Havaintoja ihmisyydestä -blogi

Miksi pysyvät muutokset vaativat myös sisäisen tilan muutoksen?

Torstai 28.2.2019 klo 11:12


Miksi pysyvät elämän(tapa)muutokset vaativat myös sisäisen tilasi muutoksen?

nadine-primeau-salad-unsplash.jpgOlet varmaan kokenut omassa elämässäsi sen, kun päätät: "Nyt muuten alkaa uusi elämä!" Päätös voi liittyä vaikka ruokailutottumuksiin, alkoholinkäyttöön, kuntoiluun, meditaatioon, ulkoiluun, nukkumaanmenoaikoihin. Kuinka kauan päätökset pitävät? Jotkut päätökset pitävät ikuisesti. Ne ovat silloin asioita, jotka koet tärkeiksi ja joita arvostat. Kun katsot päivääsi ja sitä, mihin kulutat aikaasi, näet, mitä pidät tärkeänä.

Ympärilläsi ja elämässäsi on monia asioita, häiriötekijöitä, virikkeitä ja houkutuksia ja joudut joka päivä valitsemaan, mihin aikasi riittää, miten priorisoit asioita, mitä teet ja mitä et tee. Ja valitset ja teet päätöksiä tunteillasi paljon enemmän kuin itse edes huomaat. Sen takia itsekurin avulla pystyt vain tiettyyn pisteeseen asti kontrolloimaan itseäsi.

Olen kuitenkin omassa elämässäni huomannut, että pysyvät elämänmuutokset ja elämäntapamuutokset tulevat sisäisen muutoksen myötä. En missään nimessä tarkoita, ettemmekö tarvitsisi itsekuria - kyllä tarvitsemme! Mutta jos yrität jotain ihannetta noudattaen pakottaa itsesi johonkin - esimerkiksi "Nyt lopetan kahvinjuonnin, koska se on epäterveellistä" tai "Alan vegaaniksi, koska koen ilmastoahdistusta ja haluan pienentää hiilijalanjälkeäni" "Nyt en syö makeaa kuukauteen", "Alan harrastaa crossfitiä, koska se on kuulemma tosi tehokasta treeniä". Jos nämä asiat eivät kuitenkaan todella resonoi oman sisäisen totuutesi kanssa, voivatko ne silloin todella olla pysyviä muutoksia? Jos teet jotain asiaa sen takia, että se on muodikasta, mutta se ei oikein ole sinun juttusi, silloin joudut koko ajan pinnistelemään ja ponnistelemaan asian eteen, ja se kuluttaa valtavasti energiaasi, koska se ei ole sitä, mitä todella haluat, vaan teet sitä velvollisuudentunteesta tai syyllisyydestä.

Todelliset ja pysyvät elämänmuutokset tai elämäntapojen muutokset ilmaantuvat sisältäsi helposti ja vaivattomasti silloin, kun sisäinen tilasi alkaa muuttua ja tietoisuutesi puhdistua ja värähtelysi kohota. Kun kehosi ja energiakeskuksesi alkavat puhdistua, sinun tekee automaattisesti mieli puhtaampaa ja korkeavärähteisempää ruokaa. Se ei tarkoita sitä, että alat fanaattisesti noudattaa jotain ulkoisen tahon sinulle antamaa ruokavaliota, vaan alat kuunnella ja noudattaa kehosi tarpeita. Ja silloin kun koet mielitekoja ja syöt jotain "epäterveellistä", et soimaa itseäsi, vaan tiedät että voit korjata tilannetta jos ruokavaliosi on yleisesti ottaen terveellinen ja puhdas.

Omasta elämästäni voin kertoa esimerkkinä sen, etten ole koskaan tehnyt päätöstä, etten joisi alkoholia. Mutta minun ei vain ole vuosiin tehnyt mieli juoda edes yhtä lasillista. Jos minun tekisi, niin sitten vain joisin, no problem. En myöskään ole koskaan tehnyt päätöstä, etten katsoisi tv:tä tai ylipäänsä mitään tv-ohjelmia missään muodossa miltään laitteelta. Muutama vuosi sitten vain havaihduin siihen, etten ollut avannut televisiota yli vuoteen, ja luovuin siitä. Varmasti tarjolla on paljon hyvääkin ohjelmatarjontaa, mutta se ei vain tunnu minun jutulta.

En ole mikään terveellisten elintapojen kävelevä esimerkki. Liikunta on minulta viime aikoina jäänyt todella vähiin, ja se johtuu puhtaasti omasta saamattomuudestani. Mutta jos alan soimata itseäni siitä, se ei auta asiaa. Tiedän vain, että joskus elämässä on ajanjaksoja, jotka ovat kiireisempiä, ja silloin tulee helposti tingittyä sellaisista asioista, jotka eivät ole tärkeysjärjestyksen listalla numero 1. Päivittäinen meditaatio on minulle asia, josta tingin viimeisenä.

Epäterveellisestä ja myös terveellisestä elämäntavasta tulee itseään ruokkiva kierre - siksi ensimmäisen askeleen ottaminen on usein se vaikein. Kaikki oman elämäni parhaat asiat ovat tapahtuneet tietoisuuteni puhdistumisen ansiosta itsestään ja helposti. Kun tietoisuus puhdistuu ja muuntuu, alat askel askeleelta kulkea kohti sellaista elämää, joka on sinulle hyväksi - oli kyse sitten ruokavaliosta, harrastuksista, liikuntamuodoista. Sisäisen tilan puhdistuminen ja parantuminen sekä sopiva ripaus itsekuria toimii varmasti!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini