Havaintoja ihmisyydestä -blogi

Mitkä arjen tavat ja tottumukset tukevat henkistä kasvua?

Maanantai 16.11.2020 klo 22:26

Kun aikanaan muutin asumaan omilleni, vein mukanani kaikki ne tavat ja tottumukset, mitä olin omaksunut lapsuudenkodistani. Budjetista riippuen arkiruokavalioni koostui pääasiassa leivästä, jugurtista ja teollisista mehunkorvikkeista.

Tv oli pakko saada ensimmäisenä asiana omaan asuntoon, ja alkoholi kuului itsestäänselvästi vähintäänkin vapaisiin viikonloppuihin, joita sitten odotin kuin kuuta nousevaa.

Kun eräs tuttu vanhempi nainen, joka katseli etäämmältä railakasta elämäntyyliämme sanoi, että minun pitäisi mennä joogaan, nauroimme. Mutta sisimmässäni tiesin, että hän puhui totta. Mutta koska minulla ei ollut yhteyttä itseeni ja rohkeutta kuunnella sydäntäni, elin ulospäin vauhdikkaan näköistä elämää, joka oli monella tasolla minulle hyvin tuhoisaa.

Jos olisin 20-vuotiaana herännyt näkemään sen, mikä merkitys elintavoilla on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, olisin säästynyt monelta harmilta.

Miten sitten päädyin tilanteeseen, jossa syön terveellisemmin kuin ikinä (kuitenkaan pingottamatta), en omista tv:tä enkä juo edes alkoholia?

Nämä kaikki asiat ovat tapahtuneet itsestään. Muistan, kun noin vuosi televisioita koskevan taajuusmuutoksen jälkeen avasin tv:n ja se ei enää toiminutkaan. Olin elänyt yli vuoden avaamatta tv:tä kertaakaan ja sen jälkeen luovuin siitä hyvillä mielin.

Alkoholin kanssa kävi vähän samoin. Vaikka alkoholin tuoma olo voi tuntua aluksi mukavalta, se, miten koin alkoholin vaikuttavan aivoihini ja vahvistavan erillisyyttä oli se, miksi se jäi pois. Ja määrällä ei ollut väliä - yksi lasillinen riitti minulle tekemään tuon. Ja sanomattakin on selvää, että en halua millään keinoilla vahvistaa yhteydettömyyden tunnetta itseeni, Jumalalliseen ja maailmankaikkeuteen ja siksi minun on ollut hyvin helppo olla juomatta sitä yhtä lasillistakaan. Juon mieluummin vaikka sellerimehua tai kookosvettä :)

Suurin katalyytti elämäntapojeni puhdistumiseen on ollut sisäinen puhdistuminen. Sisäisellä puhdistumisella en tarkoita fyysistä sisäistä puhdistumista, vaan henkistä puhdistumista. Puhdistumista energiatasolla ja tietoisuuden tasolla.

Uskon sataprosenttisesti siihen, että kun ihminen puhdistuu henkisesti, hänen elämäntapansa puhdistuvat. Ja asia toimii myös toisinpäin: kun ihminen puhdistaa elämäntapansa, hän alkaa puhdistua henkisesti.

Kaikki meitä ympäröivä yhtä aikaa sekä heijastaa meitä, että vaikuttaa meihin. Kotimme ja ympäristömme heijastavat meitä, ja vaikuttavat meihin joko suotuisasti tai vähemmän suotuisasti.

Ruokavaliomme heijastaa sisäistä tilaamme ja vaikuttaa meihin. Ihmisen, joka ei saa ruuasta riittävästi elämänenergiaa, on haastavampi kasvaa henkisesti, koska ruuan värähtely tai sen puute vaikuttaa meihin ja oloomme välittömästi.

Se, miten paljon tai vähän olemme yhteydessä luontoon ja luonnon elementteihin, vaikuttaa meihin hyvin paljon. Mikään keinotekoinen ei voi koskaan korvata luonnon aitoja elementtejä. Kehomme koostuu viidestä elementistä ja jos emme ole kosketuksissa niiden kanssa, se vaikuttaa hyvinvointiimme.

Se, miten hengitämme, vaikuttaa hyvinvointiimme. Väitän, ettei suurin osa ihmisistä ole edes tietoinen hengityksestään tai hengitystavastaan.

No entä sitten stressi? Mitä se on? Onko se kiire ja hässäkkä työn tai perhe-elämän takia? Vai onko se jotain syvempää? Miten siihen voi päästä käsiksi?

Ensimmäinen askel on tiedostaminen. Ja toinen harppaus on tietoisena eläminen.

Muun muassa näistä tärkeistä, arkisista asioista kerron sinulle tammikuun alussa alkavassa verkkokoulutuksessani "Puhdas elämäntapa - avaimesi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin"

Haen pilottiryhmäläisiä tähän uuteen, 6-osaiseen kurssiin. Jaan sinulle kurssilla sen viisauden, mitä olen oppinut omalla syvällisellä matkallani. Puhdas elämäntapa on erittäin tärkeä tukipilari erityisesti tässä suurten muutosten ajassa.

Ja sen mukavana sivuvaikutuksena saattaa myös olla oman todellisen potentiaalisi esiintulo ja aktivoituminen.

KURSSIN OSIOT

 1. KOTI JA YMPÄRISTÖ
 2. VOIMAANNUTTAVA RAVINTO
 3. MAAYHTEYS JA 5 ELEMENTTIÄ
 4. HENGITYKSEN VOIMA
 5. ALITAJUINEN JA TIEDOSTAMATON STRESSI
 6. TIETOISENA ELÄMINEN

Jos tunnet kutsun sydämessäsi, lue lisää ja tule mukaan!

Pilottiryhmään tulijoiden 39 euron superedullinen kampanjahinta on voimassa 30.11.2020 asti.

Kommentoi kirjoitusta.

Yhteys itseen

Perjantai 13.11.2020 klo 14:55

Mitä on yhteys itseen? Eikö se ole ihan itseestäänselvää, että meillä kaikilla on yhteys itseemme?

Uskon, että jos meillä kaikilla olisi yhteys itseemme, maailma olisi hieman eri tilassa kuin mitä se on nyt.

Yhteys itseen on yhteys todelliseen itseen. Kaikkien ehdollistumien ja ohjelmointien tuolla puolen.

Yhteyden saaminen itseen on iso juttu. Monelle se prosessi tapahtuu tai alkaa henkisen heräämisen tiellä tai jonkun kriisin, sydänsurun tai muun elämänkolhun aktivoimana. Eikö olekin ihmeellistä, että kun ego saa kolhuja, sydämen panssarit alkavat murtua? "A broken heart is an open heart - särkynyt sydän on avoin sydän."

Yhteys itseen ei ole mentaalinen prosessi, mielen prosessi. Se on sydämen avautumista, sydänchakran aktivoitumista.

Kun meillä ei ole yhteyttä itseemme, saatamme elää elämää, joka ei ole meidän elämää, vaan ulkoapäin asetettujen normien mukaista elämää. Voi olla, että työmme, ystäväpiirimme, parisuhteemme ja jopa harrastuksemme eivät kumpua todellisista sydämemme toiveista, vaan jostain tiedostamattomasta, ehkä ulkoapäin tulevasta motiivista, jota vain seuraamme. Elämme elämää naamari kasvoilla ilman, että uskallamme koskaan olla omia itsejämme.

Ihana asia on kuitenkin se, että koskaan ei ole liian myöhäistä astua itsetuntemuksen ja sydäntietoisuuden tielle.

Se, mitä menetelmää haluat käyttää, on täysin sinun valintasi. Jos et ole vielä löytänyt sopivaa, pyydä maailmankaikkeutta tuomaan sinulle sopiva menetelmä ja lähde kokeilemaan :)

Kommentoi kirjoitusta.

Asioita, joita toivoisin oppineeni jo lapsena

Tiistai 27.10.2020 klo 17:18 - Laura ~ Yksi Sydän

Tuumailin ja jossittelin tänään, millaista elämäni olisi ollut, jos olisin jo lapsena tiennyt, oppinut ja omaksunut niitä asioita, mitä tiedän tänään. Enkä väitä tietäväni tai hallitsevani mitään näistä täysin - jatkuvasti oppimassa ja kasvamassa ollaan :)

MILLAISTA ELÄMÄ OLISI OLLUT, JOS

 • olisin oppinut erottamaan egon ja pelon äänen korkeamman itsen äänestä
 • olisin tiennyt, millainen ravinto ravitsee kehoni lisäksi myös sieluani ja sen hyvinvointia
 • olisin luontaisesti oppinut yhdistymään omaan korkeampaan olemuspuoleeni (korkeampaan itseeni) ja kyennyt ammentamaan sen viisautta
 • olisin tiennyt, miten käsitellä ja kohdata ja vapauttaa hankalia tunteita kuten loukkaantumista, surua, pettymystä, pelkoa, kateutta, vihaa, kiukkua, kaunaa, hylätyksi tulemisen pelkoa
 • olisin tiennyt, miten hoitaa, puhdistaa, hoivata ja aktivoida koko energiajärjestelmää ja uinuvaa potentiaaliani
 • olisin oppinut ilmaisemaan omia tarpeitani selkeästi ja rakkaudellisesti
 • olisin tiennyt, että minussa on rajaton luomisvoima
 • olisin tiennyt, että minussa on maailmankaikkeuden voima
 • olisin tiennyt, että pystyn olemaan positiivisella tavalla vuorovaikutuksessa maailmankaikkeuden kanssa
 • olisin tiennyt, miten purkaa stressiä
 • olisin tiennyt, miten hengittää oikein
 • olisin tiennyt, miten liikuttaa kehoa ja auttaa kehoa päästämään irti taakoista
 • olisin tiennyt, että kaikki se, mitä meille syötetään "normaalina tapana elää" ja normaalina elämänpolkuna, ei välttämättä olekaan meille hyväksi, eikä sovi läheskään kaikille
 • olisin oppinut rakastamaan itseäni

Jossittelu ei auta :) mutta jos mietin kokonaisvaltaisesti hyvää perustaa elämälle, tässä olisi aika hyviä eväitä.

Olemme eläneet hyvin pitkään yhteiskunnassa, joka kaikin mahdollisin tavoin ehdollistaa meidät elämään hyvin supistuneessa olemassaolossa.

Ikäänkuin valtavan iso ja laaja olento olisi tungettu ahtaaseen, pimeään laatikkoon ja vaikka hän sisimmässään tietää, että tää ei nyt taida olla ihan ok...silti hän alistuu ja yrittää kulkea virran mukana, jotta voisi edes jollain lailla kuulua joukkoon. Tunnistatko itsesi?

Se, että ihmiskunta on tarkoituksella haluttu kytkeä irti korkeammasta olemuspuolestaan, on osa tätä kehitysvaihetta (dark age, kali yuga). Nyt on onneksi tullut aika palata kotiin.

Kommentoi kirjoitusta.

Erityisherkkyyden ihanuudet

Torstai 15.10.2020 klo 20:37 - Yksi Sydän ~ Laura

En oikein tiedä, miten määritellä herkkä tai erityisherkkä, mutta ainakin se on ihminen, jonka "antennit ovat aina päällä". Ja jos ns. tavallisella ihmisellä on viisi aistia, erityisherkällä on varmasti kymmenen.

Herkkyys tai erityisherkkyys ei ole sairaus, vaan lahja. Mutta ihan aina se, että tuntee ja kokee ja aistii kaiken hyvin voimakkaasti, ei tunnu lahjalta - varsinkaan tällaisessa myllertävässä muutosten ajassa.

Tässä kuitenkin muutamia asioita, jotka ovat herkkyyden ihania puolia

 • Musiikki avaa sydäntä ja menee sieluun asti ja saa usein herkistymään tai liikuttumaan

Musiikilla tarkoitan harmonista musiikkia, en psykedeelistä epäharmonista musiikkia.

 • Syvä sydänyhteys luontoon

Luonto on herkän palautumispaikka numero 1.

 • Syvä sydänyhteys lapsiin ja eläimiin

Eläimet ja pienet lapset elävät ykseydessä ja niihin on helppo yhdistyä

 • Kyky nähdä, tuntea tai aistia sanojen taakse: pystyt tuntemaan aikomuksen ja energian sanojen takana. Siksi pystyt myös kyseenalaistamaan niin sanotun valtavirtatotuuden monissa asioissa etkä ole ohjailtavissa kovin helposti

Musiikista vielä sen verran, että en osaa edes kuvitella, mihin sfääreihin kohoaisin, jos pääsisin kuuntelemaan analogisesti äänitettyä musiikkia! Harmi vain että olen hävittänyt kaikki vanhat kasetit.

Jos haluat lukea lisää digitaalisen ja analogisen musiikin eroista, käy lukemassa Astia-studion Anssi Kipon blogiteksti aiheesta - saatat tunnistaa itsesi :)

Kommentoi kirjoitusta.

Oman energiasi omistaminen

Torstai 1.10.2020 klo 17:58 - Yksi Sydän

Mitä tarkoittaa "oman energiasi omistaminen"?

Sille on varmasti olemassa monia eri näkemyksiä ja määritelmiä ja jaan tässä nyt omani, koska muusta en tiedä :)

Omalla energialla tarkoitan kaikkea sitä, mikä on energiakentässäsi, kaikkea mikä on osa tietoisuuttasi, kaikkia olemuspuoliasi ja hienovärähteisiä kehojasi.

Ihminen, joka ei tunne itseään eli joka ei ole astunut itsetuntemuksen tielle, hyljeksii sellaisia osia itsessään, jotka eivät (vielä) ole tulleet nähdyksi ja kohdatuksi. Eli voimme joko hyljeksiä omaa energiaamme tai syleillä sitä.

Energiasi syleilemisen edellytyksenä on se, että

a) olet tullut tietoiseksi tai ainakin tietoisemmaksi

b) olet valmis ottamaan vastuuta omasta energiastasi

Mikä sitten on sellainen osa itsessämme, jota hyljeksimme? Tällä tietoisuuden aikakaudella, jolla nyt elämme, meidät on ehdollistettu erillisyyteen ja jaotteluun. Siksi ihmiskunnan kollektiivissa on vallalla ohjelmointi, että tietyt tunteet ovat pahoja. Nämä ovat juuri niitä, joita hyljeksimme. Esimerkiksi viha, kateus, ilkeys, julmuus, mustasukkaisuus, ivallisuus, pelko, vahingonilo, alemmuuden- mitättömyydentunne, ylimielisyys.

Mitä luulet, kumpi on myrkyllisempää: viha, vai tukahdutettu viha?

Oman kokemukseni mukaan silloin, kun emme ole tietoisia omasta sisäisestä maailmastamme eli emme pysty omistamaan/syleilemään energiaamme, silloin automaattisesti sinkoamme tunteemme, ehdollistumamme ja kaikki käsittelemättömät asiamme ulospäin itsestämme.

Ja muut ihmiset tuntevat ne ja usein myös reagoivat niihin (elleivät he itse ole tietoisia). Sillä ihmiset eivät reagoi niinkään sanoihimme ja tekoihimme, vaan ennen kaikkea energiaamme. Se on se, mitä he tuntevat ja aistivat meistä ensimmäisenä.

Ulkomaailma on mahtava opettaja. Kun emme ole tietoisia siitä, mitä meissä tapahtuu, millainen on sisäinen tietoisuudentilamme ja sen takia hyljeksimme ns. varjojamme, ulkomaailma auttaa, tai ainakin yrittää auttaa meitä kasvamaan näyttämällä meille peilin lailla, missä mennään.

Ja tässä ei ole kyse itsen syyttelystä ja syyllistämisestä, vaan tietoiseksi tulemisesta, itsen lempeästä tarkkailusta.

Henkisyydessä ei ole kyse siitä, että feidaamme varjopuolemme ja yritämme muuttua hyväksi, mukavaksi, rakastavaksi, positiiviseksi ihmiseksi.

Henkisyydessä on kyse yhdistymisestä itseesi ja kaikkiin osiisi. Silloin todella omistat energiasi ja voit olla tarkkailijana yhä enemmän ja enemmän. Siinä on kyse itsetuntemuksesta, tietoiseksi tulemisesta ja heräämisestä.

Sen takia spontaanisti nousevassa "puhtaassa" vihassa ei ole latausta ja se menee hetkessä ohi. Tukahdutettu viha taas on muhinut ja kasvanut pitkän ajan saatossa ja siksi siinä on valtava tuhoava voima. Mutta myös sen, kuten kaiken, voi parantaa läsnäoleva huomio, rakkaus.

Lopuksi haluan muistuttaa siitä, että kiireinen hälisevä mieli ei mitenkään pysty olemaan tarkkaavainen tarkkailija. Älä siis syytä ja soimaa itseäsi, jos olet yrittänyt olla tietoinen mutta et vain pysty.

Olen itse huomannut, että tietoisuuden taskulamppu syttyy vasta, kun kundaliinienergia on aktivoitu ja tasapainoinen. Siitäkin syystä suosittelen että teet säännöllisesti jotain itsellesi mieluisaa ja sopivaa harjoitusta (esim. hengitysharjoitus, kundaliinijooga, meditaatio, Maria Nordinin menetelmä) joka auttaa sinua pääsemään syvemmän läsnäolon tilaan. Se  voi olla yksi ensiarvoisen tärkeä avain tällä oivaltamisen tiellä.

Kommentoi kirjoitusta.

Ihmiskunnan tietoisuuden kehityssyklit

Lauantai 29.8.2020 klo 20:07

Sain kimmokkeen tälle kirjoitukselle tänä aamuna, kun ystäväni lähetti minulle linkin Totuuden Etsijöiden lähetykseen, jossa astrologi Seppo Tanhua puhui nykyhetken tilanteesta ja ahdistuneisuudesta astrologian valossa.

Erityinen asia, joka resonoi minussa, oli kosminen planeetta Pluto; kosmisen järjestyksen palauttaja.

Kuinka moni meistä elää ajatuksessa, että maailmankaikkeus on vihamielinen ja sattumanvaraisesti liikehtivä, arvaamaton paikka, jossa me olemme avuttomia heittopusseja? Tai kuinka monelle meistä on joskus kerrottu, että meissä on valtavan suuri voima ja potentiaali luoda ympäröivää todellisuutta? Jos on, onnittelen - olet elänyt tietoisten ihmisten ympäröimänä :)

Elämme vapaan tahdon planeetalla, mutta tietenkin osana kosmista ja galaktista suurempaa kokonaisuutta ja järjestystä.

Ja yksi osa tätä kokonaisuutta on ihmiskunnan kollektiivisen tietoisuuden kehitysvaiheet. Joulukuussa 2012 siirryimme valon aikaan, ja juuri luin jostain, että tämän vuoden joulukuussa siirrymme täysin vesimiehen aikaan - maaelementistä ilmaelementtiin.

Tietoisuuden kehityssykleihin kuuluu se, että välillä ihmiskunta on hyvin korkealla tietoisuudentasolla, ja välillä vaivutaan syvälle uneen ja unohdukseen. Unohdukseen siitä, ketä olemme, ja mikä voima ja potentiaali meissä on. Nyt on tullut aika herätä muistamaan.

Ja kaikki se, mitä näemme ulkoisessa maailmassa, on heijastus tästä sisäisestä heräämisprosessista. Paluuta vanhaan ei ole! Tervetuloa uusi, kaunis, onnellinen ja kaikille yltäkylläinen maailma ja kultainen aikakausi.

Heräämisprosessi on vaiheittainen ja ikuisesti jatkuva. Ja se koostuu monenlaisista heräämisistä ja tapahtuu jokaiselle siinä järjestyksessä ja sillä lailla, mikä kullekin parhaiten sopii. Toiset ihmiset kokevat ns. "yhteiskunnallisen heräämisen", jota kutsun 3D-matrixista irroittautumiseksi tai vapautumiseksi. Siinä ihminen herää kyseenalaistamaan kaiken sen, mihin meidät on ohjelmoitu "yhtenä ainoana totuutena". Hän alkaa tutkia asioita eikä enää purematta niele kaikkea, mitä meille kerrotaan. Hänesta alkaa pikkuhiljaa tulla täysivaltainen ja voimaantunut ihminen.

Toiset ihmiset etenevät henkisen heräämisen tietä, jolloin he alkavat tutkia ja tutustua itseensä ja maailmankaikkeuteen syvemmällä tasolla ja alkavat omakohtaisten kokemusten, puhdistumisen, parantumisen ja tietoisuuden laajentumisen kautta kasvaa siihen suurempaan ihmisyyden potentiaaliin, joka meissä kaikissa on.

Monella myös henkinen herääminen ja yhteiskunnallinen herääminen kulkevat käsi kädessä, sillä kun tietoisuus ja energiajärjestelmä alkaa puhdistua ja laajentua, ja myös käpyrauhanen puhdistua ja avautua, ihmiseltä luonnollisesti putoavat "suomut silmiltä".

En puhu tässä artikkelissa sen tarkemmin  siitä, mikä tuo matrix (matriisi) tai 3D-matrix on, mutta jos olet kiinnostunut aiheesta, siitä löytyy paljon tietoa ja jos tykkäät katsella englanninkielisiä videoita, muun muassa tässä Julia Desmondin videossa on kerrottu aiheesta lyhyesti (voit kelata noin 11 minuutin kohdalle mistä varsinainen juttu alkaa)

Itse kuvailen matrixia "keinomaailmana". Ja koska se on värähtelyltään keinotekoinen, epäaito, sitä täytyy - ja on täytynyt tuhansia vuosia - myös jatkuvasti ylläpitää, se tarvitsee jatkuvasti syötettä pysyäkseen pystyssä, muuten se romahtaa.

Herkät ihmiset, jotka tuntevat jatkuvasti kollektiivisia, kosmisia ja galaktisia energioita, aistivat koko ajan hyvin selvästi, missä mennään. Ja tänä vuonna nuo vanhat rakenteet ovat purkautuneet ja romahtaneet hyvin paljon - ja uutta on syntymässä. Sellaista uutta, joka on linjassa kohonneen värähtelytason kanssa.

Eli vaikka asiat saattavat vaikuttaa kaoottisilta ja huonoilta, ne eivät ole sitä, miltä näyttävät. Sillä olemme palaamassa kosmiseen järjestykseen. Ja tätä järjestystä ohjaa rakkaus ja ykseys.

Kommentoi kirjoitusta.

Miksi kundaliinienergia pelottaa?

Torstai 20.8.2020 klo 21:56 - Yksi Sydän / Laura

Olen viime aikoina kohdannut muutaman kerran tilanteita, kun kuulen ihmisten sanovan: "Eikö kundaliinienergia ole vaarallista?"

Siksi halusin kirjoittaa aiheesta blogiartikkelin.

Kundaliinienergia on voimakas energia. Mutta mitään pelättävää siinä ei ole, sillä se on luonnollinen osa meitä, meissä. Se on jumalallisen voiman liekki meissä.

Ymmärrän ja näen hyvin selvästi, mistä tämä pelko-ohjelmointi tulee. Kun ihminen saadaan pelkäämään omaa voimaansa ja voimaantumistaan, se palvelee tiettyjen tahojen tarkoitusperiä. Tämä on jatkunut planeetallamme tuhansia, tuhansia vuosia. Ja sekin on tietysti ollut tarkoituksenmukainen osa ihmisyyden kokemusta jota olemme tulleet tänne kokemaan ja oppimaan.

Kundaliinienergia on luova elämänenergia, joka sijaitsee selkärangan tyvessä, juurichakrassa ja nousee sieltä tietoisuuden kasvun ja kehityksen myötä pikkuhiljaa ylöspäin.

En puhu tässä artikelissa sen tarkemmin kundaliinienergiasta, vaan haluan tuoda oman näkemykseni siitä, miksi kundaliinienergia ei ole vaarallista tai haitallista  - haitallista sen sijaan on se, että kundaliinienergia on ollut hyvin pitkään jumissa ja epätasapainoisessa virtauksessa ja että energiajärjestelmämme - chakrat ja nadit ja hienovärähteiset kehot ovat tukossa.

Meille ei opeteta missään mitään energiajärjestelmästämme ja se jättää todella ison aukon tietämykseemme ja itsetuntemukseemme. Tällä hetkellä elämme kuitenkin aikaa, jolloin kosmiset ja galaktiset energiat aktivoivat joka ikistä ihmistä tällä planeetalla ja aktivoivat siten myös kundaliinienergiaa.

Elämme maailmassa, jossa varmaankin suurin osa yhteiskunnista on järjestetty niin, että ne eivät aktivoi ihmisen sisäistä viisautta ja voimaa: kasvatus- ja koulutusjärjestelmä, uskonnot, terveydenhuoltojärjestelmä, ravinto ja niin edelleen. Elämme maailmassa, joka on tehnyt kaikkensa tukahduttaakseen ihmisten sisäisen viisauden ja voiman ja siinä on kieltämättä onnistuttu erittäin hyvin. Energiajärjestelmässä tämä näkyy niin, että kundaliinienergia pysyy erittäin matalalla.

Koska kundaliinienergia on luontainen ja luonnollinen osa meitä, sen kuuluisi virrata kehossa ja energiajärjestelmässä terveellä ja tasapainoisella tavalla. Mutta koska näin ei ole ollut, kehoomme ja energiajärjestelmäämme on päässyt kertymään paljon tukoksia. Verrataan sitä vaikka kerrostalon putkistoon, joka on ollut käyttämättä hyvin pitkään: sinne on kertynyt kaikkea moskaa, ruostetta, tukoksia. Sitten kun putkisto yhtäkkiä taas otetaan käyttöön, se on tehtävä pikku hiljaa, niin ettei kaikki moska tule kerralla pihalle.

Jos sinusta tuntuu, että olet tällä hetkellä ruuvipenkissä, tiedä, että et ole tehnyt mitään väärin, ja sinussa ei ole mitään vikaa!

Elokuun 8. ja erityisesti 15. päivän jälkeiset energiat ovat olleet todella, todella voimakkaat! Olemme synnyttämässä Uutta Maata ja se on juhlimisen arvoinen asia, vaikkei se aina niin ihanalta tuntuisikaan :)

Muutama vinkki helpottamaan oloa ja energioiden virtausta:

 • hengitysharjoitukset
 • kundaliinijooga tai mikä tahansa jooga mistä pidät
 • luonnossa oleminen
 • chakrojen eli energiakeskusten hoitaminen
 • meditaatio
 • korkeavärähteinen ravinto
Ainakin minä olen ollut todella janoinen viime päivien tulisessa energiassa ja kaivannut tuoremehuja (itse puristettu kurkkumehu, appelsiinimehu, ananasmehu jne.)

Kommentoi kirjoitusta.

Selkeyttä ja elinvoimaa arkeen - askel puhtaampaan ja tietoisempaan elämäntapaan

Lauantai 1.8.2020 klo 17:39

Sisäinen ja ulkoinen puhdistuminen selkeyden tuojana

Tuntuuko sinusta, että elät autopilotilla? Haluaisitko jotenkin kehittää itseäsi, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Haluatko konkreettisia, yksinkertaisia ja käytännönläheisiä vinkkejä ja toimintatapoja, jotka voit ottaa heti käyttöön arjessasi?

Oletko jo pidempään halunnut toteuttaa tai ainakin suunnitellut jonkinlaista itsesi kehittämisprojektia - ehkä haluaisit yksinkertaisesti saada hieman enemmän aikaa itsellesi.


Olet niin monta kertaa aikonut tehdä muutoksia arkeesi, tapoihisi ja tottumuksiisi, mutta...
Juuri niin... Olet monta kertaa aikonut ja meinannut, mutta ehkä elät juuri nyt kiireisessä tai muuten vain sellaisessa elämänvaiheessa, että et tällä hetkellä pysty tai halua osallistua tai sitoutua pitkäkestoisiin tai liikaa työllistäviin koulutuksiin tai prosesseihin.


Etkä varsinkaan halua tuoda arkeesi yhtään enempää stressiä ja "mun pitää" -suorittamisasennetta. Haluat kehittää itseäsi, mutta et suorittamalla.

Kaipaat vinkkejä, joilla voit saada selkeyttä arkeesi, ja myös ajan myötä alkaa puhdistautua arjen turhista energiasyöpöistä.


Olen koonnut lyhyen ja tiivistetyn oppaan, jossa listaan niitä elämäntapamuutoksia, joita minä - entinen suorittajaperfektionisti - päädyin toteuttamaan oman syvällisen kasvuprosessini kautta omassa arjessani.


Elämäni osa-alueet alkoivat muuttua kuin itsestään ja perjantai-iltaisin tissuttelevasta, hedelmäkammoisesta hälläväliä - ruokavaliota noudattavasta supersuorittajasta kuoriutuikin sellerimehua ja puhdasta korkeavärähteistä ravintoa rakastava yksilö.
Aloin elää niin, että kuuntelin enemmän sitä, mikä tuottaa minulle pysyvää hyvää oloa ja pitää energiatasoni kunnossa. Sen myötä elämästäni alkoi pudota pois asioita ja tulla uutta niiden tilalle.


Ei tietenkään yhdessä yössä, mutta vaihe vaiheelta - sitä mukaa kun olin valmis.
Paljastan sinulle tässä viisi timanttista vinkkiäni, jotka varmasti tuovat myös sinun arkeesi lisää hyvinvointia, selkeyttä ja harmoniaa. Ne voivat olla myös ensimmäinen askeleesi kohti kokonaisvaltaisesti puhtaampaa tapaa elää.

Oppaan voi ladata täältä https://mailchi.mp/5b459904c4dc/yksisydan

Kommentoi kirjoitusta.

Valo tulee pohjolasta - vai tuleeko?

Perjantai 29.5.2020 klo 19:26

Muutama vuosi sitten katsoin livevideota, missä amerikkalainen valotyöntekijä sanoi, että USA on johtaja, leader. Eräs ystäväni hieman närkästyi tästä ja muistutti, että valohan tulee pohjolasta.

Olen kuullut lukemattomia kertoja, että valo tulee pohjolasta. Ja että sijainti lähellä pohjoisnapaa tekee sen, että värähtely täällä on voimakasta ja korkeaa. Ja että sijaitsemme tietyllä pituuspiirillä, joka liittyy korkeaan henkiseen tehtävään.

Mutta mikä edes on "pohjola"? Onko se kaikki, mikä sijaitsee pohjoisessa eli hyvin monet maat? Vai onko se pohjoismaat? Eräs rakas opettajani sanoi kerran, että Suomi on valon maa. Kysyin häneltä miksi, ja mitä se tarkoittaa. Hän vastasi: "Karman takia".

Ihmiskunnan historia on hyvin paljon moniulotteisempi, syvempi ja laajempi kuin mitä meille kerrotaan koulussa tai tietokirjoissa.

Kosmiset syklit, jotka liittyvät myös ihmistietoisuuden vaihteluihin, noudattavat tiettyjä ajanjaksoja. Elämme juuri nyt aikaa, jolloin olemme astumassa korkean tietoisuuden aikakauteen - Vesimiehen aikaan, Kultaiseen Aikakauteen, ihmiskunnan heräämiseen, voimaantumiseen, valaistumiseen. Ai ei kyllä siltä näytä? :)

Näissä sykleissä on mielenkiintoista se, että tämä korkean tietoisuuden sykli tulee aina heti pimeimmän jakson jälkeen. Siksi nyt saattaa päältäpäin katsottuna vaikuttaa hyvin kaoottiselta, jopa pelottavalta.

Palataan pohjola-aiheeseen. Kuinka moni teistä tietää Islannin vallankumouksesta, joka tapahtui noin kymmenisen vuotta sitten? Varmaan aika harva. Koska siitä ei ole puhuttu mediassa oikeastaan yhtään mitään. Siis valtamediassa.

Islanti on yksi esimerkki maasta, jossa on paljon valoa.

Minä uskon, että jokaisella maalla on oma roolinsa uuden tietoisuuden heräämisessä maailmanlaajuisesti. Suomessa on valtavan voimakas sydäntietoisuus, jonka tuntee ja aistii erityisesti, kun tänne saapuu tai palaa matkoilta. Mutta pelkällä pehmoisen mukavan leppoisan kiltillä sydäntietoisuudella ei vielä luoda muutoksia. Tarvitaan toimintaa, voimaa, voimaantumista.

Kysyin muutama vuosi sitten sisäiseltä viisaudeltani, miksi tietoisuuden muutos tuntuu näkyvän ulkomaailmassa niin valtavan hitaasti, jos ollenkaan. Silmieni eteen avautui kuva pyramidista - nykyinen ja vuosituhansia käytössä ja vallassa ollut patriarkaalinen järjestelmä ja yhteiskunta on nimenomaan pyramidi. Tämän pyramidin pohjalla on systeemin isoin osa, joka on siis tavallinen kansa. Tavallinen kansa mahdollistaa tämän pyramidijärjestelmän olemassaolon. Ja korostan, että nimenomaan unessa oleva tavallinen kansa mahdollistaa tämän. Kansa, joka uskoo olevansa mitätön ja voimaton, ja ettei sillä ole mitään mahdollisuuksia vaikuttaa tai muuttaa asioita. Eli voimansa pois antanut kansa - me, ihan tavalliset ihmiset.

Ja kuvassa näytettiin, mitä tapahtuu, kun pyramidin tukijalka eli tavalliset kansalaiset, voimaantuvat. Pyramidi hajoaa, murenee ja sen huippu mätkähtää alas. Tällaista järjestelmää ei enää voi olla olemassa. Ja ilokseni sain erityisesti viime vuonna, 2019 olla Instagramissa todistamassa, kun mahtavat [naiset] auttavat kanssasisariaan voimaantumaan todella upealla tavalla. Muutokset tapahtuvat ruohonjuuritasolla, vertaiselta vertaiselle. Eivät enää niinkään ylhäältä alaspäin.

Miten USA sitten liittyy tähän kaikkeen? Sen verran mitä seuraan ja olen seurannut amerikkalaisia ihmisiä, heissä on hyvin paljon niitä ominaisuuksia, mitä tarvitaan muutoksen toteuttamiseen. Valtava itseluottamus, erittäin hyvät puhe- ja neuvottelutaidot, uskottavuutta, rohkeutta ja uskallusta puhua ja jakaa omaa totuuttaan vakuuttavasti. Ja jos olet tänä vuonna seurannut muitakin tietolähteitä kuin valtamediaa, saatat tietää että hyvin isoja muutoksia on käynnissä parhaillaan. Siksi olen itse vakaasti sitä mieltä, että USAn rooli valon tuojana on todella suuri. Koska jos kaikki vain puhuvat valosta ja lilluvat sydäntietoisuudessa, mutta kukaan ei tee asioille mitään, miten me koskaan voisimme päästä Kultaiseen Aikakauteen?

Kommentoi kirjoitusta.

Millainen voisi olla itselle sopiva, korkeavärähteinen elämäntyyli?

Keskiviikko 27.5.2020 klo 14:45

Turhauttaako tai ahdistaako sinua joskus, kun näet naistenlehdissä tai somessa ihmisiä, ehkä julkkiksia tai ihan "taviksia", joiden elämä näyttää ärsyttävän täydelliseltä. He vaikuttavat olevan täydellisiä. Täydellisen ahkeria, menestyviä, nousevat aamuisin aikaisin kuntoilemaan, joogaamaan, meditoimaan, uimaan (ympäri vuoden, sekin vielä!) ja tietysti sen jälkeen tai siinä lomassa laittavat perheelleen täydellisen terveellistä aamiaista, ja kaiken kiireen ja hektisen elämän keskellä vaikuttavat uskomattoman tasapainoisilta, iloisilta, onnellisilta, kärsivällisiltä ja kiitollisilta.

Myönnän, että minua välillä ahdistaa! Mietin, miten joku jaksaa olla noin tehokas :) No, tietenkään en voi tietää toisten elämästä pelkän somen perusteella koko totuutta.

Mutta aloin peilata, miten oma elämäni on muuttunut vuosien varrella. Miten ennen elämäni oli suorittamista - töissä, vapaa-ajalla, lomalla, viikonloppuisin. Suorittamisen takana oli tarve todistella, että olen hyvä, olen riittävä. Suorittamisella kerjäsin alitajuisesti rakkautta ja hyväksyntää ja halusin pyrkiä täydellisyyteen, ettei kenelläkään olisi mitään huomautettavaa ja ettei sisäinen arvottomuuden tunteeni olisi paljastunut edes itselleni - en tietenkään sitä silloin ymmärtänyt. Sellainen elämäntapa kulutti voimia todella paljon.

Elin autopilotilla, enkä kyseenalaistanut esimerkiksi ruokavaliotani, vaan noudatin automaattisesti sitä ruokailun mallia, minkä olin omaksunut lapsuudessa ja nuoruudessa. Ja perjantaisin oli mukava nollata työviikon stressi punaviinillä, ja kerätä voimia lauantain biletysiltaan.

Kun katson nykyistä elämäntapaani, se on hyvin erilainen. Tottakai se johtuu myös iästä, harva meistä tykkää nelikymppisenä elää samalla lailla kuin 25-vuotiaana. Ei nykyinen elämäntapanikaan ole optimaalinen, parannettavaa löytyy eri osa-alueilta. Mutta on ollut mahtavaa huomata, että kun tietoisuus alkaa puhdistua, asioita alkaa tapahtua kuin itsestään. Elämästä putoaa pois asioita, jotka eivät enää resonoi uuden värähtelyn kanssa.

Ja näkemykseni "hyvästä" elämäntyylistä on muuttunut. Entä jos tärkeintä onkin elää sellaista elämää, joka edesauttaa

 • kundaliinienergian pysymistä mahdollisimman aktivoituna
 • pysymistä hyvin maadoittuneena ja yhteydessä maahan/maan energiaan
 • fyysisen ja hienovärähteisten kehojen pysymistä elinvoimaisina ja terveinä
 • voimaantumista, ja uhriutumisesta irtipääsemistä

Se, miten tällaisen elämäntyylin voi rakentaa, voi olla jokaiselle yksilöllinen.

Yksi osa omaa "high-vibe" elämäntyyliäni ja ilonaihettani on tänään ollut tee-se-itse -siivousaineiden tekeminen, ohjeet alla. Ja lisää inspiraatiota korkeavärähteisen ja puhtaan elämäntyylin saralta tulossa myöhemmin :)

TEE-SE-ITSE -PYYKKIETIKKA

Voit tehdä tätä pienen tai ison annoksen lasipulloon:

väkiviinaetikkaa
vettä (vähemmän kuin etikkaa!)
eteeristä öljyä haluamasi määrä, esim. 5-10 tippaa. Itse käytin tällä kertaa Young Livingin Pine/mänty eteeristä öljyä

Pyykkietikkaa siis käytetään huuhteluaineen sijaan/tapaan huuhteluainelokerossa. Älä säikähdä etikan tymäkkää tuoksua, se haihtuu pian :)

TEE-SE-ITSE -KALKINPOISTOMÖSSÖ

Käytän tätä säännöllisesti varsinkin suihkuseinän puhdistukseen, johon kertyy kalkkisaostumia hyvin nopeasti.

Teen tästä vain yhden kerta-annoksen vedessä kostutetulle hankaussienelle

ruokasoodaa
yksi hyvin pieni painallus ekologista tiskiainetta
etikkaa (varaudu "kiehumiseen", etikka ja sooda reagoivat kuplimalla hetken aikaa)
muutama tippa Young Livingin eteeristä Lemon/sitruunaöljyä tai muuta öljyä, jonka tuoksusta pidät (sitruuna on yleisesti käytetty kalkinpoistossa)

Sivele tai hankaa puhdistettavaa pintaa hankaussienellä, lisää tarvittaessa vettä. Anna vaikuttaa hetken aikaa. Huuhtele hyvin joko kostealla liinalla tai juoksevalla vedellä ja kuivaa. Ja kyllä kiiltää!

~Tätä voi käyttää myös muille koville ja vettä kestäville pinnoille, mutta muista huuhdella hyvin~

Kommentoi kirjoitusta.

3 asiaa, jotka ovat muuttaneet elämäni

Sunnuntai 1.3.2020 klo 12:56

Mitä työkaluja olen käyttänyt omassa elämässäni itsetuntemuksen ja tietoisuuden kasvun eteen?

kukka2_kopio.jpg

Tietoisuuden kasvu ja niin sanottu henkisyys on koko elämän mittainen matka. Ne meistä, kenelle se on elämän isoin juttu, herätellään lempeästi ja joskus myös vähemmän lempeästi elämän varrella askel askeleelta.

Oma iso elämänmuutokseni käynnistyi vuonna 2005 ja sen seurauksena en enää pystynytkään palaamaan siihen vanhaan entiseen itseeni, vaikka osa minusta sitä halusikin, koska se oli tuttua ja turvallista - vaikka en ollutkaan onnellinen. Totuus on, että olin elänyt elämää, joka ei ollut itseni näköistä. Tai tietysti tavallaan oli: koska silloin en tiennyt muusta. Ennen kaikkea minulla ei ollut yhteyttä todelliseen itseeni, ja sen seurauksena koko elämäni parisuhteista ystävyyssuhteisiin ja työhön olivat sellaista, joka ei ollut todellista itseäni, vaan jotain sellaista, jota olin luonut itselleni, koska ajattelin, että minun kuuluu olla tällainen, elää näin, tehdä tällaista työtä, viettää aikaani näin, tehdä lomilla tätä, harrastaa tätä.

Mutta se menneistä: nyt haluan kertoa omia kokemuksiani siitä, miten ja millä työvälineillä oma kasvuprosessini alkoi (ja sehän muuten sitten jatkuu koko ajan ja ikuisesti :))

1. En ole uhri, vaan luoja.

En olekaan olosuhteiden, tilanteiden, ihmisten ja elämän sattumanvaraisesti riepottelema avuton uhri, vaan olen luoja - luova olento. Olen aina luonut kaiken ajatuksilla, uskomuksilla, asenteilla (usein rajoittavilla sellaisilla), peloilla, sanoilla ja tietysti teoillani. En ole vain tiennyt, että olen aina ollut luova olento, koska en ole ollut tietoinen itsestäni ja sisäisestä maailmastani ja sen vaikutuksesta elämääni. Olen siis koko ajan luonut elämääni täysin alitajuisten ja tiedostamattomien (rajoittavien) ohjelmointien kautta.

Ja huomaa, että totta kai meillä kaikilla on myös positiivisia ja hyviä, hyödyllisiä ohjelmointeja!

Kun aloin tulla tietoiseksi ohjelmoinneistani, aloin voimaantua ja elämäni alkoi muuttua.

2. Toiminta

Kasvuni alkoi, kun aloin toimia. Toiminta voi olla esimerkiksi erilaiset energia- tai tietoisuushoitojen teko itselle tai vastaanottaminen muilta, meditaatio, tietoisuutta kohottaviin ja muuntaviin prosesseihin osallistuminen. Kun aloin toimia, tietoisuuteni alkoi puhdistua, avautua ja laajentua. Aloin tutustua itseeni syvemmällä tasolla kun aloin ottaa oppimani asiat käyttöön omassa arjessani.

Lukeminen, kuunteleminen ja tiedon hankkiminen auttaa ja inspiroi meitä vain tiettyyn pisteeseen saakka ja sen jälkeen on aloitettava toiminta eli ryhdyttävä töihin.

3. Itsetutkiskelu

Elämässä on suuri houkutus vatvoa ja analysoida toisten asioita ja parantaa maailmaa. Mutta jos todella haluamme parantaa maailmaa, meidän on parannettava itsemme, ja sen jälkeen maailma onkin jo yhden ihmisen verran parempi. Emme ole voimattomia!

Tärkein opintoni on ollut itsetutkiskelu. Se ei aina ole kivaa tai mukavaa. Mutta palkitsevaa se on. Opettelen jatkuvasti (kyllä, opettelen edelleen...) pitämään huomioni siinä, mitä minussa tapahtuu: mitä tunteita, ajatuksia, pelkoja, motiiveja, selityksiä, "tarinankerrontaa" ja vuoropuhelua minussa tapahtuu erilaisissa tilanteissa. Ilman tuomitsemista. Vain tarkkaillen ja todeten. Itsetutkiskelu johtaa itsetuntemukseen. Itsetuntemus tuo sinut todelliseen yhteyteen itsesi kanssa. Yhteys itseesi linjaa sinut universumin suotuisaan ydinolemukseen ja totuuteen, sekä myös rakkauteen ja yltäkylläisyyteen.

Näitä oppeja sovellan elämässäni. Ja kyllä, monta kertaa on tehnyt mieli heittää hanskat tiskiin ja olen heittänytkin :) Mutta sekin on täysin ok. Kasvun matka ei ole lineaarinen, vaan se menee sykleissä, kierroksissa. Välillä harpataan 10 askelta eteenpäin ja sitten taas 3 tai 9 taaksepäin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tietoisuuden kasvu, transformaatio, henkisyys, tietoisuuden puhdistaminen, valaistuminen

Luonnonvesien puhdistava ja parantava voima

Lauantai 15.6.2019 klo 20:45

Oletko ehtinyt jo uida tänä kesänä? Tai oletko ehkä rohkea avantouimari?

Oletko koskaan tullut tarkkailleeksi ajatuksiasi ja tuntaitasi, kun olet vedessä? Itse olen huomannut, että siinä hetkessä ei ole mitään muuta kuin vesi ja se ihana kokemus, minkä vedessä oleminen antaa.

Olen aina rakastanut vesielementtiä. Vesi on yksi viidestä pyhästä elementistä, jotka ovat erittäin tärkeitä terveydellemme ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnillemme. Olen siunattu, sillä olen saanut viettää lapsuuteni kesät ja lomat mökillä järven rannalla ja saunoa savusaunassa. Niitä muistoja ja kokemuksia ei voi ikinä korvata mikään materia.

Kehostamme suurin osa on vettä. Vesi on myös tunteiden elementti ja tunteet ovat yleisesti ottaen ihmisyyden suurin haaste. Sen takia pyhä veden elementti on erittäin voimakas parantaja.

Avantouinti on yleistynyt huimasti. En ole itse ainakaan vielä uskaltautunut avantoon, mutta henkiseltä kantilta katsottuna avantouintiin liittyy yksi erittäin voimaannuttava tekijä: kylmä vesi kohottaa ja laittaa liikkeelle henkistä energiaa eli kundaliinienergiaa turvallisesti mutta voimallisesti. Sen takia, jos sinulla on tapana aloittaa tai lopettaa päiväsi avannossa pulahtamalla, se on uskomattoman tehokas keino puhdistaa kehosta ja tietoisuudesta "päivän pölyt". Oletko koskaan avantouinnin jälkeen murehtinut päivän tai huomisen asioita?

Suomen oloissa ei tarvitse välttämättä uskaltautua avantoon saadakseen hyvän olon - vetemme ovat kesälläkin suhteellisen viileitä, joten luonnonvedessä uiminen on aina hyvin parantava ja puhdistava kokemus. Itse olen superherkkänä ihmisenä vedestä tultuani aivan täynnä valoa. Jo pelkästään jalkojen kasteleminen vedessä tai kahlaaminen auttaa myös tuomaan puhtaan ja virkeän olon.

Puulämmitteinen sauna yhdistettynä luonnonvedessä uimiseen on aivan uskomattoman puhdistava ja parantava pyhän tulen ja pyhän veden yhdistelmä.

Maamme perinteissä piilee syvää viisautta - kunnioittakaamme niitä.

Hyviä löylyjä ja uintihetkiä kauniissa Suomen luonnossa!

Kommentoi kirjoitusta.

Muutokset pakottavat meitä eteenpäin

Maanantai 6.5.2019 klo 15:36

Tämä vuosi näyttää olevan varsinainen Muutosten Vuosi. Erityisesti viime viikkoina ja päivinä hyvin monen ihmisen elämässä näyttää olevan jos jonkinlaista uudelleenjärjestelyä, oli kyse sitten asuinpaikan tai asunnon vaihdosta, työpaikan tai toimenkuvan vaihdosta, yhteistyökumppanien vaihdosta, parisuhteen päättymisestä tai kampaajan vaihdoksesta.

Muutoksia on monentyyppisiä. Osa tapahtuu tahdostamme riippumatta, muiden tahdosta tai päätöksestä, osa tapahtuu omasta tietoisesta tahdostamme ja päätöksestämme. Kaikille muutoksille on kuitenkin yhteistä se, että niiden on tarkoitus viedä meitä pois vanhasta, kohti uutta, raikkaampaa ja enemmän itsemme näköistä elämää. Linjata meitä uuteen tietoisuuteen. Muutos voi olla, kun huomaat, että joku asia tai projekti, jonka eteen olet tehnyt paljon töitä, ei kannakaan hedelmää ja tiedät, että sinun on muutettava suuntaa, mutta et yhtään tiedä, mikä se uusi suunta olisi. Antaudut, päästät irti kontrollista, ja silloin uusi voi astua sisään. Uusi ei välttämättä ole se, mitä egosi havitteli, mutta se on aivan takuuvarmasti se, mikä on korkeimmaksi parhaaksesi.

Me ihmiset emme yleisesti ottaen rakasta muutoksia, koska ne nostavat meissä esiin hallinnan menettämisen pelon ja sen, ettemme luotakaan elämään ja siihen, että selviämme ja että kaikki, mitä tapahtuu, puhdistaa meitä ja auttaa meitä päästämään irti vanhasta ja tarpeettomasta. Haluaisimme aina tietää yhden askeleen ottaessamme, mihin se vie, ja mikä on sen jälkeen tuleva askel. Nyt on kuitenkin aika alkaa luottaa - tai ainakin ihan ensin tulla tietoiseksi, jos et luota. Elämään voi tulla uutta vain, kun vanhaa puhdistuu ja tekee tilaa uudelle. Sen takia, jos kaipaat uusia tuulia elämääsi, helpoin tapa aloittaa se prosessi on toimia fyysisellä tasolla - eli konmaritus :) Siis turhat ja ylimääräiset ja menneisyyteen sitovat esineet ja tavarat kiertoon.

Tervetuloa uusi!

Kommentoi kirjoitusta.

Työvälineitä ja menetelmiä sisäiseen parantumiseen

Lauantai 27.4.2019 klo 10:50

Miten voin eheytyä, parantua ja puhdistua tietoisuuden, tunteiden ja mielen tasolla?

Ensimmäinen ja tärkein asia: lakkaa pakenemasta. Jos laitat vain silmät kiinni ja toivot, että asiat ja paraneminen tapahtuvat itsestään, saat odottaa aika kauan. Ensimmäinen askel parantumiseen on se, että uskallat kohdata itsesi ja kipusi. Ja uskallat kohdata myös sen, että kun tukahdutettujen asioiden kansi on kerran nostettu, niitä voi suihkuta pihalle vähän enemmänkin. Aina kuitenkin siihen tahtiin, mihin olet valmis. Toisilla kipua on enemmän, toisilla vähemmän. Jotkut ihmiset työstävät asioita enemmän alitajuisesti pinnan alla, toisille asiat tulevat hyvin selvästi nenän eteen kohdattavaksi.

Toinen tärkeä asia muistaa on se, että kun alat puhdistua ja parantua, vapaudut. Vaikka sisäisen paranemisen ja puhdistumisen prosessi ei välttämättä aina ole kivaa ja kivutonta, sen lopputulos on kuitenkin aina kaunista. On aivan ihanaa olla todistamassa sitä muutosta, mikä ihmisessä tapahtuu (ihan ulkoisestikin!) kun hän alkaa parantua. Ympärilläsi olevat ihmisetkin huomaavat sen.

Todelliseen ja syvään paranemiseen ja puhdistumiseen tarvitaan ihmistietoisuutta korkeampaa, puhdasta tietoisuutta, joka laittaa meissä liikkeelle paranemiseen tarvittavat energiat. Ihmismieli ei pysty itse vapauttamaan itseään. Jos pystyisi, maailman tilanne olisi aika erilainen kuin mitä se on tällä hetkellä. Ihmiskunnan henkiset energiat ovat keskimäärin hyvin alhaalla, jumissa ja se on yksi syy siihen, miksi asiat jäävät sisällemme jumiin - energia ei kierrä eikä virtaa terveellä, tasapainoisella tavalla. Ja kun asiat ovat sisällämme jumissa, ne aiheuttavat ongelmia. Sen takia parantuminen on välttämätöntä ja tarpeellista.

Usein emme edes tiedosta tarvitsevamme minkäänlaista parantumista ja se jo itsessään on osoitus siitä, että emme ole tietoisia. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että kun vuonna 2009 pääsin kosketuksiin puhtaan, korkeavärähteisen tietoisuuden kanssa, siitä alkoi oma parantumisen matkani. Siihen asti olin lähinnä varjonyrkkeillyt itseni kanssa hyvin turhauttavalla tavalla.

Mitä työvälineitä ja menetelmiä sitten on olemassa parantumiseen ihan käytännön tasolla?

Työvälineitä ja menetelmiä riittää joka lähtöön sekä fyysisen kehon että hienovärähteisten kehojen hoitoon: erilaisia terapioita, energiahoitoja, healingeja, workshopeja, kursseja, kehoterapioita... Moni voi ihmetellä "Kun on niin paljon kaikkea huuhaata tarjolla ja lisää tulee koko ajan." Sisäinen tietoni on kuitenkin se, että kaikille ihmisille ei käy sama menetelmä ja siksi tarvitaan vaihtoehtoja auttamaan eri kehitysvaiheissa olevia. Ja tietenkin kannattaa myös muistaa terve kriittisyys - millaisessa jutussa tai porukassa haluat olla mukana? Mutta jokainen ihminen valitsee joka tapauksessa sen tien, mikä resonoi hänelle itselleen ja mitä hän tarvitsee juuri sillä hetkellä. Siksi ei kannata liikaa tuputtaa omaa juttua muille, koska jokaisen polku on omanlainen ja se, mikä sinun mielestä on upeaa, ei toisen mielestä välttämättä ole  ollenkaan upeaa :)

Yksi helppo asia, mitä voit tehdä päivittäisessä arjessasi, on meditaatio tai esimerkiksi hengitysharjoitus. Ryhmässä joogaaminen ja meditoiminen on todella voimallinen ja parantava asia.

Erilaiset energia- ja tietoisuushoidot ovat mahtava apu puhdistamaan ja parantamaan koko olemusta. Pääset helpommalla ja myös halvemmalla, kun hankit itsellesi parantamisen kyvyn jollain kurssilla. Silloin voit hoitaa itse itseäsi. Ja tottakai on myös tärkeää vastaanottaa apua ja hoitoja muilta. Huomasin tämän itse juuri tällä viikolla, kun pitkästä aikaa vastaanotin tietoisuus-/energiahoidon, joka oli todella, todella voimakas ja puhdistava, ja auttoi minua paljon eteenpäin! Omassa elämässäni olen huomannut myös sen, että jos vastaanottaa ja tekee hoitoja itselleen sillä mentaliteetilla, että ne puhdistavat ja parantavat ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään, se ei ole totta. Mitä enemmän olet tehnyt itsetutkiskelua, tutustunut itseesi ja ongelmakohtiisi, sitä enemmän ja voimakkaammin saat apua hoidoista ja prosesseista. Sen takia tiedostaminen, itsetuntemus ja itsen kohtaaminen on kasvun askel numero 1.

Monilla ihmisillä on luonnostaan parantamisen kyky -  muun muassa monet hierojat ja  kampaajat ja muut käsillään töitä tekevät ihmiset ovat synnynnäisiä "parantajia".  Kurssin käyminen on kuitenkin hyödyllistä siksi, että sen kautta saat paljon voimakkaamman aktivoinnin ja yhteyden parantaviin energioihin ja tietoisuuksiin, ja myös puhdistut itse ja pystyt siten olemaan voimakkaampi kanava itsesi ja muiden auttamiselle. Energiahoidot tuovat korkeamman tietoisuuden valoa ja energiaa koko olemukseen ja alitajuntaan ja alkavat puhdistaa ja nostaa pintaan siellä olevia tukoksia ja negatiivisuutta ja se on ensiarvoisen tärkeää parantumisen kannalta.

Itse pidän muun muassa ohjattuja meditaatiotilaisuuksia ja Stress Detox-workshopeja. Meditaatiot kestävät yleensä noin 1-1,5 tuntia ja ne ovat itsessään prosessi, jossa on voimakkaasti mukana korkeampi tietoisuus: todella voimakkaita, puhdistavia, parantavia, silti maanläheisiä ja helppoja, ja ne sopivat kaikille. Stress Detox-workshop on kaksipäiväinen prosessi, joka on suunniteltu hyvin korkeasta ja puhtaasta tietoisuudentilasta ja se on mahtava ja valmis paketti jokaiselle, olit sitten vasta-alkaja tai polullasi pidemmälle edennyt.

Lopuksi poiminta kirjastani "Matkalla korkeampaan tietoisuuteen":

"Maailma on täynnä henkistä tarjontaa. Jos epäröit, onko joku sinun juttusi, tarkastele aina, mitä kyseinen menetelmä antaa sinulle. Avaako se sydäntäsi rakkaudelle, ykseydelle, yhteydelle?

Näyttääkö se sinulle totuuden itsestäsi, näyttääkö se, millainen todella olet? Tuoko se huomion itseesi ja sisäiseen maailmaasi, ja auttaako se sinua ottamaan vastuun sisäisestä tilastasi ja elämästäsi kokonaisuutena? Vai tukeeko se voimattomana uhrina olemisen agendaa? Puhdistaako se sinua? Kohottaako se tietoisuuttasi ja laajentaa näkökulmaasi? Antaako se sinulle yhteyden valo-olemukseesi? Vai edesauttaako se sitä, että jatkat itsellesi valehtelemista ja henkinen egosi kasvaa ja paisuu? Antaako se sinulle tietoa, mielen ruokaa, ilman kokemusta? Knoppitietoa ilman tietoisuuden kasvua? Muututko myös fyysiseltä olemukseltasi aina vain terveemmän, valoisamman ja kauniimman näköiseksi? Ei ole klisee, että todellinen kauneus tulee sisältä. Ihminen, joka on täynnä valoa, säteilee kauneutta ja näyttää iättömältä."

Olemme ihmiskuntana tekemässä siirtymää tietoisuudessa. Sen takia: mitä korkeammassa tietoisuudentilassa pystyt elämään päivittäistä elämääsi, sitä helpommin pystyt surffaamaan tämän suuren kollektiivisen ja yksilöllisen muutoksen läpi. Vanhat toiminta- ja ajattelutavat eivät enää ole ratkaisu, ne eivät enää toimi tässä ajassa. Nyt on aika alkaa kasvaa ihmisyyden korkeimpaan potentiaaliin.

Kommentoi kirjoitusta.

Arvottomuuden tunne heijastuu elämän kaikille osa-alueille

Keskiviikko 24.4.2019 klo 20:32

Harva meistä tiedostaa kokevansa minkäänlaisia arvottomuuden tunteita. Se ei ole asia, jota tulisi välttämättä pohdittua ja mietittyä, ellei sitten satu olemaan tietoinen ja itsetutkiskeluun taipuvainen ihminen.

Väitän, että arvottomuus ja rakkaudettomuuden kokemus on yksi ihmisyyden suurimmista ongelmista ja kipukohdista. Se on vain hautautunut hyvin syvälle. Ja se on hautautunut juuri sen takia, koska se on niin kivulias asia. Kuitenkin näen sitä itsessäni, lapsuudenperheessäni, monissa ympärilläni olevissa ihmisissä, tutuissa ja tuntemattomissa. Jo se, että tiedostaa, on iso askel eteenpäin.

Mitä arvottomuus on ja miten se ilmenee? Arvottomuuden tunteella ja kokemuksella on monia kasvoja. Sen ytimessä on ajatus ja uskomus, että sinä en itsessään ole synnynnäisesti ja lähtökohtaisesti arvokas, vaan arvosi määrittyy muiden ihmisten mielipiteillä sinusta ja sillä, mitä olet saavuttanut ja saanut aikaiseksi elämässäsi ja sillä, mahdutko ihmisyyden ja yhteiskunnan ja kulttuurin ihannenormeihin. Joudut koko ajan lunastamaan arvosi ja paikkasi elämässä, ja elämän kolhut - lapsuudesta aikuisikään - ovat saaneet sinut uskomaan, että et ole arvokas ja rakastettu. Käsi ylös - kuinka moni teistä kokee, että on elämässään ollut täysin rakastettu ja hyväksytty sellaisena kuin on? Onnea! Uskon, että käden  nostaneet jäävät vähemmistöön.

Arvottomuuden tunne on niin kipeä asia, että se täytyy peittää emootioilla. Tällaisia emootioita voivat olla muun muassa ylimielisyys, päteminen, viha, puolustautuminen, miellyttäminen, mukautuminen, alistuminen tai reippaus ja ylisuorittaminen ja perfektionismi. Ne antavat voimaa suojautua siltä, että sisälläsi oleva arvottomuuden tunne paljastuisi - edes sinulle itsellesi.

Arvottomuuden tunne kuitenkin heijastuu elämän kaikille osa-alueille. Kaikki asiat, joita kannat alitajuntasi piilossa, heijastuvat sinulle takaisin toisten ihmisten ja elämän erilaisten tilanteiden kautta. Jos koet olevasi arvoton, vedät puoleesi ihmisiä, jotka eivät arvosta sinua. Jos koet olevasi arvoton, sinun voi olla vaikea vetää puoleesi rahaa ja mahdollisuuksia, tai yrittäjänä hinnoitella palveluitasi kannattavasti. Jos koet olevasi arvoton, vaadit kanssaihmisiltä jatkuvaa pönkitystä, palautetta ja varmistusta sille, että olet hyvä ja rakastettu. Jos koet olevasi arvoton, et koskaan uskalla pitää puoliasi tai sanoa ei, koska pelkäät, että sinua ei rakasteta sen jälkeen. Jos koet olevasi arvoton, nielet huonoa kohtelua, koska alitajuisesti koet ansainneesi sen. Arvottomuuden tunne vie sinut haavoittuvaan tilaan. Siksi elämme maailmassa, joka on erikoistunut arvottomuuden tunteen peittämiseen lukemattomilla eri tavoilla. Ulkonäkö- ja suorituskeskeinen sekä ulkoaohjautuva yhteiskunta on varmaankin tämän jäävuoren huippu!

Kukaan tai mikään ulkopuolinen ei voi koskaa korjata tai eheyttää arvottomuuden tunnettasi. Kaikki ulkopuolinen kehu tai kannustus on laastari, joka auttaa lyhyen hetken ajan. Vain sinä voit korjata sen: tulemalla tietoiseksi siitä ja uskaltamalla nähdä, mitä kaikkia tunteita ja kokemuksia siihen liittyy, ja mitä kaikkea se on aiheuttanut elämässäsi.

Seuraavassa blogissa kirjoitan lisää parantumisen työvälineistä ja menetelmistä.

Kommentoi kirjoitusta.

Tunteet ovat opas sisimpääsi

Sunnuntai 14.4.2019 klo 16:18

Uskalla olla läsnä tunteillesi

Meillä kaikilla on erilainen tausta. Joku tulee perheestä, missä tunteita on näytetty avoimesti, on riidelty ja rakastettu ja annettu kaikenlaisten tunteiden virrata ja ymmärretty, että ne ovat vain tunteita, eikä niihin kuole. Ja on perheitä, missä ei syystä tai toisesta ole osattu ja pystytty näyttämään ja käsittelemään minkäänlaisia tunteita, ja ne on joko täysin tunnekylmästi tukahdutettu tai niillä on hallittu toisia.

Usein, kun puhutaan tunteista ja tukahdutetuista tunteista, joku sanoo "Ei tämä kyllä oikeastaan koske minua, koska minulla ei ole mitään traumoja." Mutta kyse ei oikeastaan ole siitä, että elämä olisi ollut erityisen traumaattinen. Riittää, että olemme osa tätä ihmiskuntaa ja yhteiskuntaa, joka on ehdollistunut elämään, toimimaan ja ajattelemaan tietyllä lailla. Ongelma on se, että otamme kaiken henkilökohtaisesti - tarkoitan siis, että luulemme, että kaikilla muilla tai muissa perheissä ja suvuissa on asiat niin hienosti ja meillä tai minulla ei.

Mitä pidemmälle etenen omaa polkuani, sitä selvemmin näen, että on oikeastaan vain yksi olento, yksi ihminen. Se yksi ihminen on ihmiskunta. Emme ole toisistamme erillisiä, ja siksi kaikki asiat, mitä käsittelemme, käymme läpi, ovat ihmisyyden yhteistä kipua, tuskaa, pelkoa. Ja alustuksena tälle kirjoitukselle muistutan, että vuonna 2012 ihmiskunnan evoluutiossa oli iso siirtymä uuteen, korkeampaan tietoisuuteen ja tänä vuonna, 2019 vauhti tuntuu kiihtyvän aivan huimalla tavalla. Se tarkoittaa sitä, että unessa oleva ihmiskunta on nyt kosmisen "taskulampun" valokeilassa, ja tämä valokeila herättää meidät, mikä on mahtava ja kaunis asia! Mutta koska olemme kollektiivisesti olleet erittäin, erittäin syvässä unitilassa, tämä herääminen ei ole välttämättä kovin miellyttävän tuntuinen, kun valoa yhtäkkiä tulvii ja vanhat ajattelu- ja toimintamallit eivät enää oikein tunnu toimivan.

Olemme tässä yhteiskunnassa ja ihmiskunnassa ehdollistuneet tietyllä lailla, ja yhteiskuntamme on aika lailla maailmanlaajuisesti - ainakin länsimaissa - jättänyt täysin huomiotta sisäisen maailman ja yhteyden itseemme ja todelliseen olemukseemme. Tästä johtuen sisällemme on jäänyt jumiin paljon, paljon asioita, tunteita, tuskaa, kipua, jota emme ole pystyneet käsittelemään. Ja haluan muistuttaa, että tämä ei ole kenenkään vika. Jos katson omia vanhempiani ja isovanhempiani, tunnen vain puhdasta myötätuntoa ja rakkautta niitä kokemuksia kohtaan, joita he ovat käyneet läpi omassa elämässään. Jos et ole itse saanut jotain, sinun on vaikea antaa sitä muillekaan, ja vaatii syvää tiedostamista alkaa murtautua ulos näistä tunne- ajatus- ja käyttäytymismalleista niin, ettei välitä niitä eteenpäin seuraaville sukupolville. Kuitenkin jokainen uusi sukupolvi on uusi mahdollisuus, ja tuo mukanaan yhä enemmän tietoisuutta ja valoa tälle planeetalle. Tunnen monia ihmisiä, jotka ovat ottaneet asiakseen tämän "siivoustyön" aloittamisen omassa sukulinjassaan.

Kun nyt elämme aikaa, jolloin planeetallemme tulvii kosmista valoa, se vaikuttaa meihin niin, että se alkaa aktivoida meissä uinuvana ollutta korkeinta potentiaaliamme, sekä suurimmalla osalla ihmisistä täysin unessa ollutta henkistä energiaa. Kun nämä alkavat aktivoitua, ne tuovat väistämättä kevätauringon lailla pintaan myös kaiken sen, mikä on lakaistu maton alle ja alitajunnan piiloon. Se voi olla hämmentävä kokemus, kun aiemmin tasaisen mukavasti sujunut elämä alkaakin yhtäkkiä olla täynnä uusia, hankalan tuntuisia tunteita ja ehkä vastoinkäymisiäkin. Tosiasiassa tämä kaikki on ollut sisällämme, mutta piilossa, ja nyt se vain tulee esiin, mikä on välttämätöntä parantumisen kannalta.

Puhun nyt tässä kirjoituksessa niistä tunteista, joita yleisesti ottaen pidämme hankalina, vaikeina ja huonoina. Arvottomuuden tunne, omanarvontunnon puute, alemmuuden tunne, itseluottamuksen puute, kateus, mustasukkaisuus, viha, raivo, kiukku, ärtymys, itsesääli, pelko, jännitys, ylimielisyys, ahdistus, masennus, suru... Uskoisin, että ihminen, joka on koko ikänsä antanut kaikkien tunteiden virrata vapaasti, ilman että on työntänyt niitä pois, tuominnut niitä ja pelännyt niitä, selviää tässä ajassa helpommin kuin sellainen, jolle tunteet ovat kielletty alue. Tunteiden virtaaminen ei tarkoita sitä, että purat tunteesi holtittomasti ulospäin, eikä myöskään sitä, että sinun pitää niellä ja tukahduttaa tunteesi, etkä saisi ilmaista omaa näkemystäsi tai sanoa, että olet pettynyt, vihainen tai että sinua on kohdeltu väärin. Tärkein asia tunteiden kohtaamisessa ja käsittelyssä on, että olet itse läsnä tunteillesi ja sille, mitä ne haluavat sinulle kertoa. Mitä arvottomuuden tunteen takana todellisuudessa on? Mitä kateuden takana todellisuudessa on? Kun uskallat olla läsnä tunteillesi, opit lisää itsestäsi ja saat yhteyden itseesi ja sydämesi alkaa avautua. Tunteet kertovat sinulle jostain osasta itsessäsi, mitä olet laiminlyönyt. Jos kadehdit jotain ihmistä, se kertoo jostain asiasta, mitä hänellä on ja sinulla ei: haluaisit ja toivoisit jotain sellaista itsellesi, mitä hänellä on, mutta olet ehkä jostain syystä elämässäsi jättänyt tavoittelematta sitä. Joskus kyse voi olla myös asiasta, jota et voi saada. Tunteet ovat voimakkaita, ja luovat elämäämme yhdessä ajatusten kanssa.

Ote kirjastani "Matkalla korkeampaan tietoisuuteen":

"Tunteiden kokeminen ja kohtaaminen on eri asia kuin tunteiden ilmaiseminen. Myöskään nyrkkeilysäkin hakkaaminen tunteen ollessa valloillaan ei ole tunteiden todellista kokemista, se on pakenemista. Tunteen kokeminen on sitä, että olet tietoinen siitä, mitä tunnet. Pidät huomiosi sisälläsi olevassa tunteessa ja esimerkiksi siinä kehon osassa, missä tunne tuntuu. Annat itsesi kiehua siinä, kuuntelet sitä, olet sille läsnä kuin rakastava vanhempi, et yritä paeta sitä, et yritä muuttaa sitä. Koska tunne haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi. Kun olet tarpeeksi kauan kokenut tunnetta, voit toki hakata nyrkkeilysäkkiä, jos vielä haluat. Pakokeinoja on lukemattomia, ja niillä kaikilla syvennät ja pitkität kärsimystäsi. Lohtusyöminen, lohtujuominen, päihteet, pakonomainen urheilu, tv:n katsominen ja muu viihdetarjonta, kaverille soittaminen, shoppailu, hengailu, työnteko...

Voit oppia itsestäsi todella paljon, jos uskallat tutkia tunteitasi ja pelkojasi pintaa syvemmältä. Mitä on vihan takana? Pelkoa. Viha on pelkkä suojakilpi. Se on yksi monista pelon suojakilvistä. Ne eivät sitä paitsi ole ainoastaan sinun pelkojasi. Ne ovat ihmisyyden pelkoja. Olemme täällä työstämässä ja parantamassa ihmisyyden yhteistä kipua ja tuskaa."

Kirjoitan seuraavassa blogissa tarkemmin parantumisen työvälineistä, mutta olen itse huomannut, että toimiva resepti pinnalla olevien tunteiden vapauttamiseen on

1. hiljentyminen: ole läsnä, kuuntele, yhdisty tunteisiisi

2. pyydä apua: yhdisty korkeampaan tietoisuuteen (meditaatio, rukous, mantra, energiahoito, prosessi - mikä on sinulle sopiva tapa)

3. vapauta keho: tunteen "ravistelu" pois fyysisestä kehosta (liikunta, tanssi, luonnonvedessä uiminen...)

Voisin sanoa olevani ekspertti tukahdutettujen tunteiden käsittelyssä, koska niitä minulla on riittänyt, ja riittää tottakai edelleen, mutta suurimmat möykyt olen onneksi saanut purettua. Musiikki on yksi helpoimmista keinoista päästä yhteyteen tunteiden kanssa. Ja yleensä tunteelliset ihmiset pitävät myös vesielementistä, koska vesi on tunteiden elementti. Omassa elämässäni pakenin pitkään, tein sen suorittamalla kaikkea mahdollista, kunnes väsyin ja olin askel askeleelta valmis kohtaamaan sen mörön, jota olin laukannut pakoon kaikin mahdollisin keinoin. Minulla on paljon kokemuksellista tietoa näistä asioista, ja haluan auttaa sinua tällä kasvun tiellä, joka on palkitseva, mutta voi olla välillä myös hämmentävä ja siksi ei kannata jäädä yksin asioiden kanssa. Otathan yhteyttä, jos kaipaat apua, tukea ja ohjausta meditaatioharjoituksiin, joita voit helposti tehdä osana omaa arkirutiiniasi.

Kommentoi kirjoitusta.

Miten suojautua ja pitää oma energiakenttä puhtaana?

Tiistai 2.4.2019

Mikä on paras suojaus?

Usein puhutaan siitä, miten voisi pitää oman energian puhtaana, miten suojatua toisten ihmisten (negatiivisilta) energiolta ja ylipäänsä, miten voi pärjätä tässä voimakkaassa ajassa, kun kosmiset energiat pistävät liikkeelle paljon asioita meissä kaikissa, halusimme tai emme.

Herkkä ihminen voi olla helisemässä, koska hänellä on "kymmenen aistia" -  hän on koko ajan vastaanottavaisessa tilassa, kokee ja tuntee asioita, joista muut eivät ehkä ole moksiskaan eivätkä edes tietoisia.

Omassa elämässäni olen huomannut, että monet asiat vaikuttavat niin sanottuun suojaukseen.

 1. Maadoittuminen. Olet täysin läsnä, juurtuneena omaan kehoosi eli olet maadoittunut. Omassa kehossa läsnä oleminen saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta itse asiassa vietämme paljon enemmän aikaa mielessämme, päässämme kuin kehossamme. Sen takia, jos sinulla on joko meditaatiotyökaluja tai muita keinoja maadoittumiseen, käytä niitä.
 2. Oma voima. Oletko omassa voimassasi, vai jatkuvasti jonkun toisen ohjailtavana? Oletko oman elämäsi ohjaksissa, vai oletko tiedostamatta tai tietoisesti antanut oman voimasi pois jollekin ihmiselle tai taholle? Omaa voimakeskusta voit nopeasti kehittää myös kehittämällä napakeskustasi eli solar plexus-chakraa, kundaliinijooga on erinomainen joogamuoto oman voiman aktivoimiseen!
 3. Oman värähtelytaajuuden kohottaminen. Olen huomannut, että erilaiset energeettiset suojaukset tai jalokivet ja kristallit auttavat vain tiettyyn pisteeseen asti. Paras suojaus on avoin sydänchakra ja oman värähtelytaajuuden kohottaminen. Silloin, kun olen kauniissa, korkeavärähteisessä, laajentuneessa tietoisuudentilassa ja sydämeni on auki, mikään ei vaikuta minuun -  se ei tarkoita, että olisin immuuni ja etten tuntisi muita ihmsiä ja sitä, mitä he käyvät läpi. Kyllä tunnen, mutta siinä tilassa on vain yhteys, rakkaus ja myötätunto. Se on voimakkain suojaus.

  Mitä enemmän pystymme olemaan korkeavärähteisessä yhteyden tilassa, sitä onnellisempia olemme ja sitä onnellisempia ovat myös ihmiset ympärillämme. Sitä kohti teemme tätä matkaa :)

Kommentoi kirjoitusta.

Rakkaudella tehty ruoka ravitsee kehoa ja sielua

Perjantai 29.3.2019 klo 15:11

Mitä on rakkaudella tehty ruoka ja miten se vaikuttaa sinuun?

rakkaudella_tehty_ruoka.jpg

Oletko koskaan miettinyt, miksi jonkun ihmisen laittama ruoka on aina hyvää? Yleensä se on  varmaankin oman äidin tekemä ruoka :) Tai miksi jossain kahviloissa ja ravintoloissa on aina hyvät ja maukkaat ruuat ja jossain taas ei voi edes syödä?

Heräsin ensimmäistä kertaa ruuan sisältämän energian merkitykselle vuonna 2009 kun kävin ensimmäisen tietoisuus- ja transformaatiokurssini. Kun olin saanut käyttöön voimalliset parantavat energiat, sain kokea, miltä einespinaattikeitto maistuu sen jälkeen, kun se oli puhdistettu korkeammalla tietoisuudella ja energialla - mikä uskomaton ero!

Olen hyvin herkkä ja siksi aistin ja tunnen ruuasta myös sen energiaolemuksen, värähteleekö se korkealla taajuudella vai ei. Mikä sitten vaikuttaa ruuan laatuun ja siihen, miltä se maistuu ja miten se värähtelee?

Tietysti raaka-aineet - teollisesti prosessoitu ruoka on energeettisesti kuollutta. Mutta raaka-aineiden lisäksi tärkein tekijä on se, missä sisäisessä tilassa valmistat ruokaa: mikä on asenteesi ruuan laittoon, mitä ajatuksia ja tunteita sisälläsi liikkuu ruokaa tehdessä, mitä puhut ja ylipäänsä, millaisessa emotionaalisessa tilassa olet ruokaa laittaessasi. Sillä ruoka imee itseensä kaiken sen. Jos ravintoloitsijan ja kokin asenne on jotain tällaista: "Taas pitää henkensä pitimiksi olla täällä laittamassa noille ärsyttäville ihmisille ruokaa" tai jos kaikki tehdään vain hyödyntavoittelun asenteella, se maistuu ruuassa. Ja jos kokin ja ravintoloitsijan asenne on: "Saan palvella näitä ihmisiä tekemällä heille maukasta ruokaa", se maistuu ruuassa. Asenteella en tarkoita mitään sanahelinää, vaan sitä todellista sisäistä olemisen tilaa, missä he ovat. Sisäinen tila on yhtä kuin se elävä energiakenttä, jonka luot joka ikinen hetki ympärillesi, ja joka vaikuttaa kaikkeen - uskoit siihen tai et.

On todella harmi, että ruokarukoukset ja ruuan siunaamiset ovat jääneet pois yhteiskunnastamme. Niiden ei tarvitse olla millään lailla tiettyyn uskontoon sidottuja asioita - ylipäänsä lyhyt hiljentyminen ruuan äärellä ja kiittäminen auttavat kohottamaan ruuan värähtelyä, joka taas lisää sen energeettistä arvoa. Uskon, että kun tietoisuus näistä asioista lisääntyy, alamme taas itsestäänselvästi palata ruuasta kiittämiseen ja ruuan siunaamiseen ennen ruokailua.

Kuka sitten on mestariruuanlaittaja, joka tekee aina ruuan rakkaudella? No tietysti Äiti Maa. Kaikki, mikä tulee suoraan maasta - ilman ihmisen sekaantumista - on puhtainta ja korkeavärähteisintä ruokaa, mitä on. Hedelmät, marjat, lehtivihreät, kasvikset ja vihannekset. Erityisesti hedelmät sisältävät valoa. Me tarvitsemme ravinnosta nimenomaan elämänenergiaa, pranaa, valoa. Prana on se, mikä meidät itse asiassa pitää hengissä.

Kun vuosia sitten valmistin ja join ensimmäisen vihersmoothieni, tunsin jo ensimmäisellä kulauksella, miten siitä virtasi valtava elämänenergia jokaiseen soluuni. Ruoka, jossa on elämänenergiaa, auttaa meitä pysymään korkeassa värähtelyssä ja se myös muistuttaa meitä todellisesta olemuksestamme. Ravinnolla on todella suuri merkitys hyvinvoinnillemme, ei ainoastaan fyysiselle, vaan myös emotionaaliselle ja henkiselle.

Kommentoi kirjoitusta.

Oletko avoin oppimaan - ja poisoppimaan?

Maanantai 25.3.2019

Oletko valmis oppimaan - vai tiedätkö jo kaiken?

oletko_valmis_opppimaan.jpeg

Aloitin viime vuonna tutkintoon johtavan täydennyskoulutuksen. Olen valmistunut vuonna 2002 HSO-tradenomiksi, enkä ole sen jälkeen opiskellut työnantajien tarjoamia kursseja ja   tietoisuuden kasvuun liittyviä opintojani lukuunottamatta.

Olin yllättynyt, kun kerrottuani opinnoistani pari ihmistä sanoi ensimmäisenä: "Miksi? Eikö tuo ole sitä alaa, mitä olet jo opiskellut?". Se herätti minut miettimään, mikä saa meidät ajattelemaan, että jos on pintaraapaisuna sivunnut jotain aihetta vaatimattomat 17 vuotta sitten, sitä ei tarvitse tai kannata enää opiskella. Mitä luulet, pysyykö tuolla tavalla ajatteleva ihminen mukana tässä kiihtyvällä tahdilla kehittyvässä maailmassa?

Me olemme tulleet tänne paitsi nauttimaan elämästä, myös kasvamaan ja kehittymään ihmisinä. Evoluutio on tämän kaiken tarkoitus. Ihminen, joka ajattelee, ettei hänellä ole sisäisessä eikä myöskään ulkoisessa maailmassa mitään opittavaa, koska hän on oppinut jotain joskus, jämähtää hyvin helposti paikalleen. Me joko kasvamme tai sammaloidumme. Oletko valmis oppimaan muilta jatkuvasti? Oletko halukas kehittämään itseäsi jatkuvasti? Vai ajatteletko ylimielisesti "Tiedän jo kaiken." Tai "Olen niin henkinen, ja saan kaiken tarvitsemani tietotaidon suoraan maailmankaikkeudelta." En ollenkaan halua vähätellä sisäisen tiedon painoarvoa. Kun avaudumme ja saamme yhteyden itseemme, saamme yhteyden myös rajattomaan viisauteen sisällämme. Mutta käytätkö tuota viisautta maallisen halveksimiseen?

Parasta tietoisuuden kasvun matkallani on ollut, kun minua on autettu saamaan voimakas yhteys omaan korkeampaan tietoisuuteeni, sisäiseen viisauteeni. Se on nimittäin sellainen opas ja voimavara, ettei toista ole. Se, että olen yhteydessä sisäiseen viisauteeni ei kuitenkaan tarkoita, että olisin valmis ja perillä, ja ettei minulla olisi edelleen opittavaa kanssaihmisiltä, oli kyse sitten ihmisyyden ja elämisen taidoista - tai käytännön taidoista, joita nyt opiskelen koulun penkillä.

Minulla on ollut ja on paljon opittavaa muilta - niin tietoisuudessa, henkisyydessä kuin käytännön taidoissa. Silloin jos en ole tarpeeksi nöyrä näkemään sitä, mitä voin oppia toisilta ihmisiltä, minut pudotetaan takaisin maanpinnalle hyvin nopeasti.

Todellisuudessa suurin oppimistyömme on poisoppimista kaikista niistä ehdollistumista, periaatteista, rajoittavista tunteista, ajatusmalleista ja uskomuksista, joita kannamme sisällämme. Kun tiedämme, ettemme tiedäkään mitään, emme hetkeäkään kyseenalaista sitä, että meillä on todella paljon opittavaa elämältä, maailmankaikkeudelta ja kanssaihmisiltä - ja itsestämme.

Kommentoi kirjoitusta.

Luovuus ei tule pakottamalla

Keskiviikko 20.3.2019 klo 21:52

Todellinen luovuus nousee hiljentyneestä mielestä

luovuus.jpeg

Olen huomannut itsessäni ja omassa elämässäni, miten helposti suorittamismoodi jää päälle - jos arjessa on kiirettä, keho ja aivot jäävät kiinni ylivireystilaan ja vapaapäivän aamuna voi tulla outo ja levoton tunne "Mitäs nyt tekisin?" No - rentoutumiseenkin keho ja mieli sopeutuu onneksi nopeasti. Olen huomannut, että kun uskaltaa syleillä hitaampaa elämänrytmiä ja olla suorittamatta edes yhden päivän, se päivä osoittautuukin monesti paljon arvokkaammaksi kuin ne päivät, jolloi "sain paljon aikaiseksi."

Luovuus voi ilmentyä vain, jos elämässäsi on riittävästi tyhjää tilaa sille. Tyhjällä tilalla en tarkoita esimerkiksi tv:n katselua tai netissä surffailua. Kun uskallat syleillä olemista, joskus jopa tylsistymiseen saakka, saat huomata, miten sisältäsi alkaa suorastaan pulputa luovuutta.

Mitä on luovuus? Luovuudella viitataan usein taiteelliseen luomiseen, mutta taiteellinen luominen on vain yksi pieni osa luovuutta. Luovuus on uusia, raikkaita, tuoreita ideoita. Se on tapa tehdä pieniä ja suurempiakin asioita eri lailla - elämäsi kaikilla osa-alueilla. Me olemme kaikki luovia - luojia! Ongelma on usein siinä, ettemme kuuntele tai kunnioita ja arvosta sisältämme nousevaa luovuutta, koska olemme jumiutuneet tiettyyn tapaan tehdä ja toimia.

Olen itse saanut kaikki parhaat ideani ollessani sellaisessa tilassa, missä en ole ylikierroksilla, en yritä miettiä mitään, en yritä olla luova, vaan tietoisuuteni, aivoni ja kehoni ovat yksinkertaisesti rauhan ja rentouden tilassa. Silloin luontainen luovuus pääsee esiin ilman mitään yrittämistä tai ponnistelua. Mitä enemmän "sinä" olet poissa tieltä, sitä enemmän luovuus pääsee esiin.

En yhtään ihmettele, että monissa suurissa yrityksissä harjoitetaan nykyään säännöllistä meditaatiota - he taatusti tietävät sen suotuisan vaikutuksen luovuuteen ja tuottavuuteen.

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »