HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Uutta syntyy tyhjyydessä

Sunnuntai 21.8.2022 klo 0.34


Olet varmasti usein kuullut - ja itsekin esittänyt jollekin tottumuksenomaisen kysymyksen: "Mitä suunnitelmia viikonlopuksi?" Tai "Mitä aiot tehdä lomalla?" "Mitä suunnitelmia illaksi?"

Tämä kysymys, kuten monet muutkin kommunikoinnistamme on tottumuksenomaista ja pääasiassa tiedostamatonta. Harvoin ajattelemme tai tiedostamme sen kummemmin, kuka tai mikä päättää tai määrittelee, mitä puhumme, ajattelemme ja ylipäänsä koemme sisäisesti.

Haluan tässä blogipostauksessa nostaa esille sen, miten tärkeässä roolissa tyhjä tila on uuden syntymiselle. Ja miten tärkeää jopa tylsistymisen sietäminen on uuden syntymisessä. Voiko elämääsi tulla mitään uutta - sisäisesti tai ulkoisesti - jos mielesi, aistisi ja myös kotisi ovat täynnä hälinää, kiirettä, saastetta, aistiärsykkeitä ja roinaa?

Olen itse huomannut, miten koukuttava tila tuo hälisevän mielen tila on. Silloin, kun olen uppoutunut siihen ja kiireisiin aivoaaltoihin, minun on hyvin vaikea ottaa ensimmäistäkään askelta tehdäkseni mitään, minkä tiedän vievän minua rauhaa ja läsnäoloa kohti. Tunnen, että tuossa tilassa egomieli saa minusta otteen hyvin, hyvin helposti.

Kuinka usein elämässäsi on hetkiä, jolloin vain olet? Onko sinulla aina päällä tv, musiikki, somefiidi, uutisfiidi, äänikirja? Ahdistutko hiljaisuudesta ja jos, niin miksi? Koetko olevasi alempiarvoinen ihminen, jos kalenterisi ei ole täynnä suunnitelmia?

Seuraavan kerran, kun menet metsään lenkille, mitä jos jättäisit korvanapit kotiin? Ja pysähtyisit hetkeksi luontoon ja pyytäisit saada todella yhdistyä luonnon pyhyyteen ja sen parantavaan värähtelyyn.

Tai seuraavan kerran, kun olet avaamassa tv:tä tai uutisfiidiä, mitä jos ottaisit vihkon ja kynän ja kysyisit itseltäsi: "Mitä minulle todella kuuluu?" Ja antaisit tekstin alkaa virrata pintaa syvemmältä - mielen tuolta puolen. Se ei ehkä virtaa heti, koska kiireinen mielesi todennäköisesti menee paniikkiin, mutta jos uskallat kohdata tylsistymisen ja olemisen tilaa kerta toisensa jälkeen alat huomata, että kiireinen ja hälisevä mielesi ei olekaan todellinen olemuksesi ja että todellinen viisautesi ei itse asiassa olekaan mielessä.

Elämme yhteiskunnassa, joka ei oikeastaan ollenkaan opeta meitä yhdistymään korkeampaan itseemme, korkeampaan olemukseemme. Siksi moni meistä luulee, että olemme yhtä kuin mieli ja rakennamme koko elämämme ja olemassaolomme mielen ja sen toimintojen varaan.

Omassa elämässäni olen myös saanut useita kertoja nähdä sen, että kun elämässä on tyhjä tila, se täyttyy aina. Mutta jos elämässä ei ole tyhjää tilaa ja yritämme kiireisen mielen avulla "manifestoida" uutta ikäänkuin suorituskeskeisesti ja tehokkaasti, mihin se uusi mahtuu, jos elämämme ja kotimme on täynnä sitä sun tätä, emmekä ole valmiita luopumaan emmekä päästämään irti mistään?

***

Haluan tähän loppuun liittää Sri Preethajin tekstin
Mielenterveys ja aivoaallot

Alkuperäinen artikkeli "Mental health and brain waves" July 7, 2022, 12:32 PM IST Sri Preethaji in Voices, Lifestyle, Times of India
Linkki saatu Ekam Newsletteristä/August 2022


Ihmiset ovat herkkiä olentoja, jotka menevät nopeasti pois tasapainosta. Yksi pettymys ja voit helposti eksyä mielenalanvaihteluihin päivien ajaksi.  Yksi horisontissa häämöttävä uhka, juutut pelkoon. Yksi epäonnistuminen tai menetetty mahdollisuus ja voit jäädä katumukseen ja häpeään vuosiksi.
Miksi olemme niin hauraita?


Syy löytyy kätkettynä aivojemme harmaan aineen poimuissa.
Ihmisaivoilla on potentiaali silkkaan nerouteen. Ja aivoissa on keskuksia, jotka voivat avata tietoisuutesi mahtaviin kokemuksiin, kun ne aktivoidaan.
Nämä ihmeelliset ihmisaivot voivat myös olla oviaukko suunnattomalle kivulle ja väkivallalle virrata läpi kollektiivisessa ihmistietoisuudessa, työntäen sinut masennukseen.
Tiesitkö, että Maailman Terveysjärjestön WHO:n mukaan on laaja mahdollisuus, että mentaalinen masennus nousee seuraavaksi maailmanlaajuiseksi pandemiaksi tulevien 5-7 vuoden aikana?  


Miten varma olet, että jokainen perheenjäsen on henkisesti riittävän vahva eikä antaudu tälle masennuksen aallolle?
Aivan kuten sydämelläsi on syke, myös aivoillasi on syke. Sähköiset impulssit kulkevat neuronien tai hermosolujen keskellä aivoissa.
Niitä mitataan sykleinä sekunnissa (cps).
Suurin osa ihmisistä kokevat suurimman osan päivästä _Beta_ -taajuutta joka on 14-40 sykliä sekunnissa. Tällä taajuudella aivosi virittäytyvät ajatusmelun kakofoniaan. Sinusta tuntuu siltä, että ajatukset lataavat sinua päin kuin rahtijunat, holtittomasti, eivätkä salli sinun keskittyä eikä nauttia mistään.
Toinen taajuus on nimeltään Alpha; tässä aivosi ovat rauhallisemmat ja sykkivät 8-14 sykliä sekunnissa. Se vetää itseensä paranemisen voimaa. Tässä visualisoinnillasi ja aikomuksellasi on merkittävämpi voima.  
Theta on aivojesi seuraava taajuus. Tässä aivosi värähtelee 4-8 sykliä sekunnissa. Jos voit olla hereillä tällä taajuudella, kolmas silmäsi alkaa avautua, ja koet syvän transsin tilaa.
Kun aivosi siirtyvät Delta taajuudelle, aivosi sykkivät 0-4 sykliä sekunnissa. Usein, tällä lailla aivosi ovat syvässä, unettomassa unessa (kääntäjän huom: eli et näe unia kun nukut tällä taajuudella)
Mutta jos ollessasi hereillä pystyt olemaan Delta-taajuudella, Nirvikalpa ja Savikalpa samadhi -tilat virtaavat tietoisuutesi läpi.
Tiede on äskettäin löytänyt Gamma -aivoaallot, jossa aivosi sykkivät 40-100 sykliä sekunnissa ja virittäytyy syvän oivalluksen ja myötätunnon ja ykseyden tiloihin.
Miten sinä, perheesi ja tiimisi voitte alkaa välttää mitä tahansa mentaalista sairautta ja matkata Betasta Gammaan?


Aloitat sen yksinkertaisella joogisella hengityksellä.
Hengitä syvään sisään ja pidennä uloshengitystäsi niin pitkäksi kuin mahdollista.
Kun uloshengityksestäsi tulee pidemmpi kuin 7 sekuntia - aivotaajuutesi siirtyvät betasta alphaan, ja virityt tyyneyteen ja levollisuuteen.
Jos olet hyvin suunniltaan, on todennäköistä, että aivosi ovat beta-tilassa. Harjoita 3 minuutin ajan joogista hengitystä - aivosi alkavat sykkiä hitaammin alpha-taajuudella, ja huomiosi pysyy yllä pidempään.