HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Muutokset pakottavat meitä eteenpäin

Maanantai 6.5.2019 klo 15:36

Tämä vuosi näyttää olevan varsinainen Muutosten Vuosi. Erityisesti viime viikkoina ja päivinä hyvin monen ihmisen elämässä näyttää olevan jos jonkinlaista uudelleenjärjestelyä, oli kyse sitten asuinpaikan tai asunnon vaihdosta, työpaikan tai toimenkuvan vaihdosta, yhteistyökumppanien vaihdosta, parisuhteen päättymisestä tai kampaajan vaihdoksesta.

Muutoksia on monentyyppisiä. Osa tapahtuu tahdostamme riippumatta, muiden tahdosta tai päätöksestä, osa tapahtuu omasta tietoisesta tahdostamme ja päätöksestämme. Kaikille muutoksille on kuitenkin yhteistä se, että niiden on tarkoitus viedä meitä pois vanhasta, kohti uutta, raikkaampaa ja enemmän itsemme näköistä elämää. Linjata meitä uuteen tietoisuuteen. Muutos voi olla, kun huomaat, että joku asia tai projekti, jonka eteen olet tehnyt paljon töitä, ei kannakaan hedelmää ja tiedät, että sinun on muutettava suuntaa, mutta et yhtään tiedä, mikä se uusi suunta olisi. Antaudut, päästät irti kontrollista, ja silloin uusi voi astua sisään. Uusi ei välttämättä ole se, mitä egosi havitteli, mutta se on aivan takuuvarmasti se, mikä on korkeimmaksi parhaaksesi.

Me ihmiset emme yleisesti ottaen rakasta muutoksia, koska ne nostavat meissä esiin hallinnan menettämisen pelon ja sen, ettemme luotakaan elämään ja siihen, että selviämme ja että kaikki, mitä tapahtuu, puhdistaa meitä ja auttaa meitä päästämään irti vanhasta ja tarpeettomasta. Haluaisimme aina tietää yhden askeleen ottaessamme, mihin se vie, ja mikä on sen jälkeen tuleva askel. Nyt on kuitenkin aika alkaa luottaa - tai ainakin ihan ensin tulla tietoiseksi, jos et luota. Elämään voi tulla uutta vain, kun vanhaa puhdistuu ja tekee tilaa uudelle. Sen takia, jos kaipaat uusia tuulia elämääsi, helpoin tapa aloittaa se prosessi on toimia fyysisellä tasolla - eli konmaritus :) Siis turhat ja ylimääräiset ja menneisyyteen sitovat esineet ja tavarat kiertoon.

Tervetuloa uusi!

Työvälineitä ja menetelmiä sisäiseen parantumiseen

Lauantai 27.4.2019 klo 10:50

Miten voin eheytyä, parantua ja puhdistua tietoisuuden, tunteiden ja mielen tasolla?

Ensimmäinen ja tärkein asia: lakkaa pakenemasta. Jos laitat vain silmät kiinni ja toivot, että asiat ja paraneminen tapahtuvat itsestään, saat odottaa aika kauan. Ensimmäinen askel parantumiseen on se, että uskallat kohdata itsesi ja kipusi. Ja uskallat kohdata myös sen, että kun tukahdutettujen asioiden kansi on kerran nostettu, niitä voi suihkuta pihalle vähän enemmänkin. Aina kuitenkin siihen tahtiin, mihin olet valmis. Toisilla kipua on enemmän, toisilla vähemmän. Jotkut ihmiset työstävät asioita enemmän alitajuisesti pinnan alla, toisille asiat tulevat hyvin selvästi nenän eteen kohdattavaksi.

Toinen tärkeä asia muistaa on se, että kun alat puhdistua ja parantua, vapaudut. Vaikka sisäisen paranemisen ja puhdistumisen prosessi ei välttämättä aina ole kivaa ja kivutonta, sen lopputulos on kuitenkin aina kaunista. On aivan ihanaa olla todistamassa sitä muutosta, mikä ihmisessä tapahtuu (ihan ulkoisestikin!) kun hän alkaa parantua. Ympärilläsi olevat ihmisetkin huomaavat sen.

Todelliseen ja syvään paranemiseen ja puhdistumiseen tarvitaan ihmistietoisuutta korkeampaa, puhdasta tietoisuutta, joka laittaa meissä liikkeelle paranemiseen tarvittavat energiat. Ihmismieli ei pysty itse vapauttamaan itseään. Jos pystyisi, maailman tilanne olisi aika erilainen kuin mitä se on tällä hetkellä. Ihmiskunnan henkiset energiat ovat keskimäärin hyvin alhaalla, jumissa ja se on yksi syy siihen, miksi asiat jäävät sisällemme jumiin - energia ei kierrä eikä virtaa terveellä, tasapainoisella tavalla. Ja kun asiat ovat sisällämme jumissa, ne aiheuttavat ongelmia. Sen takia parantuminen on välttämätöntä ja tarpeellista.

Usein emme edes tiedosta tarvitsevamme minkäänlaista parantumista ja se jo itsessään on osoitus siitä, että emme ole tietoisia. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että kun vuonna 2009 pääsin kosketuksiin puhtaan, korkeavärähteisen tietoisuuden kanssa, siitä alkoi oma parantumisen matkani. Siihen asti olin lähinnä varjonyrkkeillyt itseni kanssa hyvin turhauttavalla tavalla.

Mitä työvälineitä ja menetelmiä sitten on olemassa parantumiseen ihan käytännön tasolla?

Työvälineitä ja menetelmiä riittää joka lähtöön sekä fyysisen kehon että hienovärähteisten kehojen hoitoon: erilaisia terapioita, energiahoitoja, healingeja, workshopeja, kursseja, kehoterapioita... Moni voi ihmetellä "Kun on niin paljon kaikkea huuhaata tarjolla ja lisää tulee koko ajan." Sisäinen tietoni on kuitenkin se, että kaikille ihmisille ei käy sama menetelmä ja siksi tarvitaan vaihtoehtoja auttamaan eri kehitysvaiheissa olevia. Ja tietenkin kannattaa myös muistaa terve kriittisyys - millaisessa jutussa tai porukassa haluat olla mukana? Mutta jokainen ihminen valitsee joka tapauksessa sen tien, mikä resonoi hänelle itselleen ja mitä hän tarvitsee juuri sillä hetkellä. Siksi ei kannata liikaa tuputtaa omaa juttua muille, koska jokaisen polku on omanlainen ja se, mikä sinun mielestä on upeaa, ei toisen mielestä välttämättä ole  ollenkaan upeaa :)

Yksi helppo asia, mitä voit tehdä päivittäisessä arjessasi, on meditaatio tai esimerkiksi hengitysharjoitus. Ryhmässä joogaaminen ja meditoiminen on todella voimallinen ja parantava asia.

Erilaiset energia- ja tietoisuushoidot ovat mahtava apu puhdistamaan ja parantamaan koko olemusta. Pääset helpommalla ja myös halvemmalla, kun hankit itsellesi parantamisen kyvyn jollain kurssilla. Silloin voit hoitaa itse itseäsi. Ja tottakai on myös tärkeää vastaanottaa apua ja hoitoja muilta. Huomasin tämän itse juuri tällä viikolla, kun pitkästä aikaa vastaanotin tietoisuus-/energiahoidon, joka oli todella, todella voimakas ja puhdistava, ja auttoi minua paljon eteenpäin! Omassa elämässäni olen huomannut myös sen, että jos vastaanottaa ja tekee hoitoja itselleen sillä mentaliteetilla, että ne puhdistavat ja parantavat ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään, se ei ole totta. Mitä enemmän olet tehnyt itsetutkiskelua, tutustunut itseesi ja ongelmakohtiisi, sitä enemmän ja voimakkaammin saat apua hoidoista ja prosesseista. Sen takia tiedostaminen, itsetuntemus ja itsen kohtaaminen on kasvun askel numero 1.

Monilla ihmisillä on luonnostaan parantamisen kyky -  muun muassa monet hierojat ja  kampaajat ja muut käsillään töitä tekevät ihmiset ovat synnynnäisiä "parantajia".  Kurssin käyminen on kuitenkin hyödyllistä siksi, että sen kautta saat paljon voimakkaamman aktivoinnin ja yhteyden parantaviin energioihin ja tietoisuuksiin, ja myös puhdistut itse ja pystyt siten olemaan voimakkaampi kanava itsesi ja muiden auttamiselle. Energiahoidot tuovat korkeamman tietoisuuden valoa ja energiaa koko olemukseen ja alitajuntaan ja alkavat puhdistaa ja nostaa pintaan siellä olevia tukoksia ja negatiivisuutta ja se on ensiarvoisen tärkeää parantumisen kannalta.

Itse pidän muun muassa ohjattuja meditaatiotilaisuuksia ja Stress Detox-workshopeja. Meditaatiot kestävät yleensä noin 1-1,5 tuntia ja ne ovat itsessään prosessi, jossa on voimakkaasti mukana korkeampi tietoisuus: todella voimakkaita, puhdistavia, parantavia, silti maanläheisiä ja helppoja, ja ne sopivat kaikille. Stress Detox-workshop on kaksipäiväinen prosessi, joka on suunniteltu hyvin korkeasta ja puhtaasta tietoisuudentilasta ja se on mahtava ja valmis paketti jokaiselle, olit sitten vasta-alkaja tai polullasi pidemmälle edennyt.

Lopuksi poiminta kirjastani "Matkalla korkeampaan tietoisuuteen":

"Maailma on täynnä henkistä tarjontaa. Jos epäröit, onko joku sinun juttusi, tarkastele aina, mitä kyseinen menetelmä antaa sinulle. Avaako se sydäntäsi rakkaudelle, ykseydelle, yhteydelle?

Näyttääkö se sinulle totuuden itsestäsi, näyttääkö se, millainen todella olet? Tuoko se huomion itseesi ja sisäiseen maailmaasi, ja auttaako se sinua ottamaan vastuun sisäisestä tilastasi ja elämästäsi kokonaisuutena? Vai tukeeko se voimattomana uhrina olemisen agendaa? Puhdistaako se sinua? Kohottaako se tietoisuuttasi ja laajentaa näkökulmaasi? Antaako se sinulle yhteyden valo-olemukseesi? Vai edesauttaako se sitä, että jatkat itsellesi valehtelemista ja henkinen egosi kasvaa ja paisuu? Antaako se sinulle tietoa, mielen ruokaa, ilman kokemusta? Knoppitietoa ilman tietoisuuden kasvua? Muututko myös fyysiseltä olemukseltasi aina vain terveemmän, valoisamman ja kauniimman näköiseksi? Ei ole klisee, että todellinen kauneus tulee sisältä. Ihminen, joka on täynnä valoa, säteilee kauneutta ja näyttää iättömältä."

Olemme ihmiskuntana tekemässä siirtymää tietoisuudessa. Sen takia: mitä korkeammassa tietoisuudentilassa pystyt elämään päivittäistä elämääsi, sitä helpommin pystyt surffaamaan tämän suuren kollektiivisen ja yksilöllisen muutoksen läpi. Vanhat toiminta- ja ajattelutavat eivät enää ole ratkaisu, ne eivät enää toimi tässä ajassa. Nyt on aika alkaa kasvaa ihmisyyden korkeimpaan potentiaaliin.

Arvottomuuden tunne heijastuu elämän kaikille osa-alueille

Keskiviikko 24.4.2019 klo 20:32

Harva meistä tiedostaa kokevansa minkäänlaisia arvottomuuden tunteita. Se ei ole asia, jota tulisi välttämättä pohdittua ja mietittyä, ellei sitten satu olemaan tietoinen ja itsetutkiskeluun taipuvainen ihminen.

Väitän, että arvottomuus ja rakkaudettomuuden kokemus on yksi ihmisyyden suurimmista ongelmista ja kipukohdista. Se on vain hautautunut hyvin syvälle. Ja se on hautautunut juuri sen takia, koska se on niin kivulias asia. Kuitenkin näen sitä itsessäni, lapsuudenperheessäni, monissa ympärilläni olevissa ihmisissä, tutuissa ja tuntemattomissa. Jo se, että tiedostaa, on iso askel eteenpäin.

Mitä arvottomuus on ja miten se ilmenee? Arvottomuuden tunteella ja kokemuksella on monia kasvoja. Sen ytimessä on ajatus ja uskomus, että sinä en itsessään ole synnynnäisesti ja lähtökohtaisesti arvokas, vaan arvosi määrittyy muiden ihmisten mielipiteillä sinusta ja sillä, mitä olet saavuttanut ja saanut aikaiseksi elämässäsi ja sillä, mahdutko ihmisyyden ja yhteiskunnan ja kulttuurin ihannenormeihin. Joudut koko ajan lunastamaan arvosi ja paikkasi elämässä, ja elämän kolhut - lapsuudesta aikuisikään - ovat saaneet sinut uskomaan, että et ole arvokas ja rakastettu. Käsi ylös - kuinka moni teistä kokee, että on elämässään ollut täysin rakastettu ja hyväksytty sellaisena kuin on? Onnea! Uskon, että käden  nostaneet jäävät vähemmistöön.

Arvottomuuden tunne on niin kipeä asia, että se täytyy peittää emootioilla. Tällaisia emootioita voivat olla muun muassa ylimielisyys, päteminen, viha, puolustautuminen, miellyttäminen, mukautuminen, alistuminen tai reippaus ja ylisuorittaminen ja perfektionismi. Ne antavat voimaa suojautua siltä, että sisälläsi oleva arvottomuuden tunne paljastuisi - edes sinulle itsellesi.

Arvottomuuden tunne kuitenkin heijastuu elämän kaikille osa-alueille. Kaikki asiat, joita kannat alitajuntasi piilossa, heijastuvat sinulle takaisin toisten ihmisten ja elämän erilaisten tilanteiden kautta. Jos koet olevasi arvoton, vedät puoleesi ihmisiä, jotka eivät arvosta sinua. Jos koet olevasi arvoton, sinun voi olla vaikea vetää puoleesi rahaa ja mahdollisuuksia, tai yrittäjänä hinnoitella palveluitasi kannattavasti. Jos koet olevasi arvoton, vaadit kanssaihmisiltä jatkuvaa pönkitystä, palautetta ja varmistusta sille, että olet hyvä ja rakastettu. Jos koet olevasi arvoton, et koskaan uskalla pitää puoliasi tai sanoa ei, koska pelkäät, että sinua ei rakasteta sen jälkeen. Jos koet olevasi arvoton, nielet huonoa kohtelua, koska alitajuisesti koet ansainneesi sen. Arvottomuuden tunne vie sinut haavoittuvaan tilaan. Siksi elämme maailmassa, joka on erikoistunut arvottomuuden tunteen peittämiseen lukemattomilla eri tavoilla. Ulkonäkö- ja suorituskeskeinen sekä ulkoaohjautuva yhteiskunta on varmaankin tämän jäävuoren huippu!

Kukaan tai mikään ulkopuolinen ei voi koskaa korjata tai eheyttää arvottomuuden tunnettasi. Kaikki ulkopuolinen kehu tai kannustus on laastari, joka auttaa lyhyen hetken ajan. Vain sinä voit korjata sen: tulemalla tietoiseksi siitä ja uskaltamalla nähdä, mitä kaikkia tunteita ja kokemuksia siihen liittyy, ja mitä kaikkea se on aiheuttanut elämässäsi.

Seuraavassa blogissa kirjoitan lisää parantumisen työvälineistä ja menetelmistä.

Tunteet ovat opas sisimpääsi

Sunnuntai 14.4.2019 klo 16:18

Uskalla olla läsnä tunteillesi

Meillä kaikilla on erilainen tausta. Joku tulee perheestä, missä tunteita on näytetty avoimesti, on riidelty ja rakastettu ja annettu kaikenlaisten tunteiden virrata ja ymmärretty, että ne ovat vain tunteita, eikä niihin kuole. Ja on perheitä, missä ei syystä tai toisesta ole osattu ja pystytty näyttämään ja käsittelemään minkäänlaisia tunteita, ja ne on joko täysin tunnekylmästi tukahdutettu tai niillä on hallittu toisia.

Usein, kun puhutaan tunteista ja tukahdutetuista tunteista, joku sanoo "Ei tämä kyllä oikeastaan koske minua, koska minulla ei ole mitään traumoja." Mutta kyse ei oikeastaan ole siitä, että elämä olisi ollut erityisen traumaattinen. Riittää, että olemme osa tätä ihmiskuntaa ja yhteiskuntaa, joka on ehdollistunut elämään, toimimaan ja ajattelemaan tietyllä lailla. Ongelma on se, että otamme kaiken henkilökohtaisesti - tarkoitan siis, että luulemme, että kaikilla muilla tai muissa perheissä ja suvuissa on asiat niin hienosti ja meillä tai minulla ei.

Mitä pidemmälle etenen omaa polkuani, sitä selvemmin näen, että on oikeastaan vain yksi olento, yksi ihminen. Se yksi ihminen on ihmiskunta. Emme ole toisistamme erillisiä, ja siksi kaikki asiat, mitä käsittelemme, käymme läpi, ovat ihmisyyden yhteistä kipua, tuskaa, pelkoa. Ja alustuksena tälle kirjoitukselle muistutan, että vuonna 2012 ihmiskunnan evoluutiossa oli iso siirtymä uuteen, korkeampaan tietoisuuteen ja tänä vuonna, 2019 vauhti tuntuu kiihtyvän aivan huimalla tavalla. Se tarkoittaa sitä, että unessa oleva ihmiskunta on nyt kosmisen "taskulampun" valokeilassa, ja tämä valokeila herättää meidät, mikä on mahtava ja kaunis asia! Mutta koska olemme kollektiivisesti olleet erittäin, erittäin syvässä unitilassa, tämä herääminen ei ole välttämättä kovin miellyttävän tuntuinen, kun valoa yhtäkkiä tulvii ja vanhat ajattelu- ja toimintamallit eivät enää oikein tunnu toimivan.

Olemme tässä yhteiskunnassa ja ihmiskunnassa ehdollistuneet tietyllä lailla, ja yhteiskuntamme on aika lailla maailmanlaajuisesti - ainakin länsimaissa - jättänyt täysin huomiotta sisäisen maailman ja yhteyden itseemme ja todelliseen olemukseemme. Tästä johtuen sisällemme on jäänyt jumiin paljon, paljon asioita, tunteita, tuskaa, kipua, jota emme ole pystyneet käsittelemään. Ja haluan muistuttaa, että tämä ei ole kenenkään vika. Jos katson omia vanhempiani ja isovanhempiani, tunnen vain puhdasta myötätuntoa ja rakkautta niitä kokemuksia kohtaan, joita he ovat käyneet läpi omassa elämässään. Jos et ole itse saanut jotain, sinun on vaikea antaa sitä muillekaan, ja vaatii syvää tiedostamista alkaa murtautua ulos näistä tunne- ajatus- ja käyttäytymismalleista niin, ettei välitä niitä eteenpäin seuraaville sukupolville. Kuitenkin jokainen uusi sukupolvi on uusi mahdollisuus, ja tuo mukanaan yhä enemmän tietoisuutta ja valoa tälle planeetalle. Tunnen monia ihmisiä, jotka ovat ottaneet asiakseen tämän "siivoustyön" aloittamisen omassa sukulinjassaan.

Kun nyt elämme aikaa, jolloin planeetallemme tulvii kosmista valoa, se vaikuttaa meihin niin, että se alkaa aktivoida meissä uinuvana ollutta korkeinta potentiaaliamme, sekä suurimmalla osalla ihmisistä täysin unessa ollutta henkistä energiaa. Kun nämä alkavat aktivoitua, ne tuovat väistämättä kevätauringon lailla pintaan myös kaiken sen, mikä on lakaistu maton alle ja alitajunnan piiloon. Se voi olla hämmentävä kokemus, kun aiemmin tasaisen mukavasti sujunut elämä alkaakin yhtäkkiä olla täynnä uusia, hankalan tuntuisia tunteita ja ehkä vastoinkäymisiäkin. Tosiasiassa tämä kaikki on ollut sisällämme, mutta piilossa, ja nyt se vain tulee esiin, mikä on välttämätöntä parantumisen kannalta.

Puhun nyt tässä kirjoituksessa niistä tunteista, joita yleisesti ottaen pidämme hankalina, vaikeina ja huonoina. Arvottomuuden tunne, omanarvontunnon puute, alemmuuden tunne, itseluottamuksen puute, kateus, mustasukkaisuus, viha, raivo, kiukku, ärtymys, itsesääli, pelko, jännitys, ylimielisyys, ahdistus, masennus, suru... Uskoisin, että ihminen, joka on koko ikänsä antanut kaikkien tunteiden virrata vapaasti, ilman että on työntänyt niitä pois, tuominnut niitä ja pelännyt niitä, selviää tässä ajassa helpommin kuin sellainen, jolle tunteet ovat kielletty alue. Tunteiden virtaaminen ei tarkoita sitä, että purat tunteesi holtittomasti ulospäin, eikä myöskään sitä, että sinun pitää niellä ja tukahduttaa tunteesi, etkä saisi ilmaista omaa näkemystäsi tai sanoa, että olet pettynyt, vihainen tai että sinua on kohdeltu väärin. Tärkein asia tunteiden kohtaamisessa ja käsittelyssä on, että olet itse läsnä tunteillesi ja sille, mitä ne haluavat sinulle kertoa. Mitä arvottomuuden tunteen takana todellisuudessa on? Mitä kateuden takana todellisuudessa on? Kun uskallat olla läsnä tunteillesi, opit lisää itsestäsi ja saat yhteyden itseesi ja sydämesi alkaa avautua. Tunteet kertovat sinulle jostain osasta itsessäsi, mitä olet laiminlyönyt. Jos kadehdit jotain ihmistä, se kertoo jostain asiasta, mitä hänellä on ja sinulla ei: haluaisit ja toivoisit jotain sellaista itsellesi, mitä hänellä on, mutta olet ehkä jostain syystä elämässäsi jättänyt tavoittelematta sitä. Joskus kyse voi olla myös asiasta, jota et voi saada. Tunteet ovat voimakkaita, ja luovat elämäämme yhdessä ajatusten kanssa.

Ote kirjastani "Matkalla korkeampaan tietoisuuteen":

"Tunteiden kokeminen ja kohtaaminen on eri asia kuin tunteiden ilmaiseminen. Myöskään nyrkkeilysäkin hakkaaminen tunteen ollessa valloillaan ei ole tunteiden todellista kokemista, se on pakenemista. Tunteen kokeminen on sitä, että olet tietoinen siitä, mitä tunnet. Pidät huomiosi sisälläsi olevassa tunteessa ja esimerkiksi siinä kehon osassa, missä tunne tuntuu. Annat itsesi kiehua siinä, kuuntelet sitä, olet sille läsnä kuin rakastava vanhempi, et yritä paeta sitä, et yritä muuttaa sitä. Koska tunne haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi. Kun olet tarpeeksi kauan kokenut tunnetta, voit toki hakata nyrkkeilysäkkiä, jos vielä haluat. Pakokeinoja on lukemattomia, ja niillä kaikilla syvennät ja pitkität kärsimystäsi. Lohtusyöminen, lohtujuominen, päihteet, pakonomainen urheilu, tv:n katsominen ja muu viihdetarjonta, kaverille soittaminen, shoppailu, hengailu, työnteko...

Voit oppia itsestäsi todella paljon, jos uskallat tutkia tunteitasi ja pelkojasi pintaa syvemmältä. Mitä on vihan takana? Pelkoa. Viha on pelkkä suojakilpi. Se on yksi monista pelon suojakilvistä. Ne eivät sitä paitsi ole ainoastaan sinun pelkojasi. Ne ovat ihmisyyden pelkoja. Olemme täällä työstämässä ja parantamassa ihmisyyden yhteistä kipua ja tuskaa."

Kirjoitan seuraavassa blogissa tarkemmin parantumisen työvälineistä, mutta olen itse huomannut, että toimiva resepti pinnalla olevien tunteiden vapauttamiseen on

1. hiljentyminen: ole läsnä, kuuntele, yhdisty tunteisiisi

2. pyydä apua: yhdisty korkeampaan tietoisuuteen (meditaatio, rukous, mantra, energiahoito, prosessi - mikä on sinulle sopiva tapa)

3. vapauta keho: tunteen "ravistelu" pois fyysisestä kehosta (liikunta, tanssi, luonnonvedessä uiminen...)

Voisin sanoa olevani ekspertti tukahdutettujen tunteiden käsittelyssä, koska niitä minulla on riittänyt, ja riittää tottakai edelleen, mutta suurimmat möykyt olen onneksi saanut purettua. Musiikki on yksi helpoimmista keinoista päästä yhteyteen tunteiden kanssa. Ja yleensä tunteelliset ihmiset pitävät myös vesielementistä, koska vesi on tunteiden elementti. Omassa elämässäni pakenin pitkään, tein sen suorittamalla kaikkea mahdollista, kunnes väsyin ja olin askel askeleelta valmis kohtaamaan sen mörön, jota olin laukannut pakoon kaikin mahdollisin keinoin. Minulla on paljon kokemuksellista tietoa näistä asioista, ja haluan auttaa sinua tällä kasvun tiellä, joka on palkitseva, mutta voi olla välillä myös hämmentävä ja siksi ei kannata jäädä yksin asioiden kanssa. Otathan yhteyttä, jos kaipaat apua, tukea ja ohjausta meditaatioharjoituksiin, joita voit helposti tehdä osana omaa arkirutiiniasi.

Miten suojautua ja pitää oma energiakenttä puhtaana?

Tiistai 2.4.2019

Mikä on paras suojaus?

Usein puhutaan siitä, miten voisi pitää oman energian puhtaana, miten suojatua toisten ihmisten (negatiivisilta) energiolta ja ylipäänsä, miten voi pärjätä tässä voimakkaassa ajassa, kun kosmiset energiat pistävät liikkeelle paljon asioita meissä kaikissa, halusimme tai emme.

Herkkä ihminen voi olla helisemässä, koska hänellä on "kymmenen aistia" -  hän on koko ajan vastaanottavaisessa tilassa, kokee ja tuntee asioita, joista muut eivät ehkä ole moksiskaan eivätkä edes tietoisia.

Omassa elämässäni olen huomannut, että monet asiat vaikuttavat niin sanottuun suojaukseen.

 1. Maadoittuminen. Olet täysin läsnä, juurtuneena omaan kehoosi eli olet maadoittunut. Omassa kehossa läsnä oleminen saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta itse asiassa vietämme paljon enemmän aikaa mielessämme, päässämme kuin kehossamme. Sen takia, jos sinulla on joko meditaatiotyökaluja tai muita keinoja maadoittumiseen, käytä niitä.
 2. Oma voima. Oletko omassa voimassasi, vai jatkuvasti jonkun toisen ohjailtavana? Oletko oman elämäsi ohjaksissa, vai oletko tiedostamatta tai tietoisesti antanut oman voimasi pois jollekin ihmiselle tai taholle? Omaa voimakeskusta voit nopeasti kehittää myös kehittämällä napakeskustasi eli solar plexus-chakraa, kundaliinijooga on erinomainen joogamuoto oman voiman aktivoimiseen!
 3. Oman värähtelytaajuuden kohottaminen. Olen huomannut, että erilaiset energeettiset suojaukset tai jalokivet ja kristallit auttavat vain tiettyyn pisteeseen asti. Paras suojaus on avoin sydänchakra ja oman värähtelytaajuuden kohottaminen. Silloin, kun olen kauniissa, korkeavärähteisessä, laajentuneessa tietoisuudentilassa ja sydämeni on auki, mikään ei vaikuta minuun -  se ei tarkoita, että olisin immuuni ja etten tuntisi muita ihmsiä ja sitä, mitä he käyvät läpi. Kyllä tunnen, mutta siinä tilassa on vain yhteys, rakkaus ja myötätunto. Se on voimakkain suojaus.

  Mitä enemmän pystymme olemaan korkeavärähteisessä yhteyden tilassa, sitä onnellisempia olemme ja sitä onnellisempia ovat myös ihmiset ympärillämme. Sitä kohti teemme tätä matkaa :)

Rakkaudella tehty ruoka ravitsee kehoa ja sielua

Perjantai 29.3.2019 klo 15:11

Mitä on rakkaudella tehty ruoka ja miten se vaikuttaa sinuun?

rakkaudella_tehty_ruoka.jpg

Oletko koskaan miettinyt, miksi jonkun ihmisen laittama ruoka on aina hyvää? Yleensä se on  varmaankin oman äidin tekemä ruoka :) Tai miksi jossain kahviloissa ja ravintoloissa on aina hyvät ja maukkaat ruuat ja jossain taas ei voi edes syödä?

Heräsin ensimmäistä kertaa ruuan sisältämän energian merkitykselle vuonna 2009 kun kävin ensimmäisen tietoisuus- ja transformaatiokurssini. Kun olin saanut käyttöön voimalliset parantavat energiat, sain kokea, miltä einespinaattikeitto maistuu sen jälkeen, kun se oli puhdistettu korkeammalla tietoisuudella ja energialla - mikä uskomaton ero!

Olen hyvin herkkä ja siksi aistin ja tunnen ruuasta myös sen energiaolemuksen, värähteleekö se korkealla taajuudella vai ei. Mikä sitten vaikuttaa ruuan laatuun ja siihen, miltä se maistuu ja miten se värähtelee?

Tietysti raaka-aineet - teollisesti prosessoitu ruoka on energeettisesti kuollutta. Mutta raaka-aineiden lisäksi tärkein tekijä on se, missä sisäisessä tilassa valmistat ruokaa: mikä on asenteesi ruuan laittoon, mitä ajatuksia ja tunteita sisälläsi liikkuu ruokaa tehdessä, mitä puhut ja ylipäänsä, millaisessa emotionaalisessa tilassa olet ruokaa laittaessasi. Sillä ruoka imee itseensä kaiken sen. Jos ravintoloitsijan ja kokin asenne on jotain tällaista: "Taas pitää henkensä pitimiksi olla täällä laittamassa noille ärsyttäville ihmisille ruokaa" tai jos kaikki tehdään vain hyödyntavoittelun asenteella, se maistuu ruuassa. Ja jos kokin ja ravintoloitsijan asenne on: "Saan palvella näitä ihmisiä tekemällä heille maukasta ruokaa", se maistuu ruuassa. Asenteella en tarkoita mitään sanahelinää, vaan sitä todellista sisäistä olemisen tilaa, missä he ovat. Sisäinen tila on yhtä kuin se elävä energiakenttä, jonka luot joka ikinen hetki ympärillesi, ja joka vaikuttaa kaikkeen - uskoit siihen tai et.

On todella harmi, että ruokarukoukset ja ruuan siunaamiset ovat jääneet pois yhteiskunnastamme. Niiden ei tarvitse olla millään lailla tiettyyn uskontoon sidottuja asioita - ylipäänsä lyhyt hiljentyminen ruuan äärellä ja kiittäminen auttavat kohottamaan ruuan värähtelyä, joka taas lisää sen energeettistä arvoa. Uskon, että kun tietoisuus näistä asioista lisääntyy, alamme taas itsestäänselvästi palata ruuasta kiittämiseen ja ruuan siunaamiseen ennen ruokailua.

Kuka sitten on mestariruuanlaittaja, joka tekee aina ruuan rakkaudella? No tietysti Äiti Maa. Kaikki, mikä tulee suoraan maasta - ilman ihmisen sekaantumista - on puhtainta ja korkeavärähteisintä ruokaa, mitä on. Hedelmät, marjat, lehtivihreät, kasvikset ja vihannekset. Erityisesti hedelmät sisältävät valoa. Me tarvitsemme ravinnosta nimenomaan elämänenergiaa, pranaa, valoa. Prana on se, mikä meidät itse asiassa pitää hengissä.

Kun vuosia sitten valmistin ja join ensimmäisen vihersmoothieni, tunsin jo ensimmäisellä kulauksella, miten siitä virtasi valtava elämänenergia jokaiseen soluuni. Ruoka, jossa on elämänenergiaa, auttaa meitä pysymään korkeassa värähtelyssä ja se myös muistuttaa meitä todellisesta olemuksestamme. Ravinnolla on todella suuri merkitys hyvinvoinnillemme, ei ainoastaan fyysiselle, vaan myös emotionaaliselle ja henkiselle.

Oletko avoin oppimaan - ja poisoppimaan?

Maanantai 25.3.2019

Oletko valmis oppimaan - vai tiedätkö jo kaiken?

oletko_valmis_opppimaan.jpeg

Aloitin viime vuonna tutkintoon johtavan täydennyskoulutuksen. Olen valmistunut vuonna 2002 HSO-tradenomiksi, enkä ole sen jälkeen opiskellut työnantajien tarjoamia kursseja ja   tietoisuuden kasvuun liittyviä opintojani lukuunottamatta.

Olin yllättynyt, kun kerrottuani opinnoistani pari ihmistä sanoi ensimmäisenä: "Miksi? Eikö tuo ole sitä alaa, mitä olet jo opiskellut?". Se herätti minut miettimään, mikä saa meidät ajattelemaan, että jos on pintaraapaisuna sivunnut jotain aihetta vaatimattomat 17 vuotta sitten, sitä ei tarvitse tai kannata enää opiskella. Mitä luulet, pysyykö tuolla tavalla ajatteleva ihminen mukana tässä kiihtyvällä tahdilla kehittyvässä maailmassa?

Me olemme tulleet tänne paitsi nauttimaan elämästä, myös kasvamaan ja kehittymään ihmisinä. Evoluutio on tämän kaiken tarkoitus. Ihminen, joka ajattelee, ettei hänellä ole sisäisessä eikä myöskään ulkoisessa maailmassa mitään opittavaa, koska hän on oppinut jotain joskus, jämähtää hyvin helposti paikalleen. Me joko kasvamme tai sammaloidumme. Oletko valmis oppimaan muilta jatkuvasti? Oletko halukas kehittämään itseäsi jatkuvasti? Vai ajatteletko ylimielisesti "Tiedän jo kaiken." Tai "Olen niin henkinen, ja saan kaiken tarvitsemani tietotaidon suoraan maailmankaikkeudelta." En ollenkaan halua vähätellä sisäisen tiedon painoarvoa. Kun avaudumme ja saamme yhteyden itseemme, saamme yhteyden myös rajattomaan viisauteen sisällämme. Mutta käytätkö tuota viisautta maallisen halveksimiseen?

Parasta tietoisuuden kasvun matkallani on ollut, kun minua on autettu saamaan voimakas yhteys omaan korkeampaan tietoisuuteeni, sisäiseen viisauteeni. Se on nimittäin sellainen opas ja voimavara, ettei toista ole. Se, että olen yhteydessä sisäiseen viisauteeni ei kuitenkaan tarkoita, että olisin valmis ja perillä, ja ettei minulla olisi edelleen opittavaa kanssaihmisiltä, oli kyse sitten ihmisyyden ja elämisen taidoista - tai käytännön taidoista, joita nyt opiskelen koulun penkillä.

Minulla on ollut ja on paljon opittavaa muilta - niin tietoisuudessa, henkisyydessä kuin käytännön taidoissa. Silloin jos en ole tarpeeksi nöyrä näkemään sitä, mitä voin oppia toisilta ihmisiltä, minut pudotetaan takaisin maanpinnalle hyvin nopeasti.

Todellisuudessa suurin oppimistyömme on poisoppimista kaikista niistä ehdollistumista, periaatteista, rajoittavista tunteista, ajatusmalleista ja uskomuksista, joita kannamme sisällämme. Kun tiedämme, ettemme tiedäkään mitään, emme hetkeäkään kyseenalaista sitä, että meillä on todella paljon opittavaa elämältä, maailmankaikkeudelta ja kanssaihmisiltä - ja itsestämme.

Luovuus ei tule pakottamalla

Keskiviikko 20.3.2019 klo 21:52

Todellinen luovuus nousee hiljentyneestä mielestä

luovuus.jpeg

Olen huomannut itsessäni ja omassa elämässäni, miten helposti suorittamismoodi jää päälle - jos arjessa on kiirettä, keho ja aivot jäävät kiinni ylivireystilaan ja vapaapäivän aamuna voi tulla outo ja levoton tunne "Mitäs nyt tekisin?" No - rentoutumiseenkin keho ja mieli sopeutuu onneksi nopeasti. Olen huomannut, että kun uskaltaa syleillä hitaampaa elämänrytmiä ja olla suorittamatta edes yhden päivän, se päivä osoittautuukin monesti paljon arvokkaammaksi kuin ne päivät, jolloi "sain paljon aikaiseksi."

Luovuus voi ilmentyä vain, jos elämässäsi on riittävästi tyhjää tilaa sille. Tyhjällä tilalla en tarkoita esimerkiksi tv:n katselua tai netissä surffailua. Kun uskallat syleillä olemista, joskus jopa tylsistymiseen saakka, saat huomata, miten sisältäsi alkaa suorastaan pulputa luovuutta.

Mitä on luovuus? Luovuudella viitataan usein taiteelliseen luomiseen, mutta taiteellinen luominen on vain yksi pieni osa luovuutta. Luovuus on uusia, raikkaita, tuoreita ideoita. Se on tapa tehdä pieniä ja suurempiakin asioita eri lailla - elämäsi kaikilla osa-alueilla. Me olemme kaikki luovia - luojia! Ongelma on usein siinä, ettemme kuuntele tai kunnioita ja arvosta sisältämme nousevaa luovuutta, koska olemme jumiutuneet tiettyyn tapaan tehdä ja toimia.

Olen itse saanut kaikki parhaat ideani ollessani sellaisessa tilassa, missä en ole ylikierroksilla, en yritä miettiä mitään, en yritä olla luova, vaan tietoisuuteni, aivoni ja kehoni ovat yksinkertaisesti rauhan ja rentouden tilassa. Silloin luontainen luovuus pääsee esiin ilman mitään yrittämistä tai ponnistelua. Mitä enemmän "sinä" olet poissa tieltä, sitä enemmän luovuus pääsee esiin.

En yhtään ihmettele, että monissa suurissa yrityksissä harjoitetaan nykyään säännöllistä meditaatiota - he taatusti tietävät sen suotuisan vaikutuksen luovuuteen ja tuottavuuteen.

Monet haluavat parantaa maailmaa, mutta harvat haluavat parantaa itsensä

Maanantai 4.3.2019 klo 22:29

Miksi ajatus maailman parantamisesta on meille helpompi ja luontevampi kuin ajatus siitä, että voisimme syvällä tasolla parantaa itsemme?

vaal-pink_kukat_RAJ_kopio.jpg

Jos sinun pitäisi kuvailla itseäsi kymmenellä adjektiivilla, ominaisuudella tai piirteellä, mitä ne olisivat?

Näin muutama viikko sitten paikallislehdessä kauneuskilpailun osallistujien esittelyn, missä heitä kaikkia pyydettiin kertomaan jotain itsestään. Ja tietysti lähes jokainen heistä oli "iloinen, sosiaalinen, tuli ihmisten kanssa hyvin toimeen" ja niin edelleen. On tietysti luonnollista, että tuomme ensisijaisesti itsestämme esiin hyviä puolia - varsinkin kun kyse on työhaastattelusta tai muusta kilpailutilanteesta.Ongelma ei niinkään ole siinä, mitä kerromme itsestämme ulospäin, vaan siinä, mitä kerromme itsestämme itsellemme.

Oletko koskaan miettinyt, että jos me kaikki kerran olemme niin ihania ihmisiä, niin miksi maailma on sitten tässä jamassa? Onko kaikki kiinni päättäjistä, johtajista, "noista muista ihmisistä", pitäisikö heidän olla parempia ja erilaisia, niin maailmakin olisi parempi? Vai onko sittenkin niin, että arviomme ja kuvamme omasta itsestämme ei ole ihan totuudenmukainen?

Yhteiskunnassamme ja koulutusjärjestelmissämme sisäinen olemus on sysätty syrjään hyvin kauan, eikä meillä sen takia ole tarvittavaa tietoa eikä ymmärrystä sisäisen maailmamme asioista, jotka ovat kuitenkin ensisijaisen tärkeitä aivan jokaiselle. Tämä tilanne ei ole kenenkään vika - se on vain ketju, joka on automaattisesti kulkenut sukupolvelta toiselle ilman kyseenalaistamista. Nyt on kuitenkin aika herätä. Yksi ihminen voi katkaista sukupolvien jatkumon alkamalla tiedostaa ja toimia - se yksi voit olla sinä!

Oletko koskaan pystynyt muuttamaan ketään toista ihmistä, vaikka olisit kuinka halunnut? Me olemme koko elämämme yrittäneet muuttaa muita ja ulkoisia olosuhteita - oikeastaan muuttaa kaikkea muuta kuin itseämme. Mutta toisten muuttaminen ei ole mahdollista. Sitä yrittäessämme kulutamme vain voimamme loppuun ja turhaudumme kamppailussa.

On kuitenkin yksi tärkeä ihminen, jonka muutokseen, kasvuun ja transformaatioon voimme vaikuttaa suuresti. Siinä vaiheessa kun havahdumme näkemään, että avain suurimpaan muutokseen on sisällämme, olemme oikeilla jäljillä. Miten itsen parantaminen liittyy maailman parantamiseen? Kun riittävän moni ihminen siirtää maailman parantamisen intonsa itsensä syvälliseen parantamiseen ja transformaatioon, tulemme näkemään uudenlaisen maailman.  Niin kauan, kun emme ole parantaneet itseämme, parannamme maailmaa vastustuksen, vihan, tuomitsemisen,  syyllisyyden ja pelon ajamana. Kun olemme parantaneet itsemme, emme enää halua parantaa maailmaa, vaan auttaa. Ja silloin auttamisen motiivina on rakkaus, yhteys, myötätunto ja kaikkien korkein paras - ei ainoastaan ihmisten, vaan myös planeetan ja eläinten. Kun olemme parantaneet itsemme, saamme automaattisesti yhteyden korkeimpaan viisauteemme, ja silloin ratkaisut, jotka ovat hyödyllisiä koko ihmiskunnalle, ovat saatavillamme helposti ja vaivattomasti.

Puhun kirjassani "hyvän ihmisen syndroomasta". Yhteiskunnassamme on vallalla tietty ihanneihmisen kuva, ja jotta voisimme sopia joukkoon, haluamme tietysti mukautua tuohon muottiin. Muotti ei vain sisällä ihmisen varjopuolia ja siksi haluamme lakaista varjopuolemme itseltämme ja muilta maton alle. Se taas johtaa siihen, ettemme todella tunne itseämme, emmekä oikein uskalla tutustua itseemme, koska pelkäämme, että sisältämme löytyy jotain, joka ei olekaan hyvän ihmisen muotin mukaista.

Itsetuntemus ei tarkoita sitä, että sinun täytyisi julistaa kanssaihmisille kaikki huonot puolesi. Ei suinkaan. Tärkeintä on, että SINÄ tunnet itsesi, koska vain silloin voit saada yhteyden itseesi. Tämä on sisäinen matka. Mitä hyötyä itsetuntemuksesta sitten on? Kun alat tutustua itseesi, alat olla totuudenmukaisessa linjassa todellisen olemuksesi kanssa ja silloin alat myös linjautua yhä suuremmin universaaliin viisauteen. Silloin elämääsi voi todella alkaa virrata synkroniaa ja runsautta, rakkautta, yltäkylläisyyttä.

Ihminen, joka ei tunne itseään eikä halua tutustua itseensä, pelkää valoa eli korkeamman tietoisuuden voimaa, koska se paljastaa kaiken. Valossa ei ole kuitenkaan mitään pelättävää, vaan itseen tutustuminen on yksi elämän mahtavimmista ja hienoimmista asioista. Alat kasvaa heti, kun uskallat kohdata itsesi.

Muistan, kun teimme vuosia sitten eräässä työpaikassa tiimimme kanssa kaksiosaisen testin, jonka toisella osalla mitattiin itsetuntemusta eli sitä, kuinka totuudenmukainen arvio itsestäsi on - kuinka hyvin tunnet itsesi. Vain 20 % sai täydet itsetuntemuspisteet. Itsetuntemus on erittäin tärkeä kehityskohde ja asia, jota meidän tulisi saada oppia lapsesta asti.

Oletko sinä valmis tutustumaan elämäsi tärkeimpään ihmiseen - itseesi?

Miksi pysyvät muutokset vaativat myös sisäisen tilan muutoksen?

Torstai 28.2.2019 klo 11:12

Miksi pysyvät elämän(tapa)muutokset vaativat myös sisäisen tilasi muutoksen?

nadine-primeau-salad-unsplash.jpgOlet varmaan kokenut omassa elämässäsi sen, kun päätät: "Nyt muuten alkaa uusi elämä!" Päätös voi liittyä vaikka ruokailutottumuksiin, alkoholinkäyttöön, kuntoiluun, meditaatioon, ulkoiluun, nukkumaanmenoaikoihin. Kuinka kauan päätökset pitävät? Jotkut päätökset pitävät ikuisesti. Ne ovat silloin asioita, jotka koet tärkeiksi ja joita arvostat. Kun katsot päivääsi ja sitä, mihin kulutat aikaasi, näet, mitä pidät tärkeänä.

Ympärilläsi ja elämässäsi on monia asioita, häiriötekijöitä, virikkeitä ja houkutuksia ja joudut joka päivä valitsemaan, mihin aikasi riittää, miten priorisoit asioita, mitä teet ja mitä et tee. Ja valitset ja teet päätöksiä tunteillasi paljon enemmän kuin itse edes huomaat. Sen takia itsekurin avulla pystyt vain tiettyyn pisteeseen asti kontrolloimaan itseäsi.

Olen kuitenkin omassa elämässäni huomannut, että pysyvät elämänmuutokset ja elämäntapamuutokset tulevat sisäisen muutoksen myötä. En missään nimessä tarkoita, ettemmekö tarvitsisi itsekuria - kyllä tarvitsemme! Mutta jos yrität jotain ihannetta noudattaen pakottaa itsesi johonkin - esimerkiksi "Nyt lopetan kahvinjuonnin, koska se on epäterveellistä" tai "Alan vegaaniksi, koska koen ilmastoahdistusta ja haluan pienentää hiilijalanjälkeäni" "Nyt en syö makeaa kuukauteen", "Alan harrastaa crossfitiä, koska se on kuulemma tosi tehokasta treeniä". Jos nämä asiat eivät kuitenkaan todella resonoi oman sisäisen totuutesi kanssa, voivatko ne silloin todella olla pysyviä muutoksia? Jos teet jotain asiaa sen takia, että se on muodikasta, mutta se ei oikein ole sinun juttusi, silloin joudut koko ajan pinnistelemään ja ponnistelemaan asian eteen, ja se kuluttaa valtavasti energiaasi, koska se ei ole sitä, mitä todella haluat, vaan teet sitä velvollisuudentunteesta tai syyllisyydestä.

Todelliset ja pysyvät elämänmuutokset tai elämäntapojen muutokset ilmaantuvat sisältäsi helposti ja vaivattomasti silloin, kun sisäinen tilasi alkaa muuttua ja tietoisuutesi puhdistua ja värähtelysi kohota. Kun kehosi ja energiakeskuksesi alkavat puhdistua, sinun tekee automaattisesti mieli puhtaampaa ja korkeavärähteisempää ruokaa. Se ei tarkoita sitä, että alat fanaattisesti noudattaa jotain ulkoisen tahon sinulle antamaa ruokavaliota, vaan alat kuunnella ja noudattaa kehosi tarpeita. Ja silloin kun koet mielitekoja ja syöt jotain "epäterveellistä", et soimaa itseäsi, vaan tiedät että voit korjata tilannetta jos ruokavaliosi on yleisesti ottaen terveellinen ja puhdas.

Omasta elämästäni voin kertoa esimerkkinä sen, etten ole koskaan tehnyt päätöstä, etten joisi alkoholia. Mutta minun ei vain ole vuosiin tehnyt mieli juoda edes yhtä lasillista. Jos minun tekisi, niin sitten vain joisin, no problem. En myöskään ole koskaan tehnyt päätöstä, etten katsoisi tv:tä tai ylipäänsä mitään tv-ohjelmia missään muodossa miltään laitteelta. Muutama vuosi sitten vain havaihduin siihen, etten ollut avannut televisiota yli vuoteen, ja luovuin siitä. Varmasti tarjolla on paljon hyvääkin ohjelmatarjontaa, mutta se ei vain tunnu minun jutulta.

En ole mikään terveellisten elintapojen kävelevä esimerkki. Liikunta on minulta viime aikoina jäänyt todella vähiin, ja se johtuu puhtaasti omasta saamattomuudestani. Mutta jos alan soimata itseäni siitä, se ei auta asiaa. Tiedän vain, että joskus elämässä on ajanjaksoja, jotka ovat kiireisempiä, ja silloin tulee helposti tingittyä sellaisista asioista, jotka eivät ole tärkeysjärjestyksen listalla numero 1. Päivittäinen meditaatio on minulle asia, josta tingin viimeisenä.

Epäterveellisestä ja myös terveellisestä elämäntavasta tulee itseään ruokkiva kierre - siksi ensimmäisen askeleen ottaminen on usein se vaikein. Kaikki oman elämäni parhaat asiat ovat tapahtuneet tietoisuuteni puhdistumisen ansiosta itsestään ja helposti. Kun tietoisuus puhdistuu ja muuntuu, alat askel askeleelta kulkea kohti sellaista elämää, joka on sinulle hyväksi - oli kyse sitten ruokavaliosta, harrastuksista, liikuntamuodoista. Sisäisen tilan puhdistuminen ja parantuminen sekä sopiva ripaus itsekuria toimii varmasti!

Kirjoitukseni Hidasta Elämää -vieraskynässä

Keskiviikko 6.2.2019 klo 20:39 - LK

Kirjoitukseni Hidasta Elämää -vieraskynässä 6.2.2019

Meissä jokaisessa on valtavan suuri viisaus. Valtavan suuri potentiaali. Valtavan suuri valo. Valtavan suuri voima. Valtavan suuri rakkaus. Valtavan suuri tietoisuus. Mutta miten saada se esiin ja ottaa se käyttöön?

Tätä henkilökohtaisen kasvun matkaa voidaan kutsua henkisyydeksi ja matkaksi korkeampaan tietoisuuteen. Mitä on henkisyys? Ja mitä se ei ole?

Henkisyyden nimissä on paljon tarjolla viihdettä. Ei viihteessä sinänsä mitään vikaa ole, mutta viihteen tehtävä on viedä huomio itsesi ulkopuolelle, ja siksi henkisen viihteen avulla et kasva, mutta henkinen egosi kyllä kasvaa. Jos todella haluat kasvaa ihmisenä ja haluat, että tietoisuutesi muuntuu ja puhdistuu ja että voit kukoistaa kauniina kukkana täydessä potentiaalissasi elämäsi kaikilla osa-alueilla, sinun on tehtävä matka omaan sisimpääsi, itsetuntemuksen matka. Sinun on tutustuttava itseesi; siihen, millainen ihminen todella olet, kaikkine huonoine ja hyvine puolinesi. Mitä tukahdutettuja tunteita ja haavoja, loukkaantumisen tunteita, ajatuksia, uskomuksia, pelkoja ja käyttäytymismalleja ja rajoitteita kannat mukanasi? Miten kohtelet muita? Entä itseäsi?

Henkisyys ei ole minkään itsesi ulkopuolella olevien asioiden tutkimista. Eikä se ole muusta elämästä irrallinen asia. Se on täyden potentiaalisi käyttöön ottamista elämän kaikilla osa-alueilla: terveydessä, ihmissuhteissa, vauraudessa, menestyksessä ja tietoisuuden kasvussa. Se on matka, joka ei koskaan pääty. Se on tapa elää. Se on halua kasvaa ja kehittyä ihmisenä, ja myös valmiutta päästää irti kaikesta sellaisesta, mikä rajoittaa täydessä potentiaalissasi elämistä.

Henkisyys ei ole sitä, että yrität olla rakastava, pyhä, hyvä, positiivinen ja noudatat ihanteita. Todellinen kasvu tulee tietoisuuden transformaatiosta, muuntumisesta, puhdistumisesta, parantumisesta. Transformaation alku on se, että tutustut itseesi, kohtaat itsesi ja erityisesti ne osat itsestäsi, jotka olet piilottanut itse itsestäsi luomasi kiiltokuvaimagon alle. Kun tietoisuutesi alkaa puhdistua ja muuntua, sinusta alkaa vaihe vaiheelta – joskus hyvinkin nopeasti – kuoriutua esiin se valtava viisaus, voima, valo ja rakkaus, joka sinussa on.

Miten se sitten tapahtuu käytännössä? Oman kokemukseni mukaan nopein tie tietoisuuden puhdistumiseen ja muuntumiseen on tulla kosketuksiin meitä paljon korkeamman, puhtaan tietoisuuden kanssa, ja ottaa myös vastaan apua ihmisiltä, jotka itse elävät korkeassa tietoisuudentilassa.

Henkisyys on ennen kaikkea siirtymistä sanoista tekoihin. Se on tietoisuuden muuntumista niin, että todella olet jokaisella solullasi ja koko olemuksellasi viisauden, rakkauden ja valon majakka. Silloin tietoisuutesi värähtelee näitä ominaisuuksia ja vaikutat läheisiisi ja maailmaan positiivisella tavalla. Itsesi parantaminen ja tietoisuutesi puhdistaminen on suurin lahja, minkä voit antaa maailmalle.

Lauran kirja Matkalla korkeampaan tietoisuuteen” on maanläheinen, käytännönläheinen ja korkeavärähteinen kirja henkisyydestä ja itsetuntemuksesta.

Miksi positiivinen ajattelu ei riitä?

Tiistai 5.2.2019 klo 21:08 - Laura

BE_OPTIMISTIC_nathan-dumlao.jpg

Pelkästään ajatuksen voimalla emme voi nostaa itseämme

Kuulemme paljon lauseita, jotka kannustavat meitä positiiviseen ajatteluun.

On totta, että ajatuksilla on voima, sekä positiivisilla, että negatiivisilla. Ajatukset todella luovat elämäämme. Ja suurin osa ajatuksistamme on tietoisen mielen ulottumattomissa. Emme ole hereillä sille, millaisia ajatuksia ajattelemme päivän mittaan.

Jos meillä kuitenkin on voima luoda ajatuksillamme, miksi positiivinen ajattelu ei aina auta? Mikseivät asiat mene siihen suuntaan kun toivoisimme, vaikka olisimme kuinka myönteisiä, positiivisia ja iloisia ihmisiä?

Olen tällä viikollakin saanut kokea tämän omakohtaisesti: silloin, kun olemme rajoittuneen tai alemman tietoisuuden tilassa, meidän on hyvin vaikea luoda mitään hyvää tai ajatella positiivisesti, saati sitten odottaa positiivisten ajatusten luovan positiivisia seurauksia. Pelkästään ajatuksen voimaan nojatessamme olemme hyvin rajoittuneessa ja rajallisessa tietoisuudentilassa, eli käytämme vain murto-osaa potentiaalistamme, luomisvoimastamme. Kyse ei siis oikeastaan ole ajattelusta, vaan sisäisestä tilastamme: siitä tilasta, josta kylvämme ajatuksia, aikomuksia.

Tiedät varmasti flow-tilan: tila, jossa kaikki vain tapahtuu - kaikki vain sujuu ja onnistuu. Tänään aloitin oman päiväni ei-niin korkeassa värähtelyssä ja kaikki tuntui tahmealta ja takkuiselta, enkä itsekään aamupäivällä uskonut, että päivälle asettamani tavoite voisi toteutua. Jossain vaiheessa päivää tunsin selkeästi, miten ihan kuin itsestään siirryin flow-tilaan, laajentuneeseen tilaan, joka on täynnä iloa, rauhaa ja luovuutta. Ja kas, ilman mitään ponnistelua ja yrittämistä runsautta virtasikin yli odotusten, helposti ja vaivattomasti.

Jos yrität pinnistellä ja ponnistella ja psyykata itsesi ajattelemaan positiivisesti, se on oikeastaan ajan ja energian hukkaa, jos sisäinen tilasi on supistunut ja rajoittunut. Sen sijaan silloin, kun olet kauniissa, korkeavärähteisessä, laajentuneessa sisäisessä tilassa, asiat vain loksahtelevat kohdalleen ja tuntuu kuin kaikki asiat järjestäytyvät sinun sydämesi toiveiden mukaan. Siksi, jos haluat positiivisen ajattelun harjoittamisen sijaan olla Itse Positiivisuus, tee töitä sisäisen tilasi eli tietoisuudentilasi kanssa.

Miten sitten työskennellä oman sisäisen tilan laajentumisen eteen? Yksi helppo tapa on aloittaa säännöllinen meditaatioharrastus. Jos aloitat päiväsi meditaatiolla, se tuo päivääsi korkeavärähteisemmän ja suotuisamman energian, jonka kaikki ympärilläsi olevat ihmiset aistivat ja he vastaavat siihen suotuisalla tavalla. Meditaation jälkeen voit hiljaa mielessäsi asettaa tavoitteet ja aikomukset päivällesi. Tavoite voi olla kaupallinen: "Myyn tänään xxx eurolla. Kiitos, että näin tapahtuu." Tai sisäinen tavoite: "Aion pysyä tänään sisäisen rauhan tilassa, mitä tahansa tapahtuukaan. Kiitos."

Työn ja arjen kiireissä ei välttämättä aina oikein meinaa pysyä korkeavärähteisessä tilassa, mutta jo se, että tuot huomion hengitykseesi ja hengittelet aina välillä hitaasti ja syvään, kohottaa värähtelyäsi ja sen kautta edesauttaa sitä, että olet enemmän flow-tilassa.

Aamumeditaatio voi olla vaikkapa 7 minuuttia syvää ja hidasta hengitystä. Älä aliarvioi hengityksen voimaa! Ja muista - vain tehty meditaatio auttaa.

Liikunnan ja kehonhuollon parantava voima

Tiistai 8.1.2019 klo 22:47 - Laura

alexander-mils-684487-unsplash.jpg

Kehonhuolto on ei ole ainoastaan kehon, vaan myös sisäisen temppelin huoltoa

Tiedät varmaan sen kokonaisvaltaisen ihanan olon, joka täyttää sinut liikkumisen jälkeen. Tuntuu, että huolet ja murheet ovat kaikonneet hikoilun ja sykkeen kohoamisen mukana, ja tilalla on rauha, ilo, levollisuus, energisyys ja usein myös luovuuden puuska. Kuten eräs tuttu totesi äskettäin osuvasti somepostauksessaan: "Hikoile ittes mukavaks".

Säännöllinen liikunta koukuttaa, ja yhtä lailla myös liikkumattomuus koukuttaa. Tauon jälkeen tuntuu nihkeältä lähteä liikkeelle tai jatkaa innolla aloitettua harrastusta.

Liikunta ei auta sinua vain fyysisessä hyvinvoinnissa, vaan myös kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Liikunta pistää energiat liikkeelle ja auttaa tasapainottamaan henkisten energioiden virtausta kehossa, ja puhdistaa mieltä ja kehoa tukahdutetuista tunteista ja murheista. Liikunta on taianomainen mielialapilleri!

Kuuntelemalla omaa kehoasi, tiedät, mitä ja millaista liikuntaa se kaipaa: lempeää, dynaamista, hikoilua, happihyppelyä, palauttavaa, venyttelyä, lihaskuntoharjoittelua, aerobista... Kehon viestien vastaanottaminen tulee sitä helpommaksi, mitä enemmän olet puhdistunut - sekä fyysisellä, että mielen ja tietoisuuden tasolla. Silloin sinulle ei ole tärkeää, onko joku liikuntalaji- tai suuntaus muodissa, vaan kehosi tarve on etusijalla.

Jos kaikki liikuntalajisi ovat rankkoja ja dynaamisia ja kammoksut rauhoittavaa tai läsnäolevaa liikuntaa, mieti, miksi niin on?

Olin nuorempana suorittaja-kuntoilija ja se täsmäsi täysin silloiseen elämäntapaani ja elämänkatsomukseeni: suorittaminen, perfektionismi. Kaiken piti olla rankkaa ja lusmuilla ei saanut ja spinningtunnilla oli aina nupit kaakossa. Kun löysin joogan, rakastuin astangajoogaan, koska se resonoi vaativuustasoni kanssa. Kunnes yhtenä päivänä monen vuoden jälkeen tietoisuudessani tapahtuneen muutoksen myötä en vain enää pystynyt menemään astangajoogaan, se ei enää resonoinut. Sittemmin astanga on vaihtunut kundaliinijoogaan ja yin joogaan.

Tässä muutama liikuntasuosikkini sattumanvaraisessa järjestyksessä

 1. Epätasaisella alustalla kävely tai patikointi - metsässä, kohtuullisen paksussa lumihangessa, metsäpoluilla
  Tämän jälkeen et mielelläsi enää lenkkeille asfaltilla tai muulla tasaisella alustalla! Kevytkin lenkki saa lisää tehoja ja huomaat miten selkä, lonkat ja lantio nauttivat epätasaisen alustan tuomasta luonnollisesta työskentelystä
 2. Metsässä liikkuminen
  Ja muista halailla puita :)
 3. Murtomaahiihto
  Hiihto on yksi lajeista, joista tulee mahtava olo. Syke nousee, hikoiluttaa ja saa nauttia kauniista maisemista ja raittiista raikkaasta talvisäästä
 4. Kundaliinijooga
  I love! Dynaamista ja monipuolista tietoisuuden joogaa, jossa yhdistyy vaihtelevasti liikkeet tai liikesarjat, hengitys, katseen kohdistukset ja sormienasennot eli mudrat. Lopussa rentoutus ja viimeisenä meditaatio.
 5. Yin jooga
  Jos luulit, ettei kehossasi ole jumituksia, mene yin-tunnille ja katso pitääkö se paikkansa...
  Yin jooga on hyvin maadoittavaa, rauhoittavaa, rentouttavaa, avaavaa ja sidekudoksia työstävää. Kammokkiliikkeeni on "sammakko", joka työstää erityisesti maksan meridiaanilinjaa.
 6. Kuntosali
  Kuntosaliharjoittelu on yllättävän puhdistavaa energia- ja tunnetasolla ja vahvistaa voiman ja itseluottamuksen tunnetta.
 7. Luonnonvesissä uiminen
  Tätä ei ehkä voi kutsua liikunnaksi, mutta on erittäin parantavaa. Vesi on tunteiden elementti ja luonnonvedestä noustuasi olet puhdas ja olo on sen mukainen!

Päästä irti - mistä ja miten?

Sunnuntai 16.12.2018 klo 7:59 - Laura

david-clode-koala.jpg

Miten irtipäästäminen tapahtuu, ja mitä hyötyä siitä on?

Olen tässä kuussa pohtinut ja kohdannut paljon irtipäästämiseen liittyviä asioita. Muistan, kun ensimmäisiä kertoja kuulin sanan irtipäästäminen, se tuntui jotenkin todella pelottavalta. Ajattelin, että irtipäästäminen tarkoittaa sitä, että olisi luovuttava kaikesta ulkoisesta, mihin on kiinnittynyt.

Vuosien saatossa oivalsin, että irtipäästäminen on sisäinen matka, joka heijastuu myös ulkomaailmaan, mutta siinä ei ole mitään pelottavaa.

Aiemmin - ja joskus vieläkin - YRITIN päästää irti, asioista, tavoista, ajatusmalleista, ihmisistä tai mistä tahansa, minkä ajattelin olevan minulle ei-hyväksi. Kun yritin päästää irti, se kulutti valtavasti voimiani. Kamppailin itseni kanssa ja olin vihainen itselleni, kun en pystynytkään päästämään irti.

Todellinen irtipäästäminen on sitä, että alamme tulla sisäisesti vapaiksi. Sisäisesti vapaiksi pakottavista ajatus- ja tunnemalleista, uskomuksista. Se voi tapahtua vain syvällisen tietoisuuden muuntumisen kautta, ja se ei välttämättä ole yhden päivän tai yhden viikon matka, vaan koko elämänmittainen kasvun matka.

Olen tässä kuussa ollut koulutuksessa, missä työvälineinä on ollut hyvin syvä itsetuntemustyöskentely ja tietoisuutta muuntavat prosessit. Olen taas kerran saanut nähdä, miten paljon tietoisuudessani- ja ylipäänsä ihmistietoisuudessa - on erilaisia asioita, joista en halua päästää irti. Omat näkemykset, mielipiteet, uskomukset, pelot, rajoitteet, joiden ehdottomasti ajattelen olevan oikeita ja hyödyllisiä, kunnes tutkin niitä tarkemmin ja näen, miten ne todella rajoittavat rakkauden, yltäkylläisyyden ja yhteyden virtausta elämässä.

Ainoa asia, mistä meidän täytyy uskaltaa päästää irti, on sisällämme olevat tarpeettomat taakat ja rajoitteet. Kaikkien uskomattominta ja mahtavinta on se, että kun päästämme irti sisäisesti, silloin elämäämme tulee tilaa uudelle, paremmalle, tuoreemmalle. Se näkyy tietysti myös ulkoisessa elämässämme muutoksina: voi olla, että jotkut ihmissuhteet jäävät taa, jotkut tavat ja tottumukset putoavat pois kuin itsestään, harrastukset ja kiinnostuksen kohteet voivat muuttua ja niin edelleen.

Olin vuosia sitten mukana eräässä yrityksessä, joka ei menestynyt niin kuin olimme toivoneet. Mietimme ja pohdimme yrityksen lopettamista ja teimme surutyötä siitä, että jouduimme kuoppaamaan unelmamme ja myöntämään ettei liiketoimintamme ollutkaan kannattavaa. Sillä hetkellä, kun teimme päätöksen lopettamisesta, liikkeen ovi alkoi käydä. Se oli konkreettinen esimerkki sisäisen irtipäästämisen voimasta. Päästin irti siitä pakkomielteisestä ajatuksesta, että myymiemme hienojen ja upeiden tuotteiden on käytävä kaupaksi.

Pysyimme joka tapauksessa lopettamispäätöksen takana, mutta sen oivalluksen jälkeen ymmärsin selvästi sen, miten sisäinen tilamme on tärkein tekijä elämämme kaikilla osa-alueilla, oli kyse sitten liiketoiminnasta, ihmissuhteista tai mistä tahansa.

Hengitys - helpoin tie läsnäoloon ja hyvinvointiin

Tiistai 4.12.2018 klo 15:24 - Laura

zulmaury-saavedra-breathe-unsplash2.jpg

Hyvinvointia hengityksellä

Se on mukanasi aina. Siitä hetkestä kun synnyt, siihen hetkeen, kun jätät maallisen kehosi. Se ei maksa mitään. Ja todennäköisesti otat sen itsestäänselvyytenä. Silti siinä piilee valtava voima ja potentiaali. Mikä se on?

Se on hengitys, joka kantaa mukanaan elämänvoimaa ja on paljon arvokkaampi asia kuin tulemme edes ajatelleeksi.

Hengitys on yksi helpoimmista ja nopeimmista keinoista päästä kosketuksiin itsesi kanssa. Se on helpoin ja nopein tapa rauhoittua, ja hiljentää mieltä.

Itse tutustuin hengittämiseen ja sen tuomiin lahjoihin vasta joogan, pilateksen ja meditaation myötä. Joogan myötä olen myös rakastunut erilaisiin hengitysharjoituksiin, joiden vaikutus on välitön.

Oletko koskaan tarkkaillut, mitä hengityksellesi tapahtuu, kun katsot tv:tä tai elokuvia tai kun surffaat netissä? Tai kun olet peloissasi tai jännittynyt? Mitä hengityksellesi tapahtuu, kun kävelet metsässä tai vietät aikaa hiljasessa luonnossa? Mitä hengityksellesi tapahtuu, kun uit järvessä kauniina kesäpäivänä?

Hengitys on asia, josta emme useimmiten ole lainkaan tietoisia. Sen takia tietoisuuden tuominen hengitykseen on ensimmäinen ja tärkein askel. Usein hengitämme pinnallisesti keuhkojen yläosalla, ja sama hengitystapa jatkuu helposti nukkuessa.

Hyvä ja helppo aamu- tai iltameditaatio on hengittää kolme tai seitsemän minuuttia syvään ja hitaasti niin että vatsa pullistuu ja laskeutuu ja niin, että uloshengitys on pidempi kuin sisäänhengitys.

Kokeile tätä - ja totea sen hyödyt itse :)

Miten luoda toiveita ja unelmia todeksi?

Tiistai 27.11.2018 klo 16:44 - Yksi Sydän

greg-rakozy-38802-unsplash.jpg

Haluatko tulla "synkroniteettimagneetiksi?"

Kuulin äskettäin pohdintaa siitä, että jos kerran maailmankaikkeus on hyväntahtoinen ja haluaa tukea meitä unelmiemme täyttymisessä, niin miksei sitten toiveeni ja pyyntöni ole toteutunut? Tämä on hyvä kysymys.

Synkroniteeteilla tarkoitetaan suotuisia usein ilmeneviä "sattumia": kun asiat, tilanteet, tapahtumat ja olosuhteet järjestyvät niin, että ne tukevat tismalleen sinun toiveidesi toteutumista. Joskus niin, ettet ole edes pyytänyt mitään ja silti asiat järjestyvät sinun parhaaksesi. Maailmankaikkeus on suopea ja hyväntahtoinen, täynnä runsautta ja yltäkylläisyyttä. Mutta olemmeko me? Tämä kysymys vie meidät taas kerran lempiaiheeseeni eli sisäiseen tilaamme. Olemmeko ME samassa värähtelyssä maailmankaikkeuden kanssa?Ilmennämmekö me sisäisessä maailmassamme samaa hyväntahtoisuutta ja yltäkylläisyyttä?

Jos elämässäsi on liian usein vastoinkäymisiä ja tuntuu, että kaikki asiat ja projektit, joita teet, ovat vastatuulessa, se ei ole maailmankaikkeuden vika. Se ei ole myöskään sinun vikasi, mutta kun saat tietoa asioista - ja vielä parempaa, työkaluja - voit suuresti vaikuttaa asioihin omassa elämässäsi työskentelemällä sen eteen, että olisit enemmän samassa värähtelyssä maailmankaikkeuden kanssa. Ehkä itsekin tunnet jonkun, jolla tuntuu asiat sujuvan. Tai jonka läsnäolossa muidenkin asiat järjestyvät kuin itsestään - kutsutaan häntä vaikka hyvänilmanlinnuksi tai hannuhanheksi. Mikä mahtaa olla jatkuvan hyvän onnen salaisuus? Haluisitko itsekin elää sellaista elämää?

Voit alkaa aktiivisesti kiinnitää huomiota itseesi ja sisäiseen maailmaasi. Millä sanoilla puhut ja ajattelet asioista? Uskotko itse toiveesi toteutumiseen? Uskotko, että olet ansainnut sen? Mitkään sanasi, ajatuksesi tai tunteesi eivät ole maailmankaikkeudelta salassa, vaan nimenomaan ne luovat todellisuuttasi joka hetki. Sen takia alitajuisten rajoittavien ja negatiivisten tunteiden, ajatusmallien ja uskomusten puhdistaminen ja oman värähtelytaajuuden kohottaminen on tärkein askel kohti synkroniantäyteistä elämää. Tästä aiheesta voisin kirjoittaa sivukaupalla, mutta omasta kokemuksesta voin kertoa, että sisäisen muuntumisen ja puhdistumisen johdosta oma elämäni virtaa suotuisassa myötätuulessa. Se ei tarkoita, etteikö ongelmia tai esteitä tulisi tielleni. Niitä tulee, mutta tiedän, ettei kyseessä ole rangaistus. Vastoinkäymisten hetkinä käännän huomioni sisäänpäin ja tutkin tilanteeseen liittyviä pelkojani, ajatuksiani ja motiivejani rehellisesti. Ja usein heti, kun olen tehnyt sen, asia liikahtaa eteenpäin. Ja tottakai teen myös käytännön tasolla asioille kaiken, mitä voin ja pyydän myös apua ja ohjausta korkeammalta tietoisuudelta.

Ja joskus on asioiden puskemisen sijaan hyvä pysähtyä hetkeksi ja kysyä itseltään: millä peloilla, uskomuksilla ja ajatuksilla rajoitan tätä asiaa? Mikä on motiivini tämän asian pyytämiseen? Onko tämä todellinen toiveeni - haluanko tätä ihan oikeasti? Millä sitten olen puhdistanut ja muuntanut sisäistä tilaani? Itsetutkiskelulla, meditaatiolla, energiahoidoilla, ja osallistumalla voimakkaisiin, korkeavärähteisiin prosesseihin, joissa olemuksestani puhdistuu kaikkea sitä, mikä ei ole rakkautta, runsautta, yltäkylläisyyttä. Yksi upea ja helppo työkalu toiveiden todeksi luomiseen on O&O Academyn perustajan, ihanan Preethajin kehittämä Soul Sync -meditaatio. Tämä meditaatio on suunniteltu niin, että se vie sinut askel askeleelta tilaan, missä "puhut samaa kieltä" maailmankaikkeuden kanssa. Tästä tilasta käsin toiveiden todeksi luominen on helpompaa ja todennäköisempää. Ja tähänkin pätee neuvo: tämä meditaatio on mahtava apu, VAIN jos käytät sitä säännöllisesti 😊

Jos haluat ladata itsellesi Soul Syncin suomenkieliset ohjeet, voit tehdä sen O&O Academy Suomen sivuilla https://mailchi.mp/4f72b625611c/ooacademysuomi

Ja Preethajin itsensä ohjaama Soul Sync -meditaatio löytyy englanniksi tubesta: https://youtu.be/ZDd-aGJ0CfE

Tunteiden tukahduttaminen - mitä se on?

Maanantai 19.11.2018 klo 14:56

gabriel-matula-300398-unsplash.jpg

Miksi tunteiden tukahduttaminen on vahingollista?

Onko sinulle opetettu lapsena kotona tai koulussa tunteista? Onko sinua tutustutettu omiin tunteisiisi hyväksyvällä tavalla? Niinpä. Tunteet ovat varmasti suurimmassa osassa perheitä ja yhteiskuntaa täysin vaiettu ja maton alle lakaistu aihe.

Ainoa, minkä olemme oppineet, on se, että huonoja tunteita kuten viha, kiukku, kateus, mustasukkaisuus, ylpeys, ylimielisyys, halveksunta ei saa olla. Mutta koska olemme ihmisiä,  niitä on! Ja missä ne ovat, kun olemme joutuneet uskottelemaan itsellemme ja muille, ettei niitä ole? Ne ovat syvällä jumissa kehossamme ja tietoisuudessamme.

Kun puhutaan tunteiden tukahduttamisesta, ensimmäisenä ajatuksena tulee mieleen, että tunteiden tukahduttamisen vastakohta on tunteiden hallitsematon purkaminen toisiin ihmisiin. Tosiasiassa suurin ongelma on se, että tunteiden tukahduttaminen katkaisee yhteyden omaan itseemme. Erkaannumme todellisesta itsestämme, ja koska olemme oppineet, mikä on hyvän ja hyväksytyn ihmisen ihanne, yritämme (ainakin kodin ulkopuolella) mahtua siihen muottiin. Ja joka kerta kun huomaamme ja tunnemme, että sisällämme jyllää epämukavia tunteita ja ajatuksia, tuomitsemme itsemme ja siksi lakaisemme kaikki ikävät tunteet maton alle, mihin meille on opetettu niiden kuuluvan.

Jos on tarjolla kaksi workshopia ja toisen aihe on joku helppo ja kepeä ja toisen aihe on "Tutustu tukahdutettuihin tunteisiisi" - kumpaan luulet, että on enemmän tunkua? :) Omiin tukahdutettuihin tunteisiin tutustuminen ei ole ehkä mukavaa, mutta sekään ei ole mukavaa, että tukahdutat kaiken itseltäsi ja illalla oksennat pahan olosi puolisosi tai perheesi päälle.

Keholliset hoidot ovat yksi hyvä väylä tunteisiin yhteyden saamiseen. Tukahdutetut tunteet asuvat kehossa, ja siksi kun tuot täyden huomiosi kehoon erilaistan kehollisten tai kosketushoitojen kautta, tuot samalla huomiosi kehossasi oleviin tuikahdutettuihin tunteisiin.

Jos haluat kasvaa tietoisuudessa, sinun on väistämättä kohdattava ne asiat itsestäsi, mitä et haluaisi. Ne, mitkä ovat kivuliaita, ikäviä, inhottavia. Mutta niistä on mahdollista selvitä ja hetken päästä huomaat, minkä suuren palveluksen olet tehnyt itsellesi ja läheisillesi.

Jos kaipaat apua tähän kasvun prosessiin, voin auttaa sinua, koska olen itse käynyt tätä tietä aika pitkään ja syvällisesti, ja tietysti matka jatkuu aina. Ja se myös helpottuu huomattavasti jossain vaiheessa!

Herkkyys - taakka vai lahja?

Perjantai 16.11.2018 klo 15:28 - Laura

 white_lily1.jpg

Herkkyys on lahja, joka vaatii myös jalostamista

Erityisherkkyys on viime vuosina ja varsinkin viime aikoina ollut paljon esillä. On  hienoa, että ihmisten sisäiseen maailmaan on alettu kiinnittää yhä enemmän huomiota.

Herkkyys on lahja. Herkkyys ei tee ihmisestä muita parempaa eikä huonompaa. Moni ihminen on asian esillä olon myötä oivaltanut olevansa itse tai lastensa olevan erityisherkkiä ja pystynyt "tulemaan ulos kaapista" ja ymmärtämään, miksi on sellainen kun on.

Herkkyys on lahja, jota on tarkoitettu käytettäväksi. Liian moni ihminen kuitenkin uhriuttaa itsensä herkkyyden takia ja silloin herkkyydestä tulee vain ominaisuus muiden joukossa, jota on mukava kertoa muille.

Mitä annettavaa erityisherkillä on tälle maailmalle? Itse näen asian niin, että herkillä ihmisillä on suuri potentiaali maadoittaa sydäntietoisuutta ihmistietoisuuteen, yhteiskuntaamme ja tälle planeetalle. Mutta se voi tapahtua vain, kun herkkä ihminen puhdistaa ja transformoi tietoisuutensa ja kasvaa tietoisuudessa. Silloin hän voi ottaa käyttöön sen valtavan potentiaalin, mikä hänessä on. Herkillä ihmisillä -samoin kuin kaikilla muillakin - on usein paljon tukahdutettuja tunteita ja kipua sydämessä. Se kaikki on parannettava ensin. Sen jälkeen voit todella loistaa sinä kauniina, herkkänä ja vahvana kukkana ja valon majakkana, joka olet.

Moni herkkä ihminen on rakentanut itsensä suojaksi suojakuoren ja panssarin, koska harvalla meistä on ollut lähipiirissä riittävän tietoisia vanhempia tai muita ihmisiä, jotka olisivat osanneet vaalia tätä kaunista lahjaa. Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä aloittaa parantumisen, voimaantumisen ja tietoisuuden puhdistumisen prosessia ja matkaa - Yksi Sydän tarjoaa työvälineitä juuri tähän työhön. Tietoisuutesi puhdistaminen ja parantaminen on itse asiassa suurin palvelus, minkä voit tehdä itsellesi, lähipiirillesi ja koko maailmalle.


Säännöllinen elämä ja terveet elintavat ovat tärkeitä herkille ihmisille. Herkän ihmisen on otettava vastuu itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan ja oltava tarkka sen suhteen mitä syö, mitä kuuntelee ja katselee ja lukee, ja millaisessa ympäristössä ja millaisten ihmisten kanssa viettää aikaansa.

Herkän ihmisen on tärkeää pitää itsensä korkeassa värähtelyssä - ja tässä yhteiskunnassa se vaatii aika paljon omaa ponnistelua ja vaivannäköä. Korkea värähtelytaajuus on myös paras suoja, sillä silloin kun olet kauniissa, rakkaudellisessa, korkeavärähteisessä tilassa, mikään ei voi vaikuttaa sinuun, vaan silloin sinun kaunis valosi valaisee paljon pidemmälle kuin uskalsit edes ajatella.

Mitä henkisyys on?

Sunnuntai 11.11.2018 - Laura

Mitä henkisyydellä tarkoitetaan?


Silloin tällöin kun ihmisten kanssa tulee puheeksi, mitä teen, tai puhetta meditaatiosta tai henkisyydestä, saan kuulla: "Ahaa, joo, meilläkin oli kaveriporukan pikkujouluissa ohjelmanumerona ennustaja tai selvänäkijä."

Hmm. Sanoisin, että siinä on ehkä enemmänkin kyse uteliaisuudesta ja viihteestä, kuin henkisyydestä.  Sana henkisyys on kokenut inflaation ja siihen liitetään niin monia vääriä mielikuvia. En väitä, etteikö olisi olemassa selvänäkijöitä ja auttajia, jotka voivat auttaa ja tukea vaikeina hetkinä. Mutta jos vaikean tilanteen tullen menet aina kysymään suuntaa ja neuvoa joltain muulta kuin omalta sisäiseltä viisaudeltasi, silloin kyse on siitä, ettet halua ja uskalla  kuunnella itseäsi, ja ojennat mieluummin päätös- ja puhevallan jollekin toiselle. Et tunne itseäsi etkä tiedä, mikä potentiaali ja viisaus sisälläsi on - usein kylläkin syvälle pelkojen alle haudattuna.

Henkinen kasvu. Tietoisuuden kasvu. Itsetuntemus. Henkisyys on todellinen, luonnollinen olotilasi. Se on sitä, että käännät katseesi sisäänpäin ja alat tutustua itseesi, sisäiseen maailmaasi ja alat kasvaa ihmisenä. Henkisyydessä ei ole kyse positiivisesta ajattelusta, tai jostain itsesi ulkopuolella olevasta asiasta tai ilmiöstä, jota sinun pitäisi tutkia. Tietoisessa henkisyydessä on kyse siitä, että otat vastuun itsestäsi, tunteistasi ja elämäsi jokaisesta osa-alueesta ja olet valmis myös katsomaan kiiltokuvaimagosi taakse: näkemään ja kohtaamaan kaikki ne asiat itsestäsi, mitä olet niin kauan lakaissut maton alle.

Sitä kautta tulee pikkuhiljaa kasvu ja voimaantuminen. Henkisyys ei millään lailla tarkoita  ulkoisen maailman halveksimista eikä se ole millään lailla maallisesta elämästä erillinen asia, vaan sitä, että jalkautat ja maadoitat elämääsi kaiken viisauden. Todellinen henkinen ihminen on onnellinen, menestyvä (menestys ei tarkoita, että kaikista pitäisi tulla bisnesmenestyjiä), tasapainoinen ja nauttii elämästä ja osallistuu elämään täysin, sen iloihin ja suruihin.

Henkisyys on elämisen tiedettä ja ihmisyyden tiedettä. Henkisyys on sitä, että kasvat tietoisuudessa niin, että voit olla ihmisyyden korkeimman potentiaalin ruumiillistuma. Henkisyys on tietoisuuden tiedettä. On hyvin helppo kerätä tietoa ja paisuttaa egoa henkisellä knoppitiedolla, mutta oletko laittanut saamasi tiedon käytäntöön? Onko tiedosta tullut omakohtainen kokemus ja tietoisuus, vai onko tieto ollut vain ruokaa mielelle?

On olemassa sanonta: "Ihminen, tunne itsesi." Tällä heppoisen kuulloisella mietelmällä on syvä sanoma. Tärkein asia ja tehtävä, mikä meillä on tässä ihmiselämässä, on tuntea itsemme. Tutustua itseemme. Itsetuntemus ja tietoisuuden kasvu voi kuulostaa tylsemmältä kuin ulkopuolellamme olevat eksoottiset tai paranormaalit asiat ja niiden tutkiminen, mutta jos haluat, että tietoisuutesi muuntuu ja kasvaa, itsetuntemuksen tie on ainoa tie. Se ei ole yhden päivän tai yhden viikonlopun matka, vaan koko elämän mittainen matka. Se on äärimmäisen palkitseva matka.

Hakkasin omassa elämässäni päätä seinään aika pitkään (ja hakkaan välillä vieläkin :)). Yritin kontrolloida ja muutta ulkoisia olosuhteita ja ihmisiä, ja minun oli vaikea hyväksyä elämää. Kun vihdoin olin kärsinyt tarpeeksi ja uskaltauduin matkalle omaan sisimpääni, tiesin, että tämä tie on kotini ja tunsin suurta helpotusta. Siitä alkoi myös kasvuni, joka jatkuu ikuisesti.

Haluan tehdä tätä työtä siksi, että mahdollisimman monen ihmisen EI tarvitsisi enää hakata päätä seinään, vaan he pääsisivät kosketuksiin oman sisimpänsä ja korkeamman tietoisuuden kanssa ja saisivat kokemuksen siitä, että ulkoinen maailma on vain ja ainoastaan heijastus meidän jokaisen sisäisestä maailmasta. Sen takia sisäisen maailman parantaminen ja puhdistaminen ja transformaatio on tärkeää.

Onko stressistä mahdollista vapautua pysyvästi?

Torstai 8.11.2018 - Laura

stress_max-van-den-oetelaar-unsplash.jpg

Voiko stressiä hallita?

Miten sinä haet helpotusta stressiin? Meditoimalla? Liikkumalla? Saunomalla? Liikkumalla luonnossa? Syömällä terveellisesti? Käyttämällä alkoholia? Syömällä herkkuja? Shoppaamalla?

Tätä listaa voisi jatkaa pitkään. Liikunta, saunominen, meditaatio, luonnossa ulkoilu, terveellinen ruokavalio ovat hyviä asioita, ja ilman muuta meistä jokaisen on pidettävä huoli terveistä elintavoista, jotta voisimme paremmin.

Olet kuitenkin varmaan huomannut, että työviikon päätteeksi nautitut punaviinilasilliset nollasivat taakkoja päässäsi ja kehossasi vain hetkeksi. Kuntosalin vaikutus kestää aikansa, luontoliikunnan vaikutus kestää aikansa ja myös meditaation vaikutus kestää aikansa. Eikö olisi helpottavaa, jos olisi olemassa ihmepilleri, jolla pysyisimme jatkuvasti a) elinvoimaisina b) onnellisina c) terveinä d) hyväkuntoisina ja niin edelleen. Mutta sellaista ei taida olla :)

Stressi ei synny ulkopuolellasi, vaan sisälläsi. Yliaktiivinen mieli on se, missä stressi, kaaos ja taakan ja rasituksen tunne syntyy. Niin kauan, kun tietoisuuden tilasi pitää yllä stressiä,  et pääse stressistä eroon. Ulkoiset olosuhteet eivät muutu, koska elämässä tulee aina olemaan jotain stressiä ja haasteita - mutta sinun sisäinen tilasi voi muuttua. Sisäisen tilan muutos vaatii sitä, että opettelet elämään uudenlaisessa tietoisuudentilassa.

Stressi ei ole rajattu mihinkään tiettyyn ihmisryhmään tai ammattikuntaan, vaan se on oikeastaan ihmisyyden yleisin ongelma. Ainoastaan pienet lapset, jotka ovat täysin läsnä tässä hetkessä, eivät koe stressiä. Stressi ei ole pelkästään kiireisten bisnesihmisten tai huippumenestyjien ongelma. Stressi koskee meitä kaikkia, olimme sitä kotiäitejä tai -isiä, työntekijöitä, yrittäjiä, nuoria, vanhoja, opiskelijoita... Olemme ihmisiä, ja siksi stressi yhdistää suurintaa osaa meistä.

Olet varmasti myös kokenut hetkiä, jolloin olet stressitön. Se on ihana olotila.

Kuten alussa mainitsin, stressiin löytyy monenlaista hetkellistä helpotusta. Jos kuitenkin haluat opetella elämään vapaana stressistä, sinun täytyy päästä käsiksi johonkin, joka on enemmän kuin hetken helpotus.

Stress Detox-workshop on kaksipäiväinen workshop, jonka ovat suunnitelleet Oneness & One World Academyn perustajat Krishnaji ja Preethaji, jotka ovat erittäin korkealla tietoisuuden tasolla olevia ihmisiä. Sen lisäksi, että he johtavat tätä suurta tietoisuus- ja transformaatiokoulua, he ovat perheellisiä ihmisiä ja myös menestyviä bisnesihmisiä, eli erittäin kiireisiä ja erittäin tuotteliaita ja aikaansaavia. Eikö olisikin kiinnostavaa ja hyödyllistä kuulla, mitä annettavaa ja kerrottavaa heillä on meille stressiin ja stressinpuhdistukseen liittyen?

Kurssilla yhdistyy muinainen ja moderni, mystinen ja tieteellinen sekä tietoisuuden voima ja alkulähteen voima. Kurssi sopii sekä ensikertalaisille, aloittelijoille että konkareille. Voin omasta kokemuksestani kertoa, että kurssi on todella kaunis, syvä ja voimakas. Kurssilla saat omakohtaisesti kokea sen olotilan, kun koko olemuksesi on puhdistettu stressistä. Saat myös menetelmiä kotiin vietäväksi.

Stress Detox -workshopeja pitävät eri puolilla Suomea O&O Academyssa koulutetut One Consciousness Trainerit. Olen yksi heistä ja sivuiltani voit lukea lisää

https://www.yksisydanyksitietoisuus.fi/stress-detox

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »