Havaintoja ihmisyydestä -blogi

Luovuus ei tule pakottamalla

Keskiviikko 20.3.2019 klo 21:52


Todellinen luovuus nousee hiljentyneestä mielestä

luovuus.jpeg

Olen huomannut itsessäni ja omassa elämässäni, miten helposti suorittamismoodi jää päälle - jos arjessa on kiirettä, keho ja aivot jäävät kiinni ylivireystilaan ja vapaapäivän aamuna voi tulla outo ja levoton tunne "Mitäs nyt tekisin?" No - rentoutumiseenkin keho ja mieli sopeutuu onneksi nopeasti. Olen huomannut, että kun uskaltaa syleillä hitaampaa elämänrytmiä ja olla suorittamatta edes yhden päivän, se päivä osoittautuukin monesti paljon arvokkaammaksi kuin ne päivät, jolloi "sain paljon aikaiseksi."

Luovuus voi ilmentyä vain, jos elämässäsi on riittävästi tyhjää tilaa sille. Tyhjällä tilalla en tarkoita esimerkiksi tv:n katselua tai netissä surffailua. Kun uskallat syleillä olemista, joskus jopa tylsistymiseen saakka, saat huomata, miten sisältäsi alkaa suorastaan pulputa luovuutta.

Mitä on luovuus? Luovuudella viitataan usein taiteelliseen luomiseen, mutta taiteellinen luominen on vain yksi pieni osa luovuutta. Luovuus on uusia, raikkaita, tuoreita ideoita. Se on tapa tehdä pieniä ja suurempiakin asioita eri lailla - elämäsi kaikilla osa-alueilla. Me olemme kaikki luovia - luojia! Ongelma on usein siinä, ettemme kuuntele tai kunnioita ja arvosta sisältämme nousevaa luovuutta, koska olemme jumiutuneet tiettyyn tapaan tehdä ja toimia.

Olen itse saanut kaikki parhaat ideani ollessani sellaisessa tilassa, missä en ole ylikierroksilla, en yritä miettiä mitään, en yritä olla luova, vaan tietoisuuteni, aivoni ja kehoni ovat yksinkertaisesti rauhan ja rentouden tilassa. Silloin luontainen luovuus pääsee esiin ilman mitään yrittämistä tai ponnistelua. Mitä enemmän "sinä" olet poissa tieltä, sitä enemmän luovuus pääsee esiin.

En yhtään ihmettele, että monissa suurissa yrityksissä harjoitetaan nykyään säännöllistä meditaatiota - he taatusti tietävät sen suotuisan vaikutuksen luovuuteen ja tuottavuuteen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini