HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Työvälineitä ja menetelmiä sisäiseen parantumiseen

Lauantai 27.4.2019 klo 10:50


Miten voin eheytyä, parantua ja puhdistua tietoisuuden, tunteiden ja mielen tasolla?

Ensimmäinen ja tärkein asia: lakkaa pakenemasta. Jos laitat vain silmät kiinni ja toivot, että asiat ja paraneminen tapahtuvat itsestään, saat odottaa aika kauan. Ensimmäinen askel parantumiseen on se, että uskallat kohdata itsesi ja kipusi. Ja uskallat kohdata myös sen, että kun tukahdutettujen asioiden kansi on kerran nostettu, niitä voi suihkuta pihalle vähän enemmänkin. Aina kuitenkin siihen tahtiin, mihin olet valmis. Toisilla kipua on enemmän, toisilla vähemmän. Jotkut ihmiset työstävät asioita enemmän alitajuisesti pinnan alla, toisille asiat tulevat hyvin selvästi nenän eteen kohdattavaksi.

Toinen tärkeä asia muistaa on se, että kun alat puhdistua ja parantua, vapaudut. Vaikka sisäisen paranemisen ja puhdistumisen prosessi ei välttämättä aina ole kivaa ja kivutonta, sen lopputulos on kuitenkin aina kaunista. On aivan ihanaa olla todistamassa sitä muutosta, mikä ihmisessä tapahtuu (ihan ulkoisestikin!) kun hän alkaa parantua. Ympärilläsi olevat ihmisetkin huomaavat sen.

Todelliseen ja syvään paranemiseen ja puhdistumiseen tarvitaan ihmistietoisuutta korkeampaa, puhdasta tietoisuutta, joka laittaa meissä liikkeelle paranemiseen tarvittavat energiat. Ihmismieli ei pysty itse vapauttamaan itseään. Jos pystyisi, maailman tilanne olisi aika erilainen kuin mitä se on tällä hetkellä. Ihmiskunnan henkiset energiat ovat keskimäärin hyvin alhaalla, jumissa ja se on yksi syy siihen, miksi asiat jäävät sisällemme jumiin - energia ei kierrä eikä virtaa terveellä, tasapainoisella tavalla. Ja kun asiat ovat sisällämme jumissa, ne aiheuttavat ongelmia. Sen takia parantuminen on välttämätöntä ja tarpeellista.

Usein emme edes tiedosta tarvitsevamme minkäänlaista parantumista ja se jo itsessään on osoitus siitä, että emme ole tietoisia. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että kun vuonna 2009 pääsin kosketuksiin puhtaan, korkeavärähteisen tietoisuuden kanssa, siitä alkoi oma parantumisen matkani. Siihen asti olin lähinnä varjonyrkkeillyt itseni kanssa hyvin turhauttavalla tavalla.

Mitä työvälineitä ja menetelmiä sitten on olemassa parantumiseen ihan käytännön tasolla?

Työvälineitä ja menetelmiä riittää joka lähtöön sekä fyysisen kehon että hienovärähteisten kehojen hoitoon: erilaisia terapioita, energiahoitoja, healingeja, workshopeja, kursseja, kehoterapioita... Moni voi ihmetellä "Kun on niin paljon kaikkea huuhaata tarjolla ja lisää tulee koko ajan." Sisäinen tietoni on kuitenkin se, että kaikille ihmisille ei käy sama menetelmä ja siksi tarvitaan vaihtoehtoja auttamaan eri kehitysvaiheissa olevia. Ja tietenkin kannattaa myös muistaa terve kriittisyys - millaisessa jutussa tai porukassa haluat olla mukana? Mutta jokainen ihminen valitsee joka tapauksessa sen tien, mikä resonoi hänelle itselleen ja mitä hän tarvitsee juuri sillä hetkellä. Siksi ei kannata liikaa tuputtaa omaa juttua muille, koska jokaisen polku on omanlainen ja se, mikä sinun mielestä on upeaa, ei toisen mielestä välttämättä ole  ollenkaan upeaa :)

Yksi helppo asia, mitä voit tehdä päivittäisessä arjessasi, on meditaatio tai esimerkiksi hengitysharjoitus. Ryhmässä joogaaminen ja meditoiminen on todella voimallinen ja parantava asia.

Erilaiset energia- ja tietoisuushoidot ovat mahtava apu puhdistamaan ja parantamaan koko olemusta. Pääset helpommalla ja myös halvemmalla, kun hankit itsellesi parantamisen kyvyn jollain kurssilla. Silloin voit hoitaa itse itseäsi. Ja tottakai on myös tärkeää vastaanottaa apua ja hoitoja muilta. Huomasin tämän itse juuri tällä viikolla, kun pitkästä aikaa vastaanotin tietoisuus-/energiahoidon, joka oli todella, todella voimakas ja puhdistava, ja auttoi minua paljon eteenpäin! Omassa elämässäni olen huomannut myös sen, että jos vastaanottaa ja tekee hoitoja itselleen sillä mentaliteetilla, että ne puhdistavat ja parantavat ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään, se ei ole totta. Mitä enemmän olet tehnyt itsetutkiskelua, tutustunut itseesi ja ongelmakohtiisi, sitä enemmän ja voimakkaammin saat apua hoidoista ja prosesseista. Sen takia tiedostaminen, itsetuntemus ja itsen kohtaaminen on kasvun askel numero 1.

Monilla ihmisillä on luonnostaan parantamisen kyky -  muun muassa monet hierojat ja  kampaajat ja muut käsillään töitä tekevät ihmiset ovat synnynnäisiä "parantajia".  Kurssin käyminen on kuitenkin hyödyllistä siksi, että sen kautta saat paljon voimakkaamman aktivoinnin ja yhteyden parantaviin energioihin ja tietoisuuksiin, ja myös puhdistut itse ja pystyt siten olemaan voimakkaampi kanava itsesi ja muiden auttamiselle. Energiahoidot tuovat korkeamman tietoisuuden valoa ja energiaa koko olemukseen ja alitajuntaan ja alkavat puhdistaa ja nostaa pintaan siellä olevia tukoksia ja negatiivisuutta ja se on ensiarvoisen tärkeää parantumisen kannalta.

Itse pidän muun muassa ohjattuja meditaatiotilaisuuksia ja Stress Detox-workshopeja. Meditaatiot kestävät yleensä noin 1-1,5 tuntia ja ne ovat itsessään prosessi, jossa on voimakkaasti mukana korkeampi tietoisuus: todella voimakkaita, puhdistavia, parantavia, silti maanläheisiä ja helppoja, ja ne sopivat kaikille. Stress Detox-workshop on kaksipäiväinen prosessi, joka on suunniteltu hyvin korkeasta ja puhtaasta tietoisuudentilasta ja se on mahtava ja valmis paketti jokaiselle, olit sitten vasta-alkaja tai polullasi pidemmälle edennyt.

Lopuksi poiminta kirjastani "Matkalla korkeampaan tietoisuuteen":

"Maailma on täynnä henkistä tarjontaa. Jos epäröit, onko joku sinun juttusi, tarkastele aina, mitä kyseinen menetelmä antaa sinulle. Avaako se sydäntäsi rakkaudelle, ykseydelle, yhteydelle?

Näyttääkö se sinulle totuuden itsestäsi, näyttääkö se, millainen todella olet? Tuoko se huomion itseesi ja sisäiseen maailmaasi, ja auttaako se sinua ottamaan vastuun sisäisestä tilastasi ja elämästäsi kokonaisuutena? Vai tukeeko se voimattomana uhrina olemisen agendaa? Puhdistaako se sinua? Kohottaako se tietoisuuttasi ja laajentaa näkökulmaasi? Antaako se sinulle yhteyden valo-olemukseesi? Vai edesauttaako se sitä, että jatkat itsellesi valehtelemista ja henkinen egosi kasvaa ja paisuu? Antaako se sinulle tietoa, mielen ruokaa, ilman kokemusta? Knoppitietoa ilman tietoisuuden kasvua? Muututko myös fyysiseltä olemukseltasi aina vain terveemmän, valoisamman ja kauniimman näköiseksi? Ei ole klisee, että todellinen kauneus tulee sisältä. Ihminen, joka on täynnä valoa, säteilee kauneutta ja näyttää iättömältä."

Olemme ihmiskuntana tekemässä siirtymää tietoisuudessa. Sen takia: mitä korkeammassa tietoisuudentilassa pystyt elämään päivittäistä elämääsi, sitä helpommin pystyt surffaamaan tämän suuren kollektiivisen ja yksilöllisen muutoksen läpi. Vanhat toiminta- ja ajattelutavat eivät enää ole ratkaisu, ne eivät enää toimi tässä ajassa. Nyt on aika alkaa kasvaa ihmisyyden korkeimpaan potentiaaliin.