HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Mitä yhteistä on itsetuntemustyöskentelyllä ja yhteiskunnan transformaatiolla?

Lauantai 13.3.2021 klo 13.27


Tämä aihe tuotiin tänään aamupäivällä tietoisuuteeni ja pian sen jälkeen näin, että Lorie Ladd oli postannut YouTubessa samaan aiheeseen liittyvän videon, jonka linkkaan myös teidän katseltavaksi blogin loppuun :)

Itsetuntemustyöskentely - joka on ehdoton edellytys tietoisuuden laajentumiselle, tietoisuuden heräämiselle ja kasvulle ja aivan varmasti myös valaistumiselle - on polku, joka ei aina ole hirveän kiva, mutta se on erittäin palkitseva.

Ego ja mieli haluavat pitää meidät kiinni kaikessa kivassa, mukavassa. Kaikessa sellaisessa, joka ei uhkaa niitä. Kaikessa sellaisessa, joka estää meitä näkemästä totuuden itsestämme. Totuuden ihmisyyden tämänhetkisestä tilasta. Tällä en tarkoita, että kyseessä on huono tai paha asia, vaan sen näkeminen, missä jamassa sisäinen tilamme on. Elämme tällä hetkellä ns. matalan tietoisuuden aikakauden loppua ja korkean tietoisuuden aikakauden alkua. Meidät on opetettu ja ehdollistettu siihen, että kaikki on ulkopuolellamme. Sen takia pelkkä ajatus siitä, että meidän pitäisi kääntyä sisäänpäin ja tehdä syvällistä itsetutkiskelua, tuntuu epämukavalta. 

Jos sinulle on tarjolla kaksi eri workshopia:

a) Sukella syvälle omiin haavoihisi, pelkoihisi ja opi tarkkailemaan mielesi metkuja

b) Kuuntele enkelien viestejä ja kuule ennustuksia tulevasta

...kumman valitsisit? Esimerkki on tarkoituksella kärjistetty. Veikkaan, että suurin yleisöryntäys tulisi vaihtoehtoon b.

Ja yhteiskunta, jossa elämme, ei millään lailla ole kannustanut meitä kääntymään sisäänpäin; itsetuntemukseen, itsetutkiskeluun. Senkin takia on niin paljon helpompaa ja mukavampaa vietää 2 tuntia ruudun ääressä kuin kuulostella, mitä omassa sisimmässä on meneillään. Ja haluan korostaa, että oman sisimmän kuuntelu ei välttämättä vaadi sitä, että istut hiljaa paikallaan 2 tuntia - monelle yhteys sisimpään avautuu esim. jonkun luovan tekemisen kautta, luonnossa liikkumalla tms. tms. 

Itsetuntemuksen ja itsetutkiskelun tie on välillä hyvinkin epämukava. Kun opit tuntemaan itseäsi syvemmällä tasolla alat nähdä myös niin sanotut omat pimeät puolesi. Ne puolet itsestäsi, joita et todellakaan kirjoita työhakemukseen tai esittele somessa. Eikä tarvitsekaan. Tärkeintä on, että uskallat ja alat totuudenmukaisesti tuntea itseäsi. Siitä avautuu aivan uusi tietoisuuden taso. Egomieli ei aluksi tykkää siitä, mutta kun lempeästi kerta toisensa sivuutat egosi vastustuksen, alat voimaantua ja menet yhä syvemmälle itsetuntemukseen ja tietoisuutesi laajenee ja laajenee.

Itsetuntemus ja itsetutkiskelu on elämän mittainen tie, ei projekti jonka suoritat viikossa, kuukaudessa tai vuodessa.

Miten sitten itsetutkiskelu liittyy yhteiskunnan transformaatioon?

Samalla lailla, kun muunnat omaa henkilökohtaista (ja kollektiivista) tietoisuutta tutustumalla itseesi, samalla lailla tapahtuu yhteiskunnallinen muuntuminen.

Me suomalaiset olemme yleisesti ottaen hyvin kilttiä, kuuliaista, auktoriteettiuskoista kansaa, joka tekee niin kuin käsketään. Olemme sydämellisiä ja kunnollisia, hyviä ihmisiä ja tottakai silloin luonnollisesti ajattelemme, että kaikki muutkin ovat. Emme helposti lähde kyseenalaistamaan mitään, ja yksi yleisimmistä lausahduksista, mitä kuulen, on: "Mutta ei meillä Suomessa." Oli kyse sitten korruptiosta, propagandasta tai mistä tahansa mitä "muualla tapahtuu", mutta "ei meillä Suomessa". 

Olen aiemminkin puhunut tästä suomalaisten sydämellisyyden toisesta puolesta, joka on myös kasvun paikkamme ja haasteemme. Samalla lailla, kun yksilön tietoisuus voi muuntua, puhdistua ja laajentua vain, kun yksilö itse näkee koko totuuden omasta itsestään, samalla lailla myös yhteiskunnan tietoisuus voi muuntua, puhdistua ja laajentua vain, kun riittävän moni ihminen näkee totuuden yhteiskunnasta. Siis tarkoitan sen kiillotetun kulissin alla olevan totuuden.

Kaikki lähtee itsetuntemuksesta ja laajenee sieltä aaltoina ulospäin. Ja näin syntyy Korkeamman Tietoisuuden Yhteiskunta.

Tässä linkki ihanan Lorien videoon