HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Ykseyden muuntava voima - käännös Sri Krishnajin videohaastattelusta

Maanantai 9.10.2023 klo 23.58


Tämä blogiteksti on käännös "Frankly Speaking with Navika Kumar" -videohaastattelusta, jossa hän haastattelee Ekamin perustajaa Sri Krishnajia. Alkuperäinen video katsottavissa https://youtu.be/x-mTRlE0TC4?feature=shared

Hei ja tervetuloa tämänpäiväiseen Frankly Speakingiin. Meillä on hyvin erityinen vieras, Muktiguru Sri Krishnaji – Ekamin – maailman valaistumisen keskuksen perustaja. Namaste, ja tervetuloa Frankly Speakingiin. Haluan kysyä sinulta, että tehtäväsi Ekamissa on aina ollut luoda parempi maailma kaikille, yksilölle ja kollektiiviselle muutokselle. Sri Krishnaji, mitä tarkoitat tällä muutoksella? Nykyään ihmiset kilpailevat selviytymisestä. Kuinka kannustat ihmisiä henkilökohtaiseen muutokseen kaiken tämän hämmennyksen keskellä?

SRI KRISHNAJI: Ensinnäkin, Navika ji, kiitos paljon, että saan olla mukana. Yksilöllinen muutos on työmme ydin. Keskitymme paljon yksilölliseen muutokseen, jotta kollektiivinen muutos tapahtuisi. Ja mitä tämä yksilöllinen muutos tarkoittaa? Se tarkoittaa, että opetamme ihmisiä elämään suuren myötätunnon ja suuren ykseyden tiloissa, jotka ovat valaistuneita tiloja. Haluamme siis ihmisten elävän näissä tiloissa, jotta he voivat yhdessä vaikuttaa ihmiskunnan tietoisuuteen. Visiomme on luoda 81 000 ihmistä tähän maailmaan - mikä on 0,001 prosenttia väestöstä, jotka voivat todella oppia elämään näissä mahtavissa tiloissa – suuren myötätunnon ja ykseyden tiloissa. Ihmisinä olemme yhteydessä. Emme ole erillisiä, olemme yhteydessä. Ja kun yksilö muuttuu, tämä yksilön muutos vaikuttaa kollektiiviin.

Nykyisin tiede puhuu siitä, kuinka kaikki olemme yksi tietoisuuskenttä. Itse asiassa jopa fyysisessä maailmassa olemme kaikki yhteydessä toisiimme. Aine ja energia eivät ole erillisiä. Ne ovat yhteydessä. Samalla tavalla tietoisuutemme on yhteydessä koko ihmiskunnan tietoisuuteen. Joten visiomme on saada aikaan tämä yksilöllinen muutos, jossa yksilö voi elää näissä tiloissa, näissä valaistuneissa suuren myötätunnon ja suuren ykseyden tiloissa.

NAVIKA: Ekamin tai ykseyden käsite, josta puhut; kuinka minun kaltaiseni yksilö tuntee ja kokee tämän ykseyden? Meillä on työpaineemme, meillä on perhepaineet, meillä on kodin paineet, ystävät ja nopeasti muuttuva maailma ympärillämme. Miten saisit jonkun minun kaltaiseni kokemaan tämän ykseyden? Miten teen sen?

SRI KRISHNAJI: Ilman ykseyttä puhumme maailmasta, joka ei tunne yhteyttä. Tapaan nykyisin niin monia ihmisiä ja kaikki kysyvät minulta tämän kysymyksen: emme voi tuntea tätä yhteyttä. Emme voi tuntea tätä, olipa se sitten perheen sisällä, olipa se sitten työkulttuurissa tai kansojen välillä.

Jos ei ole tätä ykseyden tunnetta; koemme itse asiassa helvetin. Joten jos emme tunne yhteyttä perheemme kanssa, naapuriemme kanssa, kansakuntien kanssa, koemme itse asiassa paljon erillisyyttä ja jakautuneisuutta. Mitä tulee ihmiskehoon, se on hyvä esimerkki. Ihmiskehomme toimii ykseyden tilassa. Kaikki 30 biljoonaa solua kommunikoivat keskenään. Entsyymit kommunikoivat keskenään. Hormonit kommunikoivat keskenään. Elimet kommunikoivat keskenään. Tämän viestinnän tapahtuessa ykseyden tilassa, olet hyvässä kunnossa. Kun kommunikaatio katkeaa - sanokaamme, että tämä kommunikointi ei ole kunnollista, eikä se ole ykseyden tilassa, silloin ihmiskeho kokee sairautta.

Ykseys on siis maailmankaikkeuden luonne. Ykseys on kaiken olemassa olevan luonne. Kaikki virtaa. Kaikki on harmoniassa. Ongelmia syntyy, kun se häiriintyy. Joten ykseys tilana on erittäin tärkeä yksilöille ja perheenjäsenille. Kun puhumme yksilöiden kanssa, huomaamme, että yksilö ei voi kokea yhteyttä perheeseensä ahdistuksensa tai stressinsä vuoksi. Ja mikä tärkeintä - koska henkilö on rikkinäinen peili. Puhuessamme ihmisen kanssa, huomaamme, että hän on kuin rikkinäisen peilin palasia. Ja mitä nämä rikkinäiset peilinpalat ovat? Mikä tämä rikkinäinen peili on? Tämä rikkinäinen peili on kuin eri ääniä: äidin ääni sanoo: elä arvojen mukaan. Isän ääni sanoo: seuraa kunnianhimoa, menesty hinnalla millä hyvänsä. Isovanhemman ääni, joka sanoo: elä yksinkertaista elämää, älä ole niin kunnianhimoinen. Somejulkkiksen ääni, joka sanoo: elä kuten he.

Yrittäessäsi olla jotain muuta kuin mitä olet, koet jatkuvaa kamppailua, jatkuvaa tyytymättömyyttä siihen mitä sinulla on, siihen kuka olet, ja haluat jatkuvasti päästä jonnekin muualle. Et voi mitenkään olla läsnä millekään elämässäsi, kunnes kaikki nämä rikkinäiset peilinpalat kohtaavat - ja paranet, ja koet ykseyden sisälläsi. Et voi olla läsnä työllesi. Et voi olla läsnä perheellesi. Ja kansakuntien johtajina ette voi olla läsnä kansalaisillenne. Joten ykseys on se tila, jossa voit parantua. Parantaa tuskasi. Parantaa vihasi. Parantaa pelkosi. Ja pystyt itse asiassa olemaan läsnä ja yhteydessä kaikkiin, joiden kanssa olet tekemisissä.

NAVIKA: No miten teet sen? Kysymys kuuluu, että kun meillä on aktiivinen työelämä, miten tästä kaikesta päästään irti ja aletaan tehdä tätä? Kuinka Ekam auttaa ihmisiä tekemään sen ja pääsemään siihen ykseyden tilaan, jossa voimme saada tehtyä erilaisista musiikin nuoteista harmonisen sävelmän. Miten se tehdään?

SRI KRISHNAJI: Ensinnäkin meidän pitäisi ymmärtää, että ykseys, josta puhumme, ei ole ihanne. Se ei ole maailma, jossa näemme kaikkien olevan samaa mieltä samasta ideologiasta tai samasta ideasta. Se ei ole sitä ykseyttä, josta puhumme. Ykseys, josta puhumme, on sisäinen tila.

Tämä sisäinen tila, voit todella päästä siihen harjoittelemalla yksinkertaisia meditaatioita. Voit päästä sinne käymällä läpi henkisen matkan. Meillä on tuhansia ihmisiä, jotka tulevat kursseillemme, Ekam-kampuksellemme kahdeksi viikoksi vuodessa. Ja he näkevät massiivisen muutoksen tapahtuvan itsessään.

Jälleen, kyse on itsensä parantamisesta. Kyse on näiden rikkinäisten peilinpalojen yhdistämisestä ja niiden tekemisestä yhdeksi kauniiksi peiliksi. Se voi tapahtua, jos sinulla on intohimoa tehdä se ja jos sinulla on vakaumus siitä, että kyllä, minä tarvitsen tätä henkistä matkaa, minun täytyy parantua ja minun on käytettävä tämä aika itselleni. Jos tämä on sinulle selvää, matka voi alkaa.

NAVIKA: Työhösi kuuluu myös tieteen ja henkisyyden välisen kuilun kurominen. Haluan vain tietää, kuinka nämä kaksi aluetta kohtaavat, jotta niistä tulee yksi kokonaisuus? Tiede ja henkisyys ovat monille ihmisille eri asia. Ja monet pyrkivät yhdistämään ne niin, etteivät ne olisi ristiriidassa toistensa kanssa. Miten ehdotat, että se voisi tapahtua?

SRI KRISHNAJI: Itse asiassa tiede ja henkisyys ovat tänä päivänä tulossa hyvin paljon yhteen. Luulen, että jos katsotaan historiaa ja nykyaikaa, tiede ja henkisyys ovat samaa mieltä monista asioista ja yhdistyvät monissa asioissa. Jos tarkastellaan tiedettä, tiede ja teknologia ovat antaneet ihmisille asioita, joiden kanssa elää. Tiede ja teknologia eivät ole antaneet ihmisille vastausta minkä vuoksi elää.

Joten nykyisin, jos katsot kaikkia nuoria tai meitä kaikkia -meillä on paljon asioita, joiden kanssa elää. Meillä on vempaimia, kelloja, kenkiä, erilaisia vaatteita, koteja, autoja, kaikkea.

Mutta suurin kysymys tämän kaiken kanssa on, mitä varten elän? Tarkoitus. Tähän kysymykseen voi vastata vain henkisen herääminen kautta. Vasta kun heräät sisäisessä maailmassasi, voit todella löytää sen, mitä varten elät. Valitettavasti nykyäänkin ihmissuhteissa kysytään, kenen kanssa haluan elää. Ei kysytä mitä varten haluan elää tässä suhteessa. Joten tiede ja teknologia antavat vastauksen ulkoiseen, eli asioiden kanssa elämiseen, mutta se ei voi koskaan antaa vastausta, minkä vuoksi elää. Jos tarkastellaan tiedettä, tiede  kertoo nykyään meille selvästi, että ihmisaivot kykenevät elämään näissä hämmästyttävissä valaistuneissa tiloissa. Ja on paljon tiedettä, paljon tutkimuksia, jotka koskevat ihmisten aivoja. Pohjimmiltaan ihmisaivoillamme on viisi aivotilaa. Ja tiede tekee näitä tutkimuksia, ja näitä viittä aivoaaltotilaa kutsutaan - beeta, alfa, theta, delta ja gamma. Kun aivosi sykkivät beeta-aaltotilassa, ne sykkivät 14-30 sykliä sekunnissa. Nyt betaversiossa on beta ja korkea beta. Tiedemiehet kutsuvat tätä beeta-aivotilaa apina-aivomoodiksi. Joten, kun aivosi sykkivät näissä sykleissä, sinulta puuttuu huomiokykyä. Sinulta puuttuu keskittymiskykyä, sinulta puuttuu yhteys. Et voi olla läsnä ja ajattelet jatkuvasti jotain. Silloin et pysty olemaan tarkkaavainen. Ja muistikapasiteettisi on myös paljon pienempi. Kun aivosi ovat korkean beeta-aallon tilassa, niistä tulee aivot, jotka ajattelevat pakkomielteisesti samaa asiaa yhä uudelleen ja uudelleen. Joten tulet kohtaamaan ihmisiä, jotka ovat tarpeettoman paljon huolissaan, jotka ovat hyvin huolissaan, koska he ajattelevat samaa uudelleen ja uudelleen.

Voit vaihtaa beta-aaltotilasta alfa-tilaan, jolloin aivosi sykkivät 8-13 sykliä sekunnissa. Kun aivosi siirtyvät alfa-tilaan, sinusta tulee tarkkaavaisempi. Sinusta tulee rauhallisempi, sinusta tulee keskittyneempi, muistisi on paljon parempi ja olet todella läsnä ihmisille. Kun aivosi siirtyvät alfa-tilasta theta-tilaan, jossa aivosi sykkivät 4-8 sykliä sekunnissa, aivoistasi on itse asiassa tullut mystiset aivot. Aivoistasi on tullut transsendenttiset aivot, joissa pystyt kokemaan kauniita valaistuneita tiloja. Itse asiassa koet rauhallisuuden tiloja, läsnäolon tiloja. Sinusta on itse asiassa tulossa kuin antenni, joka myös saavuttaa universaalin älyn tai jumalallisen. Pystyt sallimaan tuon universaalin älyn virrata itseesi. Aivosi ovat siinä tilassa, jossa ne pääsevät käsiksi tuohon älykkyyteen.

Kun aivosi siirtyvät delta-tilaan, joka on 1-3 sykliä sekunnissa. Se on pohjimmiltaan silloin, kun nukut. Se ei siis ole niin tärkeää. Tiedemiehet ovat äskettäin löytäneet matalan gamman ja korkean gamman aivojen tilan, jossa aivosi todella sykkivät 40 - 60 sykliä sekunnissa matalan gamman tilassa. Siinä sinä todella heräät myötätuntoon. Joten kun aivosi ovat tässä tilassa, tunnet itse asiassa yhteyden toiseen, tunnet olevasi yhtä toisen kanssa. Minäkeskeisyys on heikentynyt ja tunnet toiskeskeisyyttä. Ja kun aivosi siirtyvät korkean gamma-tilaan, mikä on 60-80 sykliä sekunnissa, koet itse asiassa ykseyden tiloja. On siis tieteellisesti todistettu, että nämä tilat todella vaikuttavat aivoihin ja aivot puolestaan vaikuttavat tilaan. Näissä tiloissa on siis mahdollista elää. Nykyään tiede sanoo, että nämä tilat ovat mahdollisia. Todennäköisesti lähitulevaisuudessa tiede pystyy indusoimaan tiloja ihmisiin, eli toteuttamaan sen.

NAVIKA: Sanot myös opetuksissasi ja puhuit siitä, että meditaatio on yksi tapa päästä tähän. Joten meditaatio, mindfulness - kuinka nämä käytännöt voivat auttaa yksilöitä navigoimaan nykyajan haasteissa? Tarkoitan, olemme kaikki ikäryhmäämme ihmisiä, jotka työskentelevät, joilla on korkean paineen työ, jne. Mikä rooli meditaatiolla on? Miten yksilö pääsee siihen? Ja mikä on oikea tapa meditoida?

SRI KRISHNAJI: Itse asiassa kaikki nämä tutkimukset, joita tehdään nyt - suurin osa niistä tehdään meditaatioilla. Ja meditaatioiden kautta todella nähdään, että aivot muuttuvat. Voit aloittaa yksinkertaisella harjoituksella, jota kutsutaan Soul Sync -harjoitukseksi, ja jota tuhannet etsijämme ympäri maailmaa tekevät. Se on 11-minuuttinen harjoitus. Se itse asiassa muuttaa aivosi beeta-tilasta alfa-tilaan. Joten se tekee aivoistasi rauhallisemmat. Se tekee aivoistasi tarkkaavaisemmat, keskittyneemmät. Se harjoitus vie vain 11 minuuttia. Aivan kuten muistat syödä joka päivä, sinun on muistettava meditoida. Ja sinun täytyy tietää meditaation tärkeys, että se todella muuttaa aivojasi. Se todella muuttaa tilaasi. Se tekee sinusta paljon terävämmän ja älykkäämmän.

Meillä on viisivaiheinen polku, jonka olemme laatineet ihmisille. Päästäkseen siitä, missä he ovat tänään, valaistumiseen. En haluaisi mennä kaikkiin noihin viiteen vaiheeseen nyt, mutta menen kahteen ensimmäiseen vaiheeseen. Kaksi ensimmäistä vaihetta ovat, yksi - tietoiseksi tuleminen ja kaksi - tiedostaminen. Kun katsot maailmaa nykyisin, näet, että useimmat ihmiset elävät tiedostamattomuuden tilassa, he eivät ole tietoisia siitä, mitä he tekevät. Ensimmäinen vaihe kenen tahansa muutosmatkalla on tulla tietoiseksi. Millä sanoilla puhun? Millaisia ovat toimeni? Satuttavatko tekoni vai kohottavatko tekoni? Jos sinusta voi tulla tietoinen yksilö, se on ensimmäinen askeleesi kohti muutosta. Toinen askel on tiedostaminen. Tämä on erittäin tärkeä asia, tämä on mindfulnessia. Tiedostaminen tarkoittaa - mikä on sisäinen tila, josta toimit. Kun puhut vaimollesi, kun puhut miehesi, lapsiesi, kollegoidesi kanssa, mikä on sisäinen tilasi? Olen antanut maailmalle tämän erittäin tärkeän opetuksen, että kaikki ihmiset - uskonnosta, rodusta, sukupuolesta, iästä, yhteiskuntaluokasta ja kansallisuudesta riippumatta, me kaikki elämme vain kahdessa tilassa - kärsimystilassa ja ei-kärsimystilassa. Näin me koemme elämämme. Ja mikä on kärsimystila? Kärsimystilat ovat ahdistuksen, stressin, vihan, pelon, kateuden, yhteydettömyyden tiloja. Nämä ovat kaikki kärsimystiloja.

NAVIKA: - Negatiivinen energia?

SRI KRISHNANJI: Negatiiviset tilat, tarkalleen. Kun koet näitä tiloja, olet pohjimmiltasi ristiriitainen. Olet hämmentynyt. Olet turhautunut. Olet ärtynyt. Et tiedä mitä sinun pitäisi seuraavaksi tehdä. Nämä ovat kärsimystiloja. Ei-kärsimystilassa on kauniit tilat ja valaistuneet tilat. Kauniit tilat ovat kiitollisuuden, tyyneyden, rauhan, rakkauden tiloja. Joten kun olet loukkaantunut, purat loukkaantumisesi, siirryt rakkauteen. Kun olet vihainen, purat vihasi, siirryt rauhaan. Nämä ovat kauniita tiloja. Ja sitten on valaistuneita tiloja, jotka ovat ykseyttä ja suurta myötätuntoa.

Nykyään ihmiset kysyvät, mitä minä teen? Mutta tärkeämpää on kysyä, mikä on tila, josta teen mitä teen? Jos voit siirtyä kauniiseen tilaan ja elää elämäsi siitä tilasta. Kuvittele olevasi yhteydessä lapseen kauniista tilasta. Suhtautuvasi kumppaniisi kauniista tilasta. Olet yhteydessä kollegoihisi kauniista tilasta. Maailman johtajat ovat yhteydessä toisiinsa kauniista tilasta. Kuvittele mikä siitä tulee. Tulee olemaan ykseyttä, eikö?

Se on ykseyden tunnetta, se on arvostuksen tunnetta, kunnioituksen tunnetta. Siitä tulee yhteyden tunne. Jos menet jonkun luokse, käytöksesi voi olla hyvää. Sisäisesti voit tuntea vihaa, mutta ulkoisesti sanot ystävällisesti; ”Hei, miten voit?” Voit sanoa noin, mutta syvällä sisimmässäsi et ole siinä tilassa. Joten tila on tehokkain asia, koska se on se, kuka olet. Sinä asut siinä. Se on voima. Joten kerron ihmisille, että jos haluat upean elämän, jos haluat fantastisen elämän, jossa kaikella on merkitystä, kaikki on runsautta - sinun on opittava elämään kauniissa tilassa. Muuten et arvosta sitä mitä ikinä sinulla onkaan elämässäsi.

Tapaan kuukausittain niin monia nuoria. Kierrän yliopistoissa, pidän puheita ja tapaan heitä. Sanoisin, että 95 prosenttia heistä on tullut luokseni ja sanonut: Krishnaji, olemme stressaantuneita, olemme ahdistuneita, emme tiedä mitä teemme elämällämme. Mihin maailma on menossa? Mitä tapahtuu? Voitko auttaa meitä? Voitko opastaa meitä? He ovat hyvin tunnetuissa, fantastisissa yliopistoissa.

Mielestäni meidän on opetettava nuorille, kuinka elää tässä kauniissa tilassa. Miten en polta itseäni? Miksi minun pitäisi elää elämääni stressin kanssa? Miksi minun pitäisi elää elämääni ahdistuneena, vaikka on tapa vapautua siitä. Vaikka on tapa oppia ja elää kauniissa tilassa. Mielestäni sen tärkeyden täytyy tulla. Jos näin tapahtuu, uskon, että rakennamme loistavaa tulevaisuutta.

NAVIKA: Kysyn myös sinulta. Mikä rooli harmonialla luonnon kanssa on tässä ykseyden etsinnässä, pyrkiessämme vapauttamaan itsemme stressistä ja päivittäisistä paineista, joissa elämme?

SRI KRISHNAJI: Luonnolla on erittäin tärkeä rooli. Itse asiassa kampuksemme ovat kaikki kauniita, niitä ympäröivät vuoret ja metsät. Kampustemme ympärillä 300 000 hehtaaria metsää. Kun ihmiset tulevat ja laskeutuvat kampukselle, he sanovat, että tunnen oloni rauhalliseksi. Tunnen hiljaisuuden tunteen. Vaikutus näkyy siis heti. Mutta jos haluat ottaa asian hieman syvemmälle, meidän on ymmärrettävä, että me ja luonto olemme yhtä, tiedäthän, muinaiset ovat sanoneet, että Annam Parabrahma Swaroopam, mikä tarkoittaa - jos otat riisiä lusikkaan ja alat pohtia kuinka tuo riisi laskeutui lusikallesi ja ymmärrät todella, että koko maailmankaikkeus on mennyt tähän tapahtumaan. Tiedäthän, auringon säteet, kuun valo, Äiti Maan maaperä, ilma, vesi, maanviljelijän kova työ ja päivän päätteeksi äitisi valmistamassa ruokaa ja tuomassa sitä pöytään. Joten se on jokaisen ponnistelu ja luonnon ponnistelu, että riisiä tulee sinulle.

Jos ihmiset voisvat vaikka kerran päivässä ajatella, tai edes kerran viikossa, että tässä riisilusikassa, jonka aion nyt ottaa, on koko maailmankaikkeus. Sitten heräät tähän mahtavaan ymmärrykseen siitä, kuinka luonnolla on niin tärkeä rooli selviytymisessäsi.

Meillä on säätiö. Itse asiassa emme vain puhu filosofiasta, vaan toteutamme myös asioita. Lokaa, tyttäreni, on perustanut säätiön nimeltä Lokaa Säätiö. Kun hän oli 7 vuotta, minä ja Preethajin, vaimoni, veimme hänet orpokotiin nimeltä Udavum Karangal Chennaissa, koska halusimme hänen tuntevan ja tapaavan nämä lapset. Ja kun hän tapasi nämä hyvin pienet lapset, hyvin, hyvin nuoret, jotka olivat 14 päivän ikäisiä, kahden kuukauden ikäisiä, kolmen kuukauden ikäisiä, joilla ei ole vanhempia, se kosketti häntä hyvin syvästi. Ja palasimme kotiin sinä iltana ja hän kertoi minulle teluguksi - isä, tiedätkö, haluan tehdä jotain näiden lasten hyväksi, koska heillä ei ole sitä, mitä minulla on.

Ja hän otti 7-vuotiaana vastuun 100 lapsen elämän sponsoroinnista. Ja hän täytti sen kolmessa vuodessa. Ja 7–10 -vuotiaasta lähtien hänellä oli tapana tulla tapahtumiin seisomaan lavalle ja keräämään varoja tälle aloitteelle. 9-vuotiaana vein hänet kylään Ekamin viereen, ja siellä hän näki lapset niin onnellisina. Kaikki tulivat hänen luokseen, pitivät häntä kädestä, leikkivät hänen kanssaan, puhuivat hänen kanssaan. Ja hänen vaikutuksensa siellä oli, että nämä Lapset ovat niin onnellisia. Että heidän fyysinen maailmansa, joka ei todellakaan ole hyvässä kunnossa, ei saisi viedä heidän onnellisuuttaan. Sen ei pitäisi viedä heidän iloaan.

Joten hän halusi tehdä jotain. Niinpä hän perusti Lokaa-säätiön, joka rakentaa parhaillaan viittä maailmankyläprojektia. Ja kaikki nämä kylät on rakennettu kestävän kehityksen periaatteella. Kylät itse luovat mutatiiliä. He eivät käytä sementtiä ja terästä. He käyttävät itse asiassa kaikkia kylän paikallisia materiaaleja. He ovat ihmisiä, jotka todella rakentavat, he tekevät kaiken ja rakentavat kotejaan. Ja nämä ovat yhteisöjä, jotka ovat määrättyjä heimoja. Heidän kodeissaan oli kaksi jalkaa korkeat seinät, ja kun satoi, vettä oli talon sisällä, ja he asuivat talon ulkopuolella. Nykyään heillä on kauniit kodit, ja kaikki ovat kestäviä koteja.

Ja Lokaa sanoi; me opetamme heille; ”Ihmiset ensin, sitten infrastruktuuri”. Joten ensimmäinen asia, jonka opetimme heille kaikille, oli yhteys luontoon. Yhteys Äiti Maahan. Yhteys puihin. Ja jokainen kyläläinen oppi arvostamaan metsien tärkeyttä. Kuinka tärkeitä linnut ovatkaan. Ja sen jälkeen, kuuden kuukauden sisällä, menimme ja aloimme rakentaa näitä kyliä heille. Nyt autamme. Se on täysin ympäristöystävällinen, kestävä kylä.

NAVIKA: Haluan myös kysyä sinulta, Sri Krishnaji, anteeksianto on hyvin syvällinen käsite monissa henkisissä perinteissä. Kuinka anteeksianto voi parantaa henkilökohtaisia haavoja ja edistää sovintoa, koska tämä ei koske vain yksilöitä? Se on myös kaikkialla yhteiskunnassa. Meidän on rakennettava tämä elämäntapa, jossa anteeksianto ja sovinto tulee, koska vastakohtana on todella mainitsemasi negatiiviset tilat ihmisillä.

SRI KRISHNAJI:

Ei ole mitään anteeksiannon vertaista. Anteeksianto on vain ihanne, eikä se toimi. Jos anteeksianto on niin hieno, onnistunut konsepti, niin koko maailman täytyisi olla parempi paikka. Minä satutin sinua, sinä satutit minua, ja me kumpikin sanomme: okei, annamme anteeksi toisillemme ja lähdemme pois. Mutta se ei tapahdu. Pidämme kiinni loukkaantumisistamme ja käytämme aikaa opettaaksemme toiselle läksyn. Anteeksianto ei siis tapahdu. Se, minkä täytyy tapahtua, on parantuminen. Parantumisen on tapahduttava. Joten kun henkilö on loukkaantunut, hänen täytyy parantua siitä loukkaantumisesta, vasta parantumisen jälkeen anteeksianto on jotain, joka on automaattista.

Kerron sinulle loistavan esimerkin Sri Preethajista: Hänet kutsuttiin erittäin tärkeälle lähetystyölle Kolumbiaan. Tiedät, että Kolumbiassa oli 60 vuoden sisällissota. Kolumbialainen Harvardin yliopistosta tuli yhdelle kursseistamme, ja hän oli syvästi liikuttunut työstämme. Hän järjesti tapahtuman nimeltä ”Peace in Your Eyes” (Rauha silmissäsi). Ensimmäistä kertaa tuotiin yhteen sodan kaikki osapuolet; sissit, puolisotilaalliset joukot, poliittinen johto, kansalaisjärjestö - kaikki Kolumbian viidakkoon, jonne Sri Preethaji kutsuttiin. Tapahtuma oli 2-päivänen. Heidän kaikkien piti katsoa toisiaan silmiin. He eivät aikaisemmin olleet pystyneet katsomaan toisiaan silmiin ja todella antamaan anteeksi. Sri Preethaji johti heidät kauniin paranemismatkan läpi. Parantuminen tapahtui. Ja tapahtuman päätteeksi kaikki saivat katsoa toisiaan silmiin, jutella ja halata toisiaan.

Preethaji kertoi minulle, että tapahtuma oli niin tiukasti vartioitu, että mennessään naistenhuoneeseen, häntä vartioi aseistettu mies. Niin aseistettua siellä oli. Kuukautta myöhemmin erästä sissijohtajaa haastateltiin paikallisella kanavalla. Ja hän sanoi: Minut kutsuttiin jälleen tarttumaan aseisiin ja minut kutsutiin iskemään takaisin. Ja sanoin, että en voi tehdä sitä sen jälkeen, kun osallistuin Peace in Your Eyes:iin. Olen parantunut. Loukkaantumiseni on poissa. Minussa ei enää ole kipua. Olen parantunut ihminen. En voi koskea aseisiin uudelleen. En voi enää tappaa tai satuttaa ketään. En tee sitä.

Se on parantumisen voima. Se on transformaation voima. Kun todella löydät vapauden kärsimyksestä - et halliten tai paeten sitä, olet muuttunut ihminen.

NAVIKA: Erittäin hyvin sanottu. Erittäin syvällistä. Olet omistanut elämäsi henkisille opetuksille, humanitaariselle työlle. Mitä haluaisit jättää tähän maailmaan perintönäsi?

SRI KRISHNAJI:

Jos katsotaan tämän päivän nuoria, se on hyvin surullista. Tapaan heitä, ja useimmat heistä ovat suunnattoman yhteydettömiä, eksyksissä, stressaantuneita ja huolissaan tulevaisuudestaan. Kun alat puhua heidän kanssaan, ymmärrät, että kaikki tämä on tapahtunut, koska se alkaa perheestä. Perheessä on paljon stressiä, ahdistusta ja katkeruutta. Ja sen vuoksi tämän päivän nuoret tuntevat olonsa niin katkeraksi ja stressaantuneeksi.

Sri Preethaji ja minä haluaisimme työskennellä tämän maan nuorten kanssa. Aiomme työskennellä heidän kanssaan, jotta seuraavalla sukupolvella ei olisi tällaista stressiä, ahdistusta tai kärsimystä. Meillä, tiedättehän, jokainen keskittyy siihen, kuinka paljon omaisuutta tai millaisen aseman tai valtaa jätän lapselleni fyysisesti. Mutta tärkein asia, joka sinun on jätettävä seuraavalle sukupolvelle, on tila. Kaunis tila. Se on suuren myötätunnon ja ykseyden tila.

 

NAVIKA: Hämmästyttävää, kuinka stressaantuneita olemme kansakuntana, maailmana, yksilöinä. Kuinka monta asiaa, kuinka monta toivetta, kuinka mieli riuhtoo meitä eri suuntiin.

Ja loppujen lopuksi kyse on rauhoittumisesta, meditoinnista, pohdiskelusta, mistä tilasta tämä tulee. Ja itse asiassa kontrolloida - eikä edes kontrolloida tuota tilaa, vain tulla toimeen sen kanssa ja vain parantua, kuten sanoit, mikä voidaan tehdä niin monella tavalla. Paljon kiitoksia, Sri Krishnaji.

Paljon kiitoksia, että puhuit minulle Frankly Speakingissa. Ja toivon, että monet ihmiset, jotka katsovat tätä ohjelmaa tänä iltana, ymmärtävät, kuinka muodostaa sisäinen yhteys, eikä ainoastaan yhdistyä ulkoisesti. Kiitos.