiman.

Myötätunto on tila, jota voi kokea puhdas ja avoin sydän(chakra). Myötätunnossa olet sydänyhteydessä ihmiseen ja olet läsnä hänelle ja sille, mitä hän kokee ja tuntee ja autat häntä sillä tavoin kuin siinä hetkessä voit. Ja muistat myös koko ajan totuuden eli sen, että kaikista vaikeuksista ja kärsimyksestä huolimatta ihmisellä on mahdollisuus päästä eteenpäin, ja että ketään ei ole tuomittu kärsimään pysyvästi. Myötätunto auttaa toista ihmista eheytymään ja parantumaan.

Sääliminen kuluttaa energiaasi, myötätunto ei.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: myötätunto, sääli

Ahdistaako sinua hiljaisuus?

Maanantai 30.7.2018 - Laura

5KW_unsplash.jpg

Kuva: Unsplash.com

Pelottava hiljaisuus

Pysähdyn välillä miettimään, miksi joka paikassa - kaupoissa, liikkeissä, kuntosaleilla, on oltava musiikit ja tv:t päällä? Varsinkin kuntosalilla se tuntuu oudolta, koska suurimmalla osalla ihmisistä on joka tapauksessa omat musiikit mukanaan.

Eräs muutamia vuosia sitten tapailemani mies ihmetteli minulla kylässä käydessään sitä, että en katso telkkaria. Tuolloin minulla muistaakseni vielä oli tv, mutta avasin sen ehkä kaksi kertaa vuodessa, ja lopulta luovuin siitä kokonaan. Hän sanoi, että "No jos et kerran kato telkkaria, niin varmasti sitten olet netissä paljon?"

Miksi hiljaisuus ahdistaa niin paljon? Miksi meillä pitää olla koko ajan jotain täytettä aisteille? Koska muuten joudumme kohtaamaan itsemme. Ajatuksemme ja tunteemme. Ja nehän vasta kauheita on, niinkö? Saatamme jopa saada yhteyden itseemme.

Kyllä minäkin tottakai netissä olen, mutta varmasti hyvin paljon vähemmän kuin suurin osa ihmisistä. Rakastan musiikin kuuntelua ja musiikki on mahtava työväline, jolla saa yhteyden tunteisiin. Silti rakastan myös hiljaisuutta ja täydessä hiljaisuudessa olemista. Koska silloin olen läsnä itselleni ja totuuden kuulemiselle.

Jos sinulla on tapana, ettet osaa olla ilman jotain katsottavaa tai kuunneltavaa - radio, some, tv, musiikki - tee joskus tietoisesti valinta pidättäytyä niistä vaikka yhden päivän ajan. Ja tarkastele, mitä mahdollista epämukavuutta sinussa nousee pintaan sen seurauksena. Epämukavuuden jälkeen tulee rauha. Rauhan jälkeen tylsistyminen. Ja tylsistymisen jälkeen nousee luovuus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hiljentyminen, hiljaisuus, itsen kuuntelu

« Uudemmat kirjoitukset