HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Millainen voisi olla itselle sopiva, korkeavärähteinen elämäntyyli?

Keskiviikko 27.5.2020 klo 14.45


Turhauttaako tai ahdistaako sinua joskus, kun näet naistenlehdissä tai somessa ihmisiä, ehkä julkkiksia tai ihan "taviksia", joiden elämä näyttää ärsyttävän täydelliseltä. He vaikuttavat olevan täydellisiä. Täydellisen ahkeria, menestyviä, nousevat aamuisin aikaisin kuntoilemaan, joogaamaan, meditoimaan, uimaan (ympäri vuoden, sekin vielä!) ja tietysti sen jälkeen tai siinä lomassa laittavat perheelleen täydellisen terveellistä aamiaista, ja kaiken kiireen ja hektisen elämän keskellä vaikuttavat uskomattoman tasapainoisilta, iloisilta, onnellisilta, kärsivällisiltä ja kiitollisilta.

Myönnän, että minua välillä ahdistaa! Mietin, miten joku jaksaa olla noin tehokas :) No, tietenkään en voi tietää toisten elämästä pelkän somen perusteella koko totuutta.

Mutta aloin peilata, miten oma elämäni on muuttunut vuosien varrella. Miten ennen elämäni oli suorittamista - töissä, vapaa-ajalla, lomalla, viikonloppuisin. Suorittamisen takana oli tarve todistella, että olen hyvä, olen riittävä. Suorittamisella kerjäsin alitajuisesti rakkautta ja hyväksyntää ja halusin pyrkiä täydellisyyteen, ettei kenelläkään olisi mitään huomautettavaa ja ettei sisäinen arvottomuuden tunteeni olisi paljastunut edes itselleni - en tietenkään sitä silloin ymmärtänyt. Sellainen elämäntapa kulutti voimia todella paljon.

Elin autopilotilla, enkä kyseenalaistanut esimerkiksi ruokavaliotani, vaan noudatin automaattisesti sitä ruokailun mallia, minkä olin omaksunut lapsuudessa ja nuoruudessa. Ja perjantaisin oli mukava nollata työviikon stressi punaviinillä, ja kerätä voimia lauantain biletysiltaan.

Kun katson nykyistä elämäntapaani, se on hyvin erilainen. Tottakai se johtuu myös iästä, harva meistä tykkää nelikymppisenä elää samalla lailla kuin 25-vuotiaana. Ei nykyinen elämäntapanikaan ole optimaalinen, parannettavaa löytyy eri osa-alueilta. Mutta on ollut mahtavaa huomata, että kun tietoisuus alkaa puhdistua, asioita alkaa tapahtua kuin itsestään. Elämästä putoaa pois asioita, jotka eivät enää resonoi uuden värähtelyn kanssa.

Ja näkemykseni "hyvästä" elämäntyylistä on muuttunut. Entä jos tärkeintä onkin elää sellaista elämää, joka edesauttaa

  • kundaliinienergian pysymistä mahdollisimman aktivoituna
  • pysymistä hyvin maadoittuneena ja yhteydessä maahan/maan energiaan
  • fyysisen ja hienovärähteisten kehojen pysymistä elinvoimaisina ja terveinä
  • voimaantumista, ja uhriutumisesta irtipääsemistä

Se, miten tällaisen elämäntyylin voi rakentaa, voi olla jokaiselle yksilöllinen.

Yksi osa omaa "high-vibe" elämäntyyliäni ja ilonaihettani on tänään ollut tee-se-itse -siivousaineiden tekeminen, ohjeet alla. Ja lisää inspiraatiota korkeavärähteisen ja puhtaan elämäntyylin saralta tulossa myöhemmin :)

TEE-SE-ITSE -PYYKKIETIKKA

Voit tehdä tätä pienen tai ison annoksen lasipulloon:

väkiviinaetikkaa
vettä (vähemmän kuin etikkaa!)
eteeristä öljyä haluamasi määrä, esim. 5-10 tippaa. Itse käytin tällä kertaa Young Livingin Pine/mänty eteeristä öljyä

Pyykkietikkaa siis käytetään huuhteluaineen sijaan/tapaan huuhteluainelokerossa. Älä säikähdä etikan tymäkkää tuoksua, se haihtuu pian :)

TEE-SE-ITSE -KALKINPOISTOMÖSSÖ

Käytän tätä säännöllisesti varsinkin suihkuseinän puhdistukseen, johon kertyy kalkkisaostumia hyvin nopeasti.

Teen tästä vain yhden kerta-annoksen vedessä kostutetulle hankaussienelle

ruokasoodaa
yksi hyvin pieni painallus ekologista tiskiainetta
etikkaa (varaudu "kiehumiseen", etikka ja sooda reagoivat kuplimalla hetken aikaa)
muutama tippa Young Livingin eteeristä Lemon/sitruunaöljyä tai muuta öljyä, jonka tuoksusta pidät (sitruuna on yleisesti käytetty kalkinpoistossa)

Sivele tai hankaa puhdistettavaa pintaa hankaussienellä, lisää tarvittaessa vettä. Anna vaikuttaa hetken aikaa. Huuhtele hyvin joko kostealla liinalla tai juoksevalla vedellä ja kuivaa. Ja kyllä kiiltää!

~Tätä voi käyttää myös muille koville ja vettä kestäville pinnoille, mutta muista huuhdella hyvin~