HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Myötätunnon parantava voima

Torstai 28.1.2021 klo 13.14


Elämme ajassa, jossa vastakkainasettelu on suurta ja sitä ruokitaan monelta taholta. Sitä ruokitaan niin, ettemme välttämättä tule edes huomanneeksi, mitä vastaanotamme silmien, korvien ja käpylisäkkeen eli ns. kolmannen silmän kautta. Sorrun tähän itsekin, vaikken olekaan moneen vuoteen aktiivisesti seurannut tiedotusvälineitä enkä katsonut tv:tä. Tässä ajassa saa todella harjoitella tietoisena elämistä ja saada itsensä kiinni tästä ajattelutavasta...

Koemmeko, että meidän on oltava jotain vastaan, jotta koemme olomme turvalliseksi?

Tämä maailma, tämä planeetta, jossa elämme, on tietyn värähtelytason planeetta. Elämään tällä planeetalla kuuluu erillisyys ja vastakkaisuus. Mutta kun kehitymme lukemattomien elämien aikana, alamme herätä erillisyyden illuusiosta. Kuitenkin on olemassa tahoja ja järjestelmiä, jotka monin eri tavoin suuresti hyötyvät ihmisten jaettelumentaliteetista ja erillisyyskokemuksesta. Tätä en itsekään olisi millään halunnut uskoa, mutta koitti hetki, jolloin minut pakotettiin näkemään se. Niin kauan kun olemme jakautuneet, olemme heikkoja, peloissamme ja koemme jonkin tai jonkun aina olevan uhka olemassaolollemme

Yksi iso oivallus ihmisyydestä on, että voimme kaikki olla erilaisia ja silti kokea olevamme yhtä. Ykseys ei ole samanlaisuutta. Meillä voi olla erilaisia näkemyksiä, mielipiteitä ja meidän ei tarvitse pakottaa muita ajattelemaan niin kuin me. Meillä on lupa pitää oma näkemyksemme (ja myös muuttaa sitä!) ja toisilla on myös lupa pitää omansa (ja muuttaa sitä!). Voimme tuntea myötätuntoa muita kohtaan, vaikkemme välttämättä inhimillsellä tasolla pitäisi heistä. Voimme antaa myötätunnon rakastavan voiman parantaa maailmaa ja nähdä tässä ihmisyyden kirjossa upea jumalallinen kudelma.

Jos joku usuttaa sinua hyökkäämään (sanoin, teoin tai energiatasolla) naapuriasi tai naapurimaatasi vastaan jollain verukkeella, kysy itseltäsi, mitä energiaa ja värähtelyä olet silloin tukemassa ja ruokkimassa? Pelkoa vai myötätuntoa?

Olemme uskomattoman voimakkaita olentoja ja se, mitä jokainen meistä VALITSEE joka hetki syöttää kollektiivisen tietoisuuden kenttään, on merkityksellistä. Sillä on merkitystä. Sillä on vaikutusta.