HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Luonnonvesien puhdistava ja parantava voima

Lauantai 15.6.2019 klo 20.45


Oletko ehtinyt jo uida tänä kesänä? Tai oletko ehkä rohkea avantouimari?

Oletko koskaan tullut tarkkailleeksi ajatuksiasi ja tuntaitasi, kun olet vedessä? Itse olen huomannut, että siinä hetkessä ei ole mitään muuta kuin vesi ja se ihana kokemus, minkä vedessä oleminen antaa.

Olen aina rakastanut vesielementtiä. Vesi on yksi viidestä pyhästä elementistä, jotka ovat erittäin tärkeitä terveydellemme ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnillemme. Olen siunattu, sillä olen saanut viettää lapsuuteni kesät ja lomat mökillä järven rannalla ja saunoa savusaunassa. Niitä muistoja ja kokemuksia ei voi ikinä korvata mikään materia.

Kehostamme suurin osa on vettä. Vesi on myös tunteiden elementti ja tunteet ovat yleisesti ottaen ihmisyyden suurin haaste. Sen takia pyhä veden elementti on erittäin voimakas parantaja.

Avantouinti on yleistynyt huimasti. En ole itse ainakaan vielä uskaltautunut avantoon, mutta henkiseltä kantilta katsottuna avantouintiin liittyy yksi erittäin voimaannuttava tekijä: kylmä vesi kohottaa ja laittaa liikkeelle henkistä energiaa eli kundaliinienergiaa turvallisesti mutta voimallisesti. Sen takia, jos sinulla on tapana aloittaa tai lopettaa päiväsi avannossa pulahtamalla, se on uskomattoman tehokas keino puhdistaa kehosta ja tietoisuudesta "päivän pölyt". Oletko koskaan avantouinnin jälkeen murehtinut päivän tai huomisen asioita?

Suomen oloissa ei tarvitse välttämättä uskaltautua avantoon saadakseen hyvän olon - vetemme ovat kesälläkin suhteellisen viileitä, joten luonnonvedessä uiminen on aina hyvin parantava ja puhdistava kokemus. Itse olen superherkkänä ihmisenä vedestä tultuani aivan täynnä valoa. Jo pelkästään jalkojen kasteleminen vedessä tai kahlaaminen auttaa myös tuomaan puhtaan ja virkeän olon.

Puulämmitteinen sauna yhdistettynä luonnonvedessä uimiseen on aivan uskomattoman puhdistava ja parantava pyhän tulen ja pyhän veden yhdistelmä.

Maamme perinteissä piilee syvää viisautta - kunnioittakaamme niitä.

Hyviä löylyjä ja uintihetkiä kauniissa Suomen luonnossa!