Havaintoja ihmisyydestä -blogi

Rakkaudella tehty ruoka ravitsee kehoa ja sielua

Perjantai 29.3.2019 klo 15:11


Mitä on rakkaudella tehty ruoka ja miten se vaikuttaa sinuun?

rakkaudella_tehty_ruoka.jpg

Oletko koskaan miettinyt, miksi jonkun ihmisen laittama ruoka on aina hyvää? Yleensä se on  varmaankin oman äidin tekemä ruoka :) Tai miksi jossain kahviloissa ja ravintoloissa on aina hyvät ja maukkaat ruuat ja jossain taas ei voi edes syödä?

Heräsin ensimmäistä kertaa ruuan sisältämän energian merkitykselle vuonna 2009 kun kävin ensimmäisen tietoisuus- ja transformaatiokurssini. Kun olin saanut käyttöön voimalliset parantavat energiat, sain kokea, miltä einespinaattikeitto maistuu sen jälkeen, kun se oli puhdistettu korkeammalla tietoisuudella ja energialla - mikä uskomaton ero!

Olen hyvin herkkä ja siksi aistin ja tunnen ruuasta myös sen energiaolemuksen, värähteleekö se korkealla taajuudella vai ei. Mikä sitten vaikuttaa ruuan laatuun ja siihen, miltä se maistuu ja miten se värähtelee?

Tietysti raaka-aineet - teollisesti prosessoitu ruoka on energeettisesti kuollutta. Mutta raaka-aineiden lisäksi tärkein tekijä on se, missä sisäisessä tilassa valmistat ruokaa: mikä on asenteesi ruuan laittoon, mitä ajatuksia ja tunteita sisälläsi liikkuu ruokaa tehdessä, mitä puhut ja ylipäänsä, millaisessa emotionaalisessa tilassa olet ruokaa laittaessasi. Sillä ruoka imee itseensä kaiken sen. Jos ravintoloitsijan ja kokin asenne on jotain tällaista: "Taas pitää henkensä pitimiksi olla täällä laittamassa noille ärsyttäville ihmisille ruokaa" tai jos kaikki tehdään vain hyödyntavoittelun asenteella, se maistuu ruuassa. Ja jos kokin ja ravintoloitsijan asenne on: "Saan palvella näitä ihmisiä tekemällä heille maukasta ruokaa", se maistuu ruuassa. Asenteella en tarkoita mitään sanahelinää, vaan sitä todellista sisäistä olemisen tilaa, missä he ovat. Sisäinen tila on yhtä kuin se elävä energiakenttä, jonka luot joka ikinen hetki ympärillesi, ja joka vaikuttaa kaikkeen - uskoit siihen tai et.

On todella harmi, että ruokarukoukset ja ruuan siunaamiset ovat jääneet pois yhteiskunnastamme. Niiden ei tarvitse olla millään lailla tiettyyn uskontoon sidottuja asioita - ylipäänsä lyhyt hiljentyminen ruuan äärellä ja kiittäminen auttavat kohottamaan ruuan värähtelyä, joka taas lisää sen energeettistä arvoa. Uskon, että kun tietoisuus näistä asioista lisääntyy, alamme taas itsestäänselvästi palata ruuasta kiittämiseen ja ruuan siunaamiseen ennen ruokailua.

Kuka sitten on mestariruuanlaittaja, joka tekee aina ruuan rakkaudella? No tietysti Äiti Maa. Kaikki, mikä tulee suoraan maasta - ilman ihmisen sekaantumista - on puhtainta ja korkeavärähteisintä ruokaa, mitä on. Hedelmät, marjat, lehtivihreät, kasvikset ja vihannekset. Erityisesti hedelmät sisältävät valoa. Me tarvitsemme ravinnosta nimenomaan elämänenergiaa, pranaa, valoa. Prana on se, mikä meidät itse asiassa pitää hengissä.

Kun vuosia sitten valmistin ja join ensimmäisen vihersmoothieni, tunsin jo ensimmäisellä kulauksella, miten siitä virtasi valtava elämänenergia jokaiseen soluuni. Ruoka, jossa on elämänenergiaa, auttaa meitä pysymään korkeassa värähtelyssä ja se myös muistuttaa meitä todellisesta olemuksestamme. Ravinnolla on todella suuri merkitys hyvinvoinnillemme, ei ainoastaan fyysiselle, vaan myös emotionaaliselle ja henkiselle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini