HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Muutokset pakottavat meitä eteenpäin

Maanantai 6.5.2019 klo 15.36


Tämä vuosi näyttää olevan varsinainen Muutosten Vuosi. Erityisesti viime viikkoina ja päivinä hyvin monen ihmisen elämässä näyttää olevan jos jonkinlaista uudelleenjärjestelyä, oli kyse sitten asuinpaikan tai asunnon vaihdosta, työpaikan tai toimenkuvan vaihdosta, yhteistyökumppanien vaihdosta, parisuhteen päättymisestä tai kampaajan vaihdoksesta.

Muutoksia on monentyyppisiä. Osa tapahtuu tahdostamme riippumatta, muiden tahdosta tai päätöksestä, osa tapahtuu omasta tietoisesta tahdostamme ja päätöksestämme. Kaikille muutoksille on kuitenkin yhteistä se, että niiden on tarkoitus viedä meitä pois vanhasta, kohti uutta, raikkaampaa ja enemmän itsemme näköistä elämää. Linjata meitä uuteen tietoisuuteen. Muutos voi olla, kun huomaat, että joku asia tai projekti, jonka eteen olet tehnyt paljon töitä, ei kannakaan hedelmää ja tiedät, että sinun on muutettava suuntaa, mutta et yhtään tiedä, mikä se uusi suunta olisi. Antaudut, päästät irti kontrollista, ja silloin uusi voi astua sisään. Uusi ei välttämättä ole se, mitä egosi havitteli, mutta se on aivan takuuvarmasti se, mikä on korkeimmaksi parhaaksesi.

Me ihmiset emme yleisesti ottaen rakasta muutoksia, koska ne nostavat meissä esiin hallinnan menettämisen pelon ja sen, ettemme luotakaan elämään ja siihen, että selviämme ja että kaikki, mitä tapahtuu, puhdistaa meitä ja auttaa meitä päästämään irti vanhasta ja tarpeettomasta. Haluaisimme aina tietää yhden askeleen ottaessamme, mihin se vie, ja mikä on sen jälkeen tuleva askel. Nyt on kuitenkin aika alkaa luottaa - tai ainakin ihan ensin tulla tietoiseksi, jos et luota. Elämään voi tulla uutta vain, kun vanhaa puhdistuu ja tekee tilaa uudelle. Sen takia, jos kaipaat uusia tuulia elämääsi, helpoin tapa aloittaa se prosessi on toimia fyysisellä tasolla - eli konmaritus :) Siis turhat ja ylimääräiset ja menneisyyteen sitovat esineet ja tavarat kiertoon.

Tervetuloa uusi!