HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Mielenterveys ja aivoaallot

Sunnuntai 23.7.2023 klo 22.45


Tämä teksti on suora käännös Ekamin toisen perustajan, Sri Preethajin alkuperäisestä artikkelista joka on alunperin julkaistu 7.7.2022. Alkuperäinen linkki ja tiedot ovat tämän tekstin lopussa.


Ihmiset ovat herkkiä olentoja, jotka menevät nopeasti pois tasapainosta. Yksi pettymys ja voit helposti eksyä mielialanvaihteluihin päivien ajaksi.  Yksi horisontissa häämöttävä uhka, jäät kiinni pelkoon. Yksi epäonnistuminen tai menetetty mahdollisuus, ja voit jäädä katumukseen ja häpeään vuosiksi.


Miksi olemme niin hauraita?


Syy löytyy kätkettynä aivojemme harmaan aineen poimuihin.


Ihmisaivoilla on potentiaali silkkaan nerouteen. Ja aivoissa on keskuksia, jotka voivat avata tietoisuutesi mahtaviin kokemuksiin, kun ne aktivoidaan.


Nämä ihmeelliset ihmisaivot voivat myös olla kanava mittaamattomalle kivulle ja väkivallalle joka virtaa kollektiivisen ihmistietoisuuden läpi, työntäen sinut masennukseen.


Tiesitkö, että Maailman Terveysjärjestön WHO:n mukaan on laaja mahdollisuus, että mentaalinen masennus nousee seuraavaksi maailmanlaajuiseksi pandemiaksi tulevien 5-7 vuoden aikana?


Miten varma olet, että jokainen perheenjäsenesi on henkisesti riittävän vahva eikä antaudu tälle masennuksen aallolle?


Aivan kuten sydämelläsi on syke, myös aivoillasi on syke. Sähköiset impulssit kulkevat neuronien tai hermosolujen keskellä aivoissa.


Niitä mitataan sykleinä sekunnissa (cps).


Suurin osa ihmisistä kokee suurimman osan päivästä Beta -taajuutta joka on 14-40 sykliä sekunnissa. Tällä taajuudella aivosi virittäytyvät ajatusmelun kakofoniaan. Sinusta tuntuu siltä, että ajatukset lataavat sinua päin kuin rahtijunat, holtittomasti, eivätkä salli sinun keskittyä eikä nauttia mistään.


Toinen taajuus on nimeltään Alpha; tässä aivosi ovat rauhallisemmat ja sykkivät 8-14 sykliä sekunnissa. Se vetää itseensä paranemisen voimaa. Tässä visualisoinnillasi ja aikomuksellasi on merkittävämpi voima.


Theta on aivojesi seuraava taajuus. Tässä aivosi värähtelee 4-8 sykliä sekunnissa. Jos voit olla hereillä tällä taajuudella, kolmas silmäsi alkaa avautua, ja koet syvän transsin tilaa.


Kun aivosi siirtyvät Delta -taajuudelle, aivosi sykkivät 0-4 sykliä sekunnissa. Usein, tällä lailla aivosi ovat syvässä, unettomassa unessa.


Mutta jos hereillä ollessasi  pystyt olemaan Delta-taajuudella, silloin Nirvikalpa ja Savikalpa samadhi -tilat virtaavat tietoisuutesi läpi.


Tiede on äskettäin löytänyt Gamma -aivoaallot, jossa aivosi sykkivät 40-100 sykliä sekunnissa ja virittäytyvät syvän oivalluksen, myötätunnon ja ykseyden tiloihin.


Miten sinä, perheesi ja tiimisi voitte alkaa välttää mitä tahansa mentaalista sairautta ja matkata Betasta Gammaan?


Aloitat sen yksinkertaisella joogisella hengityksellä.


Hengitä syvään sisään ja pidennä uloshengitystäsi niin pitkäksi kuin mahdollista.


Kun uloshengityksestäsi pitenee yli 7 sekuntiin, silloin aivotaajuutesi siirtyvät betasta alphaan, ja virityt tyyneyden ja levollisuuden tiloihin.


Jos olet hyvin suunniltaan, aivosi ovat todennäköisesti beta-tilassa. Harjoita joogista hengitystä 3 minuutin ajan - aivosi alkavat sykkiä hitaammin alpha-taajuudella, ja huomiosi pysyy yllä pidempään.

Alkuperäinen englanninkielinen artikkeli:

Mental health and brain waves July 7, 2022, 12:32 PM IST Sri Preethaji in Voices, Lifestyle, Times of India

https://timesofindia.indiatimes.com/blogs/voices/mental-health-and-brain-waves/

Avainsanat: käännös Sri Preethajin artikkelista "Mental health and brain waves"