HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Mitkä arjen tavat ja tottumukset tukevat henkistä kasvua?

Maanantai 16.11.2020 klo 22:26


Kun aikanaan muutin asumaan omilleni, vein mukanani kaikki ne tavat ja tottumukset, mitä olin omaksunut lapsuudenkodistani. Budjetista riippuen arkiruokavalioni koostui pääasiassa leivästä, jugurtista ja teollisista mehunkorvikkeista.

Tv oli pakko saada ensimmäisenä asiana omaan asuntoon, ja alkoholi kuului itsestäänselvästi vähintäänkin vapaisiin viikonloppuihin, joita sitten odotin kuin kuuta nousevaa.

Kun eräs tuttu vanhempi nainen, joka katseli etäämmältä railakasta elämäntyyliämme sanoi, että minun pitäisi mennä joogaan, nauroimme. Mutta sisimmässäni tiesin, että hän puhui totta. Mutta koska minulla ei ollut yhteyttä itseeni ja rohkeutta kuunnella sydäntäni, elin ulospäin vauhdikkaan näköistä elämää, joka oli monella tasolla minulle hyvin tuhoisaa.

Jos olisin 20-vuotiaana herännyt näkemään sen, mikä merkitys elintavoilla on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, olisin säästynyt monelta harmilta.

Miten sitten päädyin tilanteeseen, jossa syön terveellisemmin kuin ikinä (kuitenkaan pingottamatta), en omista tv:tä enkä juo edes alkoholia?

Nämä kaikki asiat ovat tapahtuneet itsestään. Muistan, kun noin vuosi televisioita koskevan taajuusmuutoksen jälkeen avasin tv:n ja se ei enää toiminutkaan. Olin elänyt yli vuoden avaamatta tv:tä kertaakaan ja sen jälkeen luovuin siitä hyvillä mielin.

Alkoholin kanssa kävi vähän samoin. Vaikka alkoholin tuoma olo voi tuntua aluksi mukavalta, se, miten koin alkoholin vaikuttavan aivoihini ja vahvistavan erillisyyttä oli se, miksi se jäi pois. Ja määrällä ei ollut väliä - yksi lasillinen riitti minulle tekemään tuon. Ja sanomattakin on selvää, että en halua millään keinoilla vahvistaa yhteydettömyyden tunnetta itseeni, Jumalalliseen ja maailmankaikkeuteen ja siksi minun on ollut hyvin helppo olla juomatta sitä yhtä lasillistakaan. Juon mieluummin vaikka sellerimehua tai kookosvettä :)

Suurin katalyytti elämäntapojeni puhdistumiseen on ollut sisäinen puhdistuminen. Sisäisellä puhdistumisella en tarkoita fyysistä sisäistä puhdistumista, vaan henkistä puhdistumista. Puhdistumista energiatasolla ja tietoisuuden tasolla.

Uskon sataprosenttisesti siihen, että kun ihminen puhdistuu henkisesti, hänen elämäntapansa puhdistuvat. Ja asia toimii myös toisinpäin: kun ihminen puhdistaa elämäntapansa, hän alkaa puhdistua henkisesti.

Kaikki meitä ympäröivä yhtä aikaa sekä heijastaa meitä, että vaikuttaa meihin. Kotimme ja ympäristömme heijastavat meitä, ja vaikuttavat meihin joko suotuisasti tai vähemmän suotuisasti.

Ruokavaliomme heijastaa sisäistä tilaamme ja vaikuttaa meihin. Ihmisen, joka ei saa ruuasta riittävästi elämänenergiaa, on haastavampi kasvaa henkisesti, koska ruuan värähtely tai sen puute vaikuttaa meihin ja oloomme välittömästi.

Se, miten paljon tai vähän olemme yhteydessä luontoon ja luonnon elementteihin, vaikuttaa meihin hyvin paljon. Mikään keinotekoinen ei voi koskaan korvata luonnon aitoja elementtejä. Kehomme koostuu viidestä elementistä ja jos emme ole kosketuksissa niiden kanssa, se vaikuttaa hyvinvointiimme.

Se, miten hengitämme, vaikuttaa hyvinvointiimme. Väitän, ettei suurin osa ihmisistä ole edes tietoinen hengityksestään tai hengitystavastaan.

No entä sitten stressi? Mitä se on? Onko se kiire ja hässäkkä työn tai perhe-elämän takia? Vai onko se jotain syvempää? Miten siihen voi päästä käsiksi?

Ensimmäinen askel on tiedostaminen. Ja toinen harppaus on tietoisena eläminen.

Muun muassa näistä tärkeistä, arkisista asioista kerron sinulle tammikuun alussa alkavassa verkkokoulutuksessani "Puhdas elämäntapa - avaimesi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin"

Haen pilottiryhmäläisiä tähän uuteen, 6-osaiseen kurssiin. Jaan sinulle kurssilla sen viisauden, mitä olen oppinut omalla syvällisellä matkallani. Puhdas elämäntapa on erittäin tärkeä tukipilari erityisesti tässä suurten muutosten ajassa.

Ja sen mukavana sivuvaikutuksena saattaa myös olla oman todellisen potentiaalisi esiintulo ja aktivoituminen.

KURSSIN OSIOT

  1. KOTI JA YMPÄRISTÖ
  2. VOIMAANNUTTAVA RAVINTO
  3. MAAYHTEYS JA 5 ELEMENTTIÄ
  4. HENGITYKSEN VOIMA
  5. ALITAJUINEN JA TIEDOSTAMATON STRESSI
  6. TIETOISENA ELÄMINEN

Jos tunnet kutsun sydämessäsi, lue lisää ja tule mukaan!

Pilottiryhmään tulijoiden 39 euron superedullinen kampanjahinta on voimassa 30.11.2020 asti.