HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Erityisherkkyyden ihanuudet

Torstai 15.10.2020 klo 20:37 - Yksi Sydän ~ Laura


En oikein tiedä, miten määritellä herkkä tai erityisherkkä, mutta ainakin se on ihminen, jonka "antennit ovat aina päällä". Ja jos ns. tavallisella ihmisellä on viisi aistia, erityisherkällä on varmasti kymmenen.

Herkkyys tai erityisherkkyys ei ole sairaus, vaan lahja. Mutta ihan aina se, että tuntee ja kokee ja aistii kaiken hyvin voimakkaasti, ei tunnu lahjalta - varsinkaan tällaisessa myllertävässä muutosten ajassa.

Tässä kuitenkin muutamia asioita, jotka ovat herkkyyden ihania puolia

  • Musiikki avaa sydäntä ja menee sieluun asti ja saa usein herkistymään tai liikuttumaan

Musiikilla tarkoitan harmonista musiikkia, en psykedeelistä epäharmonista musiikkia.

  • Syvä sydänyhteys luontoon

Luonto on herkän palautumispaikka numero 1.

  • Syvä sydänyhteys lapsiin ja eläimiin

Eläimet ja pienet lapset elävät ykseydessä ja niihin on helppo yhdistyä

  • Kyky nähdä, tuntea tai aistia sanojen taakse: pystyt tuntemaan aikomuksen ja energian sanojen takana. Siksi pystyt myös kyseenalaistamaan niin sanotun valtavirtatotuuden monissa asioissa etkä ole ohjailtavissa kovin helposti

Musiikista vielä sen verran, että en osaa edes kuvitella, mihin sfääreihin kohoaisin, jos pääsisin kuuntelemaan analogisesti äänitettyä musiikkia! Harmi vain että olen hävittänyt kaikki vanhat kasetit.

Jos haluat lukea lisää digitaalisen ja analogisen musiikin eroista, käy lukemassa Astia-studion Anssi Kipon blogiteksti aiheesta - saatat tunnistaa itsesi :)