HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Valaistuminen - ainoa pysyvä ratkaisu ihmiskunnan ahdinkoon

Lauantai 13.11.2021 klo 20:54

Kun luet otsikon, mitä ajatuksia se herättää sinussa? Nouseeko mieleesi ajatus, että valaistuminen kuuluu vain menneiden aikojen suurille mestareille, tai jollain lailla erityisille ihmisille, jotka ovat "ansainneet" sen?

Tai että valaistuminen tarkoittaisi sitä, että hylkäät maallisen elämän ja sen ilot ja siirryt istumaan ja meditoimaan puun alle tai Himalajan vuoristoon?

Entä jos kerron sinulle, että on olemassa ihmisiä, olentoja, tietoisuuksia, joiden rakkaus ja myötätunto ihmiskuntaa kohtaan on jotain niin käsittämättömän ja rajattoman suurta, että he ovat työskennelleet vuosisatojen ajan mahdollistaakseen tämän lahjan antamisen ihmiskunnalle nyt, tänä kriittisenä hetkenä. Pystyisitkö sinä vastaanottamaan sen?

Tulen tekemään erillisen blogipostauksen, missä kerron omasta valaistuneen tilan kokemuksestani ja siitä, miten se on muuttanut minua ja elämääni, mutta sitä ennen haluan kuitenkin jakaa linkin, jonka kautta pääset lukemaan lisää ja myös itse osallistumaan tapahtumiin. Jos sydämessäsi resonoi se, että sinä voisit olla yksi niistä 74 000 ihmisestä, jotka siirtyvät pysyvästi elämään korkeammassa tietoisuudentilassa, rakkaudessa ja ykseydessä, ja edesauttavat siten Suomen ja koko ihmiskunnan valaistumista.

https://journeyintoawakening-nordic.eu/suomi/

Oman energian omistaminen

Sunnuntai 26.9.2021 klo 21:43

Olen useasti kuullut käsitteen "oman energian omistaminen". En edelleenkään tiedä, ymmärränkö mitä se tarkoittaa, mutta haluan tässä kirjoituksessa kertoa omia havaintojani ja kokemuksiani siitä.

Ennen kuin heräsin täydestä ns. 3D-tietoisuudesta siihen, että olemme enemmän kuin pelkkä fyysinen keho, ajattelin, että me ihmiset kommunikoimme keskenämme ja ympäröivän maailman kanssa ainoastaan sanoin ja teoin, näkyvillä asioilla.

Mutta tuo ajatus on osoittautunut täysin vääräksi. Ensisijainen tapa, jolla kommunikoimme on energia, värähtely. Ja sen takia myös ihmiset (ja kaikki muutkin elolliset olennot :)) reagoivat ensisijaisesti energiaamme.

Se, mitä olen havainnut itsessäni ja muissa, on se, että niin kauan kun emme ole todella tutustuneet itseemme ja siihen, millaista kaikkea energiaa kannamme energiakentässämme, meillä on taipumus torjua tiettyjä asioita tai piirteitä itsessämme: lakaisemme ne maton alle, emme halua kohdata niitä ja energeettisesti näen asian niin, että hyljeksimme ja torjumme nuo asiat itsestämme, ne heijastuvat energiajärjestelmästämme ulospäin, jolloin muut ihmiset reagoivat niihin erittäin herkästi.

Meistä varmasti moni on saanut kokea elämässä tilanteita, joissa omasta mielestämme olemme puhuneet, käyttäytyneet tai toimineet hyvällä tai rakentavalla tavalla jossain tilanteessa, mutta silti ihmiset reagoivat meihin negatiivisella tai ei-toivotulla tavalla. Olemme saattaneet opetella tiettyjä käyttäytymismalleja tai tavan puhua, mutta koska emme ole missään vaiheessa halunneet tai pystyneet todella tutustumaan pinnan alla lymyäviin käsittelemättömiin asioihin, silloin pelkkä käytöksen muutos ei auta mitään. Olen huomannut, että kaikki ihmiset tunnistavat energioita - sillä ei ole mitään väliä, onko ihminen herkkä, henkinen tai ei-henkinen. He yksinkertaisesti reagoivat tai vastaavat energioihin.

Ihminen, joka "omistaa energiansa" on ikäänkuin integroinut oman energiajärjestelmänsä: hän on tietoinen itsestään, omista tunteistaan, ajatuksistaan. Hän on tutustunut itseensä pimeine puolineen ja valoisine puolineen ja hän hyväksyy, että tämä kaikki on osa häntä. Hän ei enää varjonyrkkeile itsensä kanssa. Tällaisen ihmisen seurassa on muuten todella hyvä olla.

Tässä yhteydessä suosittelen myös katsomaan videon, jolla neurotieteilijä Dr. Joe Dispenza keskustelee Ekamin perustajan Sri Krishnajin kanssa rauhasta (varsinainen keskustelu alkaa 58 minuutin kohdalta)

https://www.youtube.com/watch?v=vARTudIEq30

Maailmankaikkeuden lakien lahjomaton voima

Perjantai 14.5.2021 klo 8:07

Elämme todellisuudessa, jossa vallitsevat paitsi fysiikan lait, myös universaalit, henkiset lait, joita kutsutaan maailmankaikkeuden laeiksi.

Vaikka niistä ei puhuta tämänhetkisessä yhteiskuntajärjestelmässämme, se ei tarkoita, ettei niitä olisi olemassa. Ja vaikka et tietäisi niiden olemassaolosta tai uskoisi niihin, olet silti niiden alaisuudessa.

Mitä korkeammalle tietoisuudentasolle kohoat, sitä enemmän olet automaattisesti linjassa maailmankaikkeuden lakien kanssa ja toimit niihin linjautuneena parhaan kykysi mukaan.

Yksi maailmankaikkeuden laeista on niin sanottu karman laki. Jokaisella ajatuksella ja teolla on seuraus. Voi tiivistetysti sanoa, että se mitä näemme ulkoisessa maailmassa nyt, heijastaa ihmiskunnan kollektiivista karmaa, jonka on mahdollista puhdistua.

Yksi syy, miksi muun muassa karman lain olemassaoloa on ollut aiemmin vaikeampi nähdä ja huomata on, että viive teon ja seurauksen välillä on voinut olla hyvinkin pitkä. Silloin tiedostamaton ihminen (joka jokainen meistä on ollut) ei tule ajatelleeksi, että hänen teoillaan olisi mitään seurausta. Tässä ajassa kun planeettamme värähtelytaso on kohonnut huimaa vauhtia, myös karman toteutuminen nopeutuu.

Esimerkiksi jos olet osakkaana yrityksessä, jonka ajatellaan olevan yhteiskunnallisesti kansaa palveleva, ns. hyvällä asialla oleva yritys, ja olet itsekin uskonut asian olevan niin, etkä ole koskaan kyseenalaistanut mitään etkä esittänyt mitään kysymyksiä. Niin kauan kun olet tietyllä tietoisuudentasolla, pystyt olemaan mukana sellaisessa yrityksessä. Kun tietoisuutesi laajenee ja kasvaa ja näet asiat pintaa syvemmältä, alat kyseenalaistaa. Ja kun olet tehnyt sen mitä korkeampi itsesi pakottaa sinut tekemään, eli esittänyt näkemyksesi, kysynyt kysymyksiä ja kyseenalaistanut, olet tehnyt oman osuutesi. Sen jälkeen joko tuo yritys osakkaineen nousee korkeammalle tasolle tai jos se ei ole siihen valmis, silloin tiesi erkanee tuosta yrityksestä ja se voi tapahtua joko omasta aloitteestasi tai impulssi voi tulla ulkopuolelta.

Sillä ihminen, joka on linjassa maailmankaikkeuden lakien kanssa (parhaan kykynsä mukaan), ei voi enää olla mukana yritystoiminnassa, joka ei ole linjassa maailmankaikkeuden lakien kanssa tai toimii jopa räikeästi niitä vastaan.

En usko, että siinä vaiheessa, kun tulee vastuun ottamisen aika teoista ja päätöksistä, se että "ylemmältä taholta käskettiin" riittää selitykseksi.

Mitä suurempaa ihmisjoukkoa päätökset ja teot koskevat, sitä suurempi ja raskaampi on luonnollisesti myös vastuu.

Se, mitä jokainen meistä voi tehdä oman henkilökohtaisen kasvun lisäksi, on lähettää sydämen myötätuntoa ja rakkautta kaikille niille, joilla on paljon vaikutusvaltaa yhteiskunnassamme kuten kansanedustajat, mediatalot ja kaikki viranomaiset.

Mitä yhteistä on itsetuntemustyöskentelyllä ja yhteiskunnan transformaatiolla?

Lauantai 13.3.2021 klo 13:27

Tämä aihe tuotiin tänään aamupäivällä tietoisuuteeni ja pian sen jälkeen näin, että Lorie Ladd oli postannut YouTubessa samaan aiheeseen liittyvän videon, jonka linkkaan myös teidän katseltavaksi blogin loppuun :)

Itsetuntemustyöskentely - joka on ehdoton edellytys tietoisuuden laajentumiselle, tietoisuuden heräämiselle ja kasvulle ja aivan varmasti myös valaistumiselle - on polku, joka ei aina ole hirveän kiva, mutta se on erittäin palkitseva.

Ego ja mieli haluavat pitää meidät kiinni kaikessa kivassa, mukavassa. Kaikessa sellaisessa, joka ei uhkaa niitä. Kaikessa sellaisessa, joka estää meitä näkemästä totuuden itsestämme. Totuuden ihmisyyden tämänhetkisestä tilasta. Tällä en tarkoita, että kyseessä on huono tai paha asia, vaan sen näkeminen, missä jamassa sisäinen tilamme on. Elämme tällä hetkellä ns. matalan tietoisuuden aikakauden loppua ja korkean tietoisuuden aikakauden alkua. Meidät on opetettu ja ehdollistettu siihen, että kaikki on ulkopuolellamme. Sen takia pelkkä ajatus siitä, että meidän pitäisi kääntyä sisäänpäin ja tehdä syvällistä itsetutkiskelua, tuntuu epämukavalta. 

Jos sinulle on tarjolla kaksi eri workshopia:

a) Sukella syvälle omiin haavoihisi, pelkoihisi ja opi tarkkailemaan mielesi metkuja

b) Kuuntele enkelien viestejä ja kuule ennustuksia tulevasta

...kumman valitsisit? Esimerkki on tarkoituksella kärjistetty. Veikkaan, että suurin yleisöryntäys tulisi vaihtoehtoon b.

Ja yhteiskunta, jossa elämme, ei millään lailla ole kannustanut meitä kääntymään sisäänpäin; itsetuntemukseen, itsetutkiskeluun. Senkin takia on niin paljon helpompaa ja mukavampaa vietää 2 tuntia ruudun ääressä kuin kuulostella, mitä omassa sisimmässä on meneillään. Ja haluan korostaa, että oman sisimmän kuuntelu ei välttämättä vaadi sitä, että istut hiljaa paikallaan 2 tuntia - monelle yhteys sisimpään avautuu esim. jonkun luovan tekemisen kautta, luonnossa liikkumalla tms. tms. 

Itsetuntemuksen ja itsetutkiskelun tie on välillä hyvinkin epämukava. Kun opit tuntemaan itseäsi syvemmällä tasolla alat nähdä myös niin sanotut omat pimeät puolesi. Ne puolet itsestäsi, joita et todellakaan kirjoita työhakemukseen tai esittele somessa. Eikä tarvitsekaan. Tärkeintä on, että uskallat ja alat totuudenmukaisesti tuntea itseäsi. Siitä avautuu aivan uusi tietoisuuden taso. Egomieli ei aluksi tykkää siitä, mutta kun lempeästi kerta toisensa sivuutat egosi vastustuksen, alat voimaantua ja menet yhä syvemmälle itsetuntemukseen ja tietoisuutesi laajenee ja laajenee.

Itsetuntemus ja itsetutkiskelu on elämän mittainen tie, ei projekti jonka suoritat viikossa, kuukaudessa tai vuodessa.

Miten sitten itsetutkiskelu liittyy yhteiskunnan transformaatioon?

Samalla lailla, kun muunnat omaa henkilökohtaista (ja kollektiivista) tietoisuutta tutustumalla itseesi, samalla lailla tapahtuu yhteiskunnallinen muuntuminen.

Me suomalaiset olemme yleisesti ottaen hyvin kilttiä, kuuliaista, auktoriteettiuskoista kansaa, joka tekee niin kuin käsketään. Olemme sydämellisiä ja kunnollisia, hyviä ihmisiä ja tottakai silloin luonnollisesti ajattelemme, että kaikki muutkin ovat. Emme helposti lähde kyseenalaistamaan mitään, ja yksi yleisimmistä lausahduksista, mitä kuulen, on: "Mutta ei meillä Suomessa." Oli kyse sitten korruptiosta, propagandasta tai mistä tahansa mitä "muualla tapahtuu", mutta "ei meillä Suomessa". 

Olen aiemminkin puhunut tästä suomalaisten sydämellisyyden toisesta puolesta, joka on myös kasvun paikkamme ja haasteemme. Samalla lailla, kun yksilön tietoisuus voi muuntua, puhdistua ja laajentua vain, kun yksilö itse näkee koko totuuden omasta itsestään, samalla lailla myös yhteiskunnan tietoisuus voi muuntua, puhdistua ja laajentua vain, kun riittävän moni ihminen näkee totuuden yhteiskunnasta. Siis tarkoitan sen kiillotetun kulissin alla olevan totuuden.

Kaikki lähtee itsetuntemuksesta ja laajenee sieltä aaltoina ulospäin. Ja näin syntyy Korkeamman Tietoisuuden Yhteiskunta.

Tässä linkki ihanan Lorien videoon 

Valon Voima

Keskiviikko 10.3.2021 klo 20:47

Viime sunnuntain Maailmanlaajuisen, äärettömän voimakkaaseen Ykseystapahtumaan osallistuessani sain taas hyvän muistutuksen Valon voimasta. Tietoisuuden Valon voimasta. Ykseyden voimasta.

Jos maapallolla on tällä hetkellä yli 7 miljardia ihmistä, ja jos maailmassa on tai olisi 74 000 ihmistä, jotka ovat vakiintuneet valaistumisen tilaan eli hyvin korkeaan tietoisuuden tilaan, se nostaa koko ihmiskunnan tietoisuuden. 

Miten on mahdollista, että noin häviävän pieni osa voi vaikuttaa näin valtavan ihmismassan tietoisuuteen...? 

Tästä ovat puhuneet monet korkealla tietoisuuden tasolla olevat mestarit ja auttajat. 

Jos sovellat tätä samaa omaan lähipiiriisi ja mietit, miten suuri vaikutus yhdellä heränneellä tai valaistuneella ihmisellä on ympäristöönsä. Wau.

Kun itse aloin vuonna 2012-2013 pitää blogia, en voinut kuvitellakaan, että maailmassa olisi ketään, jolla olisi mitään ihmiskunnan heräämistä, voimaantumista, valaistumista ja ykseyttä vastaan. VOI, miten naiivi olin! VOI, miten väärässä olin.

Oma kokemus on näyttänyt minulle, miten suuri voima valolla on. Niin suuri, että jopa pienen blogin kirjoittaminen ja sen levittämä valo ja tietoisuus ovat uhka niille, jotka haluaisivat mieluummin jatkaa Kali Yugassa. 

Kukaan eikä mikään voi kuitenkaan estää Valon ja Rakkauden aikakautta, koska elämme syklisessä maailmankaikkeudessa, joka hengittää koko ajan. 

Mitä useampi ihminen tekee sisäistä työtä oman tietoisuutensa puhdistamiseksi ja laajentamiseksi, se auttaa nostamaan koko kollektiivia - koska olemme Yksi.

Myötätunnon parantava voima

Torstai 28.1.2021 klo 13:14

Elämme ajassa, jossa vastakkainasettelu on suurta ja sitä ruokitaan monelta taholta. Sitä ruokitaan niin, ettemme välttämättä tule edes huomanneeksi, mitä vastaanotamme silmien, korvien ja käpylisäkkeen eli ns. kolmannen silmän kautta. Sorrun tähän itsekin, vaikken olekaan moneen vuoteen aktiivisesti seurannut tiedotusvälineitä enkä katsonut tv:tä. Tässä ajassa saa todella harjoitella tietoisena elämistä ja saada itsensä kiinni tästä ajattelutavasta...

Koemmeko, että meidän on oltava jotain vastaan, jotta koemme olomme turvalliseksi?

Tämä maailma, tämä planeetta, jossa elämme, on tietyn värähtelytason planeetta. Elämään tällä planeetalla kuuluu erillisyys ja vastakkaisuus. Mutta kun kehitymme lukemattomien elämien aikana, alamme herätä erillisyyden illuusiosta. Kuitenkin on olemassa tahoja ja järjestelmiä, jotka monin eri tavoin suuresti hyötyvät ihmisten jaettelumentaliteetista ja erillisyyskokemuksesta. Tätä en itsekään olisi millään halunnut uskoa, mutta koitti hetki, jolloin minut pakotettiin näkemään se. Niin kauan kun olemme jakautuneet, olemme heikkoja, peloissamme ja koemme jonkin tai jonkun aina olevan uhka olemassaolollemme

Yksi iso oivallus ihmisyydestä on, että voimme kaikki olla erilaisia ja silti kokea olevamme yhtä. Ykseys ei ole samanlaisuutta. Meillä voi olla erilaisia näkemyksiä, mielipiteitä ja meidän ei tarvitse pakottaa muita ajattelemaan niin kuin me. Meillä on lupa pitää oma näkemyksemme (ja myös muuttaa sitä!) ja toisilla on myös lupa pitää omansa (ja muuttaa sitä!). Voimme tuntea myötätuntoa muita kohtaan, vaikkemme välttämättä inhimillsellä tasolla pitäisi heistä. Voimme antaa myötätunnon rakastavan voiman parantaa maailmaa ja nähdä tässä ihmisyyden kirjossa upea jumalallinen kudelma.

Jos joku usuttaa sinua hyökkäämään (sanoin, teoin tai energiatasolla) naapuriasi tai naapurimaatasi vastaan jollain verukkeella, kysy itseltäsi, mitä energiaa ja värähtelyä olet silloin tukemassa ja ruokkimassa? Pelkoa vai myötätuntoa?

Olemme uskomattoman voimakkaita olentoja ja se, mitä jokainen meistä VALITSEE joka hetki syöttää kollektiivisen tietoisuuden kenttään, on merkityksellistä. Sillä on merkitystä. Sillä on vaikutusta.

Kun Korkeampi Itse astuu elämän ohjaksiin

Perjantai 22.1.2021 klo 14:51

Olen viime aikoina pohtinut, miten käsittämättömän kaunista tämä ihmiselämä on. Kaikkine haasteineen ja vaikeuksineen ja kipuineen. Mikä kasvun mahdollisuus. Kun katson omaa elämääni taaksepäin, näen ja tunnistan selkeästi kohdan, jolloin oma Korkeampi Itseni otti elämäni ohjakset käsiin. Se oli muuten menoa se.

Näen sitä jatkuvasti myös ympärilläni. Ja tunnen suurta myötätuntoa.

Meillä jokaisella on oma henkilökohtainen elämänpolku, sielunsuunnitelma, sielunsopimus, miksi sitä ikinä haluaakaan kutsua. Minun käsitykseni ihmisyydestä on, että meidän on sekä tarkoitus nauttia ihmisenä elämisestä että kasvaa ja kehittyä. Jos ja kun ihmisen sielunsuunnitelmaan kuuluu niin sanottu herääminen tai joku isompi harppaus tietoisuuden kehityksessä, se yleensä tapahtuu joko "heräät tai itket ja heräät"  -tyylillä.

Alempi itse haluaa usein kynsin hampain pitää kiinni vanhasta, tutusta, turvallisesta ja sen takia joko alitajuisesti tai tietoisesti vastustaa "tietoisuuden päivitystä". Kun Korkeampi Itse ottaa ohjat käsiinsä, se käy monesti niin, että tulee tehneeksi valintoja ja ratkaisuja, jotka aluksi vaikuttavat yltiöihanilta, mutta niiden mukana tuleekin valtava kasvun jakso [tai vastaavasti ulkoiset olosuhteet järjestävät sinulle jonkun ison elämänmuutoksen esim. potkut työstä tai ero parisuhteesta]. Jossain vaiheessa saattaa alkaa katua valintojaan ja miettiä esimerkiksi että "voi hitto, miksi lähdin hyvästä ja turvallisesta työpaikasta" tai "miksi tein tämän xx ratkaisun yritykseni liiketoiminnan suhteen..." tai "miksi menin muuttamaan pois siitä ihanasta kodista"

Mutta silloin kun Korkeampi Itse on astunut elämäsi ohjaksiin, et enää yksinkertaisesti voi palata takaisin vanhaan. Et voi palata nelosluokalta esikouluun. Koska Korkeampi Itsesi, joka on puhdasta alkulähteen rakkautta ja korkeinta tietoisuutta, haluaa, että kasvat ja kehityt. Korkeampi Itsesi myös ohjaa, auttaa ja tukee sinua tällä matkalla, jos olet halukas yhdistymään siihen ja kuuntelemaan ohjausta. Auttaminen ja tukeminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tieltäsi siloitetaan kaikki esteet :)

Voin omasta kokemuksesta kertoa, että kun yhdistyt korkeampaan tietoisuuteen ja pyydät, että sinusta ja elämästäsi puhdistetaan kaikki, mikä ei ole valoa ja rakkautta ja mikä ei ole linjassa korkeamman tietoisuuden kanssa, voi alkaa rytistä. Se voi tuntua pelottavalta. Moni saattaakin siinä vaiheessa heittää hanskat tiskiin ja ajatella, että nyt on jokin pielessä, minua rangaistaan.

Ei sinua rangaista. Olet tekemässä siirtymää uuteen värähtelyyn, uuteen tietoisuuteen. Et voi kantaa mukanasi vanhaa sinua ja samalla tulla uudeksi versioksi itsestäsi.

Olet turvassa! Tässä ajassa, vuoden 2021 alussa, elämme todella, todella voimakkaan kosmisen ja galaktisen valon tsunamissa. Se puskee ihmisiä kasvuun ja moni saattaa kokea hämmennystä, kun tuntuu että elämä sekä käsitys itsestä menee aivan uusiksi.

- - -

Haluan tässä yhteydessä suositella kahta suomalaista Tubettajaa, joiden maanläheinen ja syvällinen ja hauska lähestymistapa resonoi minulle kovasti, ja uskon, että moni muukin saa apua heidän videoistaan :)

TunneKukka

Universaaliko77

Sekä heidän yhteinen kanavansa, jossa asiaa erityisesti henkisestä parisuhteesta/liekkimatkasta

Rakkauden Alkemistit

Matkalla korkeampaan tietoisuuteen

Tiistai 19.1.2021 klo 12:29

"Jos maailma voisi valaistua pelkällä älyllisellä tiedolla henkisyydestä ja ihmisyydestä, se olisi varmasti tapahtunut aikoja sitten. Tie on kuitenkin kokemuksellinen. Siinä vaiheessa, kun olet valoa jokaisella solullasi, etkä ainoastaan mielen käsitteinä ja puheissasi, silloin todella vaikutat maailmaan."

"Et ole keho, jolla ehkä on sielu. Olet ikuista tietoisuutta, jolla on väliaikainen, tämän näköinen ja tätä sukupuolta oleva keho. Kehosi on erittäin tiiviissä muodossa olevaa tietoisuutta. Maailmankaikkeudessa ei ole mitään, mikä ei olisi tietoisuutta, energiaa. Tämän energian todellinen olemus ja koossa pitävä voima on pyyteetön rakkaus. Todellinen olemuksesi ei ole tämä fyysinen keho, vaan jotain paljon suurempaa ja mahtavampaa, joka ei koskaan katoa."

"Vuoden 2012 lopulla ihmiskunta ja maaplaneetta siirtyi korkeamman tietoisuuden aikakauteen, niin sanottuun Kultaiseen aikakauteen, ykseyden aikakauteen, vesimiehen aikaan [lisähuomautus: astrologisesti siirryimme vesimiehen aikaan tietääkseni 21.12.2020].

Vesimiehen ajan "uskonto" on oman sisäisen Jumaluuden kokemuksellinen oivaltaminen ja todeksi tuleminen. Jo kauan ennen sitä planeettamme värähtelytaso on alkanut kohota pikkuhiljaa, ja vauhti kiihtyy koko ajan, koska kosminen aika on suotuisa ja korkeampi tietoisuus on planeetallamme nyt voimakkaasti läsnä. Aikakausien vaihtelut kuuluvat maailmankaikkeuteen - tämä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun siirrymme erillisyystietoisuuden ja pimeyden aikakaudesta Kultaiseen aikakauteen. Maailmankaikkeus hengittää koko ajan."

"Maailma on heijastus ihmiskunnan sisäisestä tilasta ja siitä, mitä tunteita ja ajatuksia sinussa ja minussa on. Ristiriitoja, vihaa, erillisyyttä. Minä vastaan sinä, me vastaan he, anteeksiantamattomuutta, pelkoa, tuomitsemista, hallitsemisenhalua, myötätunnon ja rakkauden puutetta. Kaikki tämä ilmentyy ulkomaailmaan. Me olemme soluja jumalallisessa kehossa, jokainen solu on tärkeä ja jokaisen solun on tärkeä parantua."

"Mitä enemmän vietät aikaa valossa, sitä enemmän muutut valoksi."

"Samalla lailla kuin kevätaurinko paljastaa kaikkialla olevan pölyn, myös korkeamman tietoisuuden valo paljastaa sisälläsi olevan negatiivisuuden, pimeyden ja lian. Valon tarkoituksena on, että näkisit, mitä sisälläsi on, syleilisit sitä, uskaltaisit kohdata sen, pyytäisit apua vapautua ja parantua. Tietoisuuden kasvu tulee kokemusten, itsetuntemuksen ja oivallusten kautta. Prosessi tapahtuu vaiheittain, askel askeleelta, sen mukaan mihin olet valmis."

"Kun elämä moukaroi, on helppoa vajota vihaan ja itsesääliin. Kuitenkin jos katsot rehellisesti, voit nähdä, että elämä, maailmankaikkeus, korkeampi itse on yrittänyt lempeästi herätellä sinua jo pitkään. Mutta kuuntelitko? Halusitko herätä? Juuri niin - harva meistä herää niihin lempeisiin höyhenen sivelyihin. Siksi se moukari kaivetaan esille - koska on aika herätä, ja yleensä herääminen ei ole kovin mukavaa. Kuka sen moukarin sitten kaivaa? Korkeampi osa olemustasi, joka haluaa, että kasvat ja kehityt."

"Jos haluat auttaa maailmaa muuttumaan, sinun täytyy aloittaa itsestäsi. Se ei ole itsekästä. Suurin palvelus itsellesi, läheisillesi, kotimaallesi ja koko maailmalle on kohottaa tietoisuuttasi, puhdistaa sisälläsi oleva erillisyystietoisuus, pelko, tuska, kipu ja kärsimys - parantaa sydämesi, sisäinen lapsesi ja tärkeimmät ihmissuhteesi. Tullaksesi timantiksi, joka olet, sinun on kohdattava roska ja lika, jota olet."

"Sisäinen kieltoreaktio eli se, etteivät ihmiset halua nähdä, mitä heidän sisällään on, heijastuu myös suhteeseemme ulkomaailmaan: emme oikeasti halua nähdä, mitä maailmassa tapahtuu, koska totuus on meille liian kivulias. Alemmat tietoisuudentilat ovat luonteeltaan ei-ratkaisukeskeisiä. Siksi kollektiivinen ego ei ihan helposti halua myöntää tulleensa huijatuksi. Korkeampi tietoisuus sen sijaan ei jää kiinni pettymykseen ja kaunaan, vaan alkaa heti luoda uutta yhteiskuntaa. Valheella on oma resonanssi ja totuudella oma resonanssi, ja kun planeettamme värähtely kohoaa, myös valheet tulevat väistämättä yhä näkyvimmiksi."

Nämä lainaukset ovat otteita v. 2018 julkaistusta kirjastani "Matkalla korkeampaan tietoisuuteen".

Kirja on omakustanne eikä minulla ole sille jakeluverkostoa, joten kirjan voit ostaa suoraan minulta, aputoiminimeni verkkokaupan kautta

Miten sinä voit vaikuttaa?

Perjantai 11.12.2020 klo 20:26

Viimeisen parin vuoden aikana - ja erityisesti tänä vuonna on ollut ihana nähdä, kun hyvin monet ihmiset ovat astuneet omaan tehtäväänsä ja omaan voimaansa.

Monet meistä ns. valotyöntekijöistä olemme varmasti jo monta vuotta odottaneet, milloin valoa alkaa näkyä myös ulkoisessa maailmassa kollektiivisella tasolla. Korkeamman tietoisuuden ilmiö on kuin tsunami, joka kaikessa hiljaisuudessa on muotoutunut ja kerännyt voimaa pinnan alla, ja kun hetki on oikea, se iskee rantaan. Tänä vuonna tuo rantautuminen näyttää alkaneen ja voimalla!

En mitenkään halua vähätellä vuotta 2020 ja sen tuomia haasteita ihmisille ja kansakunnille, mutta korkeammasta perspektiivistä katsottuna tämä vuosi on ollut upea. Niin monet ihmiset ja valotyöntekijät ovat vuosikausia hiljaa puurtaen tehneet omaa sisäistä työtään ja omalta osaltaan edesauttaneet värähtelyn kohoamista planeetallamme.

Tästä pääsenkin taas lempiaiheeseeni ja otsikkoon: miten sinä voit vaikuttaa?

Ulkoinen maailma on melkoisessa kaaoksessa ja myllerryksessä ja tämä vuosi on vaatinut varmasti meiltä kaikilta tsemppaamista, jotta pysyisimme linjautuneena korkeimpaan mahdolliseen tietoisuudentilaan ja aikalinjaan. Itselläni tärkeimpiä työkalujani ovat olleet liikunta ja kehonhuolto, erityisesti luonnossa liikkuminen. Meditaatio ja hengitysharjoitukset. Savusauna ja luonnonvesissä uiminen. Young Livingin eteeriset öljyt päivittäisessä käytössä. Puhdas, korkeavärähteinen ravinto ja nesteytyksestä huolehtiminen muun muassa itse puristetuilla mehuilla.

Monella meistä voi olla kuvitelma, että palvelemme maailmaa murehtimalla, pelkäämällä ja huolestumalla. Ja että jos emme murehdi, pelkää ja huolestu, olemme kylmiä ja välinpitämättömiä ihmisiä.

Kerron sinulle, että suurin ja voimakkain vaikuttamisen keino on oma sisäinen tilasi, tietoisuudentilasi, värähtelysi. Miksi niin?

Koska tietoisuus, energia on kaiken olemassaolon perusta, siksi myös tietoisuuden kautta vaikutat kaikkein voimakkaimmin.

Mitä enemmän rakkautta, rauhaa, luottamusta, iloa ja viisautta kannat omassa kentässäsi, sitä voimakkaammin säteilet noita kaikkia Suomen ja ihmiskunnan kollektiiviseen tietoisuuteen. Älä aliarvioi sen voimaa!

Tänä vuonna on myös ollut ihana nähdä, miten moni ihminen on herännyt tähän totuuteen. Meillä jokaisella on oma roolimme tässä palapelissä. Toiset ovat ns. näkymättömiä valontuojia, toiset astuvat julkiseen rooliin ja asettavat itsensä alttiiksi ja tuovat esiin epäkohtia ja korruptiota. Toiset antautuvat täysin toisten auttamiselle.

Yksi asia on aika varma - kaikki varmasti odottavat innolla vuoden 2020 päättymistä ja tätä vuotta ei ihan äkkiä unohdeta :)

Mitkä arjen tavat ja tottumukset tukevat henkistä kasvua?

Maanantai 16.11.2020 klo 22:26

Kun aikanaan muutin asumaan omilleni, vein mukanani kaikki ne tavat ja tottumukset, mitä olin omaksunut lapsuudenkodistani. Budjetista riippuen arkiruokavalioni koostui pääasiassa leivästä, jugurtista ja teollisista mehunkorvikkeista.

Tv oli pakko saada ensimmäisenä asiana omaan asuntoon, ja alkoholi kuului itsestäänselvästi vähintäänkin vapaisiin viikonloppuihin, joita sitten odotin kuin kuuta nousevaa.

Kun eräs tuttu vanhempi nainen, joka katseli etäämmältä railakasta elämäntyyliämme sanoi, että minun pitäisi mennä joogaan, nauroimme. Mutta sisimmässäni tiesin, että hän puhui totta. Mutta koska minulla ei ollut yhteyttä itseeni ja rohkeutta kuunnella sydäntäni, elin ulospäin vauhdikkaan näköistä elämää, joka oli monella tasolla minulle hyvin tuhoisaa.

Jos olisin 20-vuotiaana herännyt näkemään sen, mikä merkitys elintavoilla on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, olisin säästynyt monelta harmilta.

Miten sitten päädyin tilanteeseen, jossa syön terveellisemmin kuin ikinä (kuitenkaan pingottamatta), en omista tv:tä enkä juo edes alkoholia?

Nämä kaikki asiat ovat tapahtuneet itsestään. Muistan, kun noin vuosi televisioita koskevan taajuusmuutoksen jälkeen avasin tv:n ja se ei enää toiminutkaan. Olin elänyt yli vuoden avaamatta tv:tä kertaakaan ja sen jälkeen luovuin siitä hyvillä mielin.

Alkoholin kanssa kävi vähän samoin. Vaikka alkoholin tuoma olo voi tuntua aluksi mukavalta, se, miten koin alkoholin vaikuttavan aivoihini ja vahvistavan erillisyyttä oli se, miksi se jäi pois. Ja määrällä ei ollut väliä - yksi lasillinen riitti minulle tekemään tuon. Ja sanomattakin on selvää, että en halua millään keinoilla vahvistaa yhteydettömyyden tunnetta itseeni, Jumalalliseen ja maailmankaikkeuteen ja siksi minun on ollut hyvin helppo olla juomatta sitä yhtä lasillistakaan. Juon mieluummin vaikka sellerimehua tai kookosvettä :)

Suurin katalyytti elämäntapojeni puhdistumiseen on ollut sisäinen puhdistuminen. Sisäisellä puhdistumisella en tarkoita fyysistä sisäistä puhdistumista, vaan henkistä puhdistumista. Puhdistumista energiatasolla ja tietoisuuden tasolla.

Uskon sataprosenttisesti siihen, että kun ihminen puhdistuu henkisesti, hänen elämäntapansa puhdistuvat. Ja asia toimii myös toisinpäin: kun ihminen puhdistaa elämäntapansa, hän alkaa puhdistua henkisesti.

Kaikki meitä ympäröivä yhtä aikaa sekä heijastaa meitä, että vaikuttaa meihin. Kotimme ja ympäristömme heijastavat meitä, ja vaikuttavat meihin joko suotuisasti tai vähemmän suotuisasti.

Ruokavaliomme heijastaa sisäistä tilaamme ja vaikuttaa meihin. Ihmisen, joka ei saa ruuasta riittävästi elämänenergiaa, on haastavampi kasvaa henkisesti, koska ruuan värähtely tai sen puute vaikuttaa meihin ja oloomme välittömästi.

Se, miten paljon tai vähän olemme yhteydessä luontoon ja luonnon elementteihin, vaikuttaa meihin hyvin paljon. Mikään keinotekoinen ei voi koskaan korvata luonnon aitoja elementtejä. Kehomme koostuu viidestä elementistä ja jos emme ole kosketuksissa niiden kanssa, se vaikuttaa hyvinvointiimme.

Se, miten hengitämme, vaikuttaa hyvinvointiimme. Väitän, ettei suurin osa ihmisistä ole edes tietoinen hengityksestään tai hengitystavastaan.

No entä sitten stressi? Mitä se on? Onko se kiire ja hässäkkä työn tai perhe-elämän takia? Vai onko se jotain syvempää? Miten siihen voi päästä käsiksi?

Ensimmäinen askel on tiedostaminen. Ja toinen harppaus on tietoisena eläminen.

Muun muassa näistä tärkeistä, arkisista asioista kerron sinulle tammikuun alussa alkavassa verkkokoulutuksessani "Puhdas elämäntapa - avaimesi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin"

Haen pilottiryhmäläisiä tähän uuteen, 6-osaiseen kurssiin. Jaan sinulle kurssilla sen viisauden, mitä olen oppinut omalla syvällisellä matkallani. Puhdas elämäntapa on erittäin tärkeä tukipilari erityisesti tässä suurten muutosten ajassa.

Ja sen mukavana sivuvaikutuksena saattaa myös olla oman todellisen potentiaalisi esiintulo ja aktivoituminen.

KURSSIN OSIOT

 1. KOTI JA YMPÄRISTÖ
 2. VOIMAANNUTTAVA RAVINTO
 3. MAAYHTEYS JA 5 ELEMENTTIÄ
 4. HENGITYKSEN VOIMA
 5. ALITAJUINEN JA TIEDOSTAMATON STRESSI
 6. TIETOISENA ELÄMINEN

Jos tunnet kutsun sydämessäsi, lue lisää ja tule mukaan!

Pilottiryhmään tulijoiden 39 euron superedullinen kampanjahinta on voimassa 30.11.2020 asti.

Yhteys itseen

Perjantai 13.11.2020 klo 14:55

Mitä on yhteys itseen? Eikö se ole ihan itseestäänselvää, että meillä kaikilla on yhteys itseemme?

Uskon, että jos meillä kaikilla olisi yhteys itseemme, maailma olisi hieman eri tilassa kuin mitä se on nyt.

Yhteys itseen on yhteys todelliseen itseen. Kaikkien ehdollistumien ja ohjelmointien tuolla puolen.

Yhteyden saaminen itseen on iso juttu. Monelle se prosessi tapahtuu tai alkaa henkisen heräämisen tiellä tai jonkun kriisin, sydänsurun tai muun elämänkolhun aktivoimana. Eikö olekin ihmeellistä, että kun ego saa kolhuja, sydämen panssarit alkavat murtua? "A broken heart is an open heart - särkynyt sydän on avoin sydän."

Yhteys itseen ei ole mentaalinen prosessi, mielen prosessi. Se on sydämen avautumista, sydänchakran aktivoitumista.

Kun meillä ei ole yhteyttä itseemme, saatamme elää elämää, joka ei ole meidän elämää, vaan ulkoapäin asetettujen normien mukaista elämää. Voi olla, että työmme, ystäväpiirimme, parisuhteemme ja jopa harrastuksemme eivät kumpua todellisista sydämemme toiveista, vaan jostain tiedostamattomasta, ehkä ulkoapäin tulevasta motiivista, jota vain seuraamme. Elämme elämää naamari kasvoilla ilman, että uskallamme koskaan olla omia itsejämme.

Ihana asia on kuitenkin se, että koskaan ei ole liian myöhäistä astua itsetuntemuksen ja sydäntietoisuuden tielle.

Se, mitä menetelmää haluat käyttää, on täysin sinun valintasi. Jos et ole vielä löytänyt sopivaa, pyydä maailmankaikkeutta tuomaan sinulle sopiva menetelmä ja lähde kokeilemaan :)

Asioita, joita toivoisin oppineeni jo lapsena

Tiistai 27.10.2020 klo 17:18 - Laura ~ Yksi Sydän

Tuumailin ja jossittelin tänään, millaista elämäni olisi ollut, jos olisin jo lapsena tiennyt, oppinut ja omaksunut niitä asioita, mitä tiedän tänään. Enkä väitä tietäväni tai hallitsevani mitään näistä täysin - jatkuvasti oppimassa ja kasvamassa ollaan :)

MILLAISTA ELÄMÄ OLISI OLLUT, JOS

 • olisin oppinut erottamaan egon ja pelon äänen korkeamman itsen äänestä
 • olisin tiennyt, millainen ravinto ravitsee kehoni lisäksi myös sieluani ja sen hyvinvointia
 • olisin luontaisesti oppinut yhdistymään omaan korkeampaan olemuspuoleeni (korkeampaan itseeni) ja kyennyt ammentamaan sen viisautta
 • olisin tiennyt, miten käsitellä ja kohdata ja vapauttaa hankalia tunteita kuten loukkaantumista, surua, pettymystä, pelkoa, kateutta, vihaa, kiukkua, kaunaa, hylätyksi tulemisen pelkoa
 • olisin tiennyt, miten hoitaa, puhdistaa, hoivata ja aktivoida koko energiajärjestelmää ja uinuvaa potentiaaliani
 • olisin oppinut ilmaisemaan omia tarpeitani selkeästi ja rakkaudellisesti
 • olisin tiennyt, että minussa on rajaton luomisvoima
 • olisin tiennyt, että minussa on maailmankaikkeuden voima
 • olisin tiennyt, että pystyn olemaan positiivisella tavalla vuorovaikutuksessa maailmankaikkeuden kanssa
 • olisin tiennyt, miten purkaa stressiä
 • olisin tiennyt, miten hengittää oikein
 • olisin tiennyt, miten liikuttaa kehoa ja auttaa kehoa päästämään irti taakoista
 • olisin tiennyt, että kaikki se, mitä meille syötetään "normaalina tapana elää" ja normaalina elämänpolkuna, ei välttämättä olekaan meille hyväksi, eikä sovi läheskään kaikille
 • olisin oppinut rakastamaan itseäni

Jossittelu ei auta :) mutta jos mietin kokonaisvaltaisesti hyvää perustaa elämälle, tässä olisi aika hyviä eväitä.

Olemme eläneet hyvin pitkään yhteiskunnassa, joka kaikin mahdollisin tavoin ehdollistaa meidät elämään hyvin supistuneessa olemassaolossa.

Ikäänkuin valtavan iso ja laaja olento olisi tungettu ahtaaseen, pimeään laatikkoon ja vaikka hän sisimmässään tietää, että tää ei nyt taida olla ihan ok...silti hän alistuu ja yrittää kulkea virran mukana, jotta voisi edes jollain lailla kuulua joukkoon. Tunnistatko itsesi?

Se, että ihmiskunta on tarkoituksella haluttu kytkeä irti korkeammasta olemuspuolestaan, on osa tätä kehitysvaihetta (dark age, kali yuga). Nyt on onneksi tullut aika palata kotiin.

Erityisherkkyyden ihanuudet

Torstai 15.10.2020 klo 20:37 - Yksi Sydän ~ Laura

En oikein tiedä, miten määritellä herkkä tai erityisherkkä, mutta ainakin se on ihminen, jonka "antennit ovat aina päällä". Ja jos ns. tavallisella ihmisellä on viisi aistia, erityisherkällä on varmasti kymmenen.

Herkkyys tai erityisherkkyys ei ole sairaus, vaan lahja. Mutta ihan aina se, että tuntee ja kokee ja aistii kaiken hyvin voimakkaasti, ei tunnu lahjalta - varsinkaan tällaisessa myllertävässä muutosten ajassa.

Tässä kuitenkin muutamia asioita, jotka ovat herkkyyden ihania puolia

 • Musiikki avaa sydäntä ja menee sieluun asti ja saa usein herkistymään tai liikuttumaan

Musiikilla tarkoitan harmonista musiikkia, en psykedeelistä epäharmonista musiikkia.

 • Syvä sydänyhteys luontoon

Luonto on herkän palautumispaikka numero 1.

 • Syvä sydänyhteys lapsiin ja eläimiin

Eläimet ja pienet lapset elävät ykseydessä ja niihin on helppo yhdistyä

 • Kyky nähdä, tuntea tai aistia sanojen taakse: pystyt tuntemaan aikomuksen ja energian sanojen takana. Siksi pystyt myös kyseenalaistamaan niin sanotun valtavirtatotuuden monissa asioissa etkä ole ohjailtavissa kovin helposti

Musiikista vielä sen verran, että en osaa edes kuvitella, mihin sfääreihin kohoaisin, jos pääsisin kuuntelemaan analogisesti äänitettyä musiikkia! Harmi vain että olen hävittänyt kaikki vanhat kasetit.

Jos haluat lukea lisää digitaalisen ja analogisen musiikin eroista, käy lukemassa Astia-studion Anssi Kipon blogiteksti aiheesta - saatat tunnistaa itsesi :)

Oman energiasi omistaminen

Torstai 1.10.2020 klo 17:58 - Yksi Sydän

Mitä tarkoittaa "oman energiasi omistaminen"?

Sille on varmasti olemassa monia eri näkemyksiä ja määritelmiä ja jaan tässä nyt omani, koska muusta en tiedä :)

Omalla energialla tarkoitan kaikkea sitä, mikä on energiakentässäsi, kaikkea mikä on osa tietoisuuttasi, kaikkia olemuspuoliasi ja hienovärähteisiä kehojasi.

Ihminen, joka ei tunne itseään eli joka ei ole astunut itsetuntemuksen tielle, hyljeksii sellaisia osia itsessään, jotka eivät (vielä) ole tulleet nähdyksi ja kohdatuksi. Eli voimme joko hyljeksiä omaa energiaamme tai syleillä sitä.

Energiasi syleilemisen edellytyksenä on se, että

a) olet tullut tietoiseksi tai ainakin tietoisemmaksi

b) olet valmis ottamaan vastuuta omasta energiastasi

Mikä sitten on sellainen osa itsessämme, jota hyljeksimme? Tällä tietoisuuden aikakaudella, jolla nyt elämme, meidät on ehdollistettu erillisyyteen ja jaotteluun. Siksi ihmiskunnan kollektiivissa on vallalla ohjelmointi, että tietyt tunteet ovat pahoja. Nämä ovat juuri niitä, joita hyljeksimme. Esimerkiksi viha, kateus, ilkeys, julmuus, mustasukkaisuus, ivallisuus, pelko, vahingonilo, alemmuuden- mitättömyydentunne, ylimielisyys.

Mitä luulet, kumpi on myrkyllisempää: viha, vai tukahdutettu viha?

Oman kokemukseni mukaan silloin, kun emme ole tietoisia omasta sisäisestä maailmastamme eli emme pysty omistamaan/syleilemään energiaamme, silloin automaattisesti sinkoamme tunteemme, ehdollistumamme ja kaikki käsittelemättömät asiamme ulospäin itsestämme.

Ja muut ihmiset tuntevat ne ja usein myös reagoivat niihin (elleivät he itse ole tietoisia). Sillä ihmiset eivät reagoi niinkään sanoihimme ja tekoihimme, vaan ennen kaikkea energiaamme. Se on se, mitä he tuntevat ja aistivat meistä ensimmäisenä.

Ulkomaailma on mahtava opettaja. Kun emme ole tietoisia siitä, mitä meissä tapahtuu, millainen on sisäinen tietoisuudentilamme ja sen takia hyljeksimme ns. varjojamme, ulkomaailma auttaa, tai ainakin yrittää auttaa meitä kasvamaan näyttämällä meille peilin lailla, missä mennään.

Ja tässä ei ole kyse itsen syyttelystä ja syyllistämisestä, vaan tietoiseksi tulemisesta, itsen lempeästä tarkkailusta.

Henkisyydessä ei ole kyse siitä, että feidaamme varjopuolemme ja yritämme muuttua hyväksi, mukavaksi, rakastavaksi, positiiviseksi ihmiseksi.

Henkisyydessä on kyse yhdistymisestä itseesi ja kaikkiin osiisi. Silloin todella omistat energiasi ja voit olla tarkkailijana yhä enemmän ja enemmän. Siinä on kyse itsetuntemuksesta, tietoiseksi tulemisesta ja heräämisestä.

Sen takia spontaanisti nousevassa "puhtaassa" vihassa ei ole latausta ja se menee hetkessä ohi. Tukahdutettu viha taas on muhinut ja kasvanut pitkän ajan saatossa ja siksi siinä on valtava tuhoava voima. Mutta myös sen, kuten kaiken, voi parantaa läsnäoleva huomio, rakkaus.

Lopuksi haluan muistuttaa siitä, että kiireinen hälisevä mieli ei mitenkään pysty olemaan tarkkaavainen tarkkailija. Älä siis syytä ja soimaa itseäsi, jos olet yrittänyt olla tietoinen mutta et vain pysty.

Olen itse huomannut, että tietoisuuden taskulamppu syttyy vasta, kun kundaliinienergia on aktivoitu ja tasapainoinen. Siitäkin syystä suosittelen että teet säännöllisesti jotain itsellesi mieluisaa ja sopivaa harjoitusta (esim. hengitysharjoitus, kundaliinijooga, meditaatio, Maria Nordinin menetelmä) joka auttaa sinua pääsemään syvemmän läsnäolon tilaan. Se  voi olla yksi ensiarvoisen tärkeä avain tällä oivaltamisen tiellä.

Ihmiskunnan tietoisuuden kehityssyklit

Lauantai 29.8.2020 klo 20:07

Sain kimmokkeen tälle kirjoitukselle tänä aamuna, kun ystäväni lähetti minulle linkin Totuuden Etsijöiden lähetykseen, jossa astrologi Seppo Tanhua puhui nykyhetken tilanteesta ja ahdistuneisuudesta astrologian valossa.

Erityinen asia, joka resonoi minussa, oli kosminen planeetta Pluto; kosmisen järjestyksen palauttaja.

Kuinka moni meistä elää ajatuksessa, että maailmankaikkeus on vihamielinen ja sattumanvaraisesti liikehtivä, arvaamaton paikka, jossa me olemme avuttomia heittopusseja? Tai kuinka monelle meistä on joskus kerrottu, että meissä on valtavan suuri voima ja potentiaali luoda ympäröivää todellisuutta? Jos on, onnittelen - olet elänyt tietoisten ihmisten ympäröimänä :)

Elämme vapaan tahdon planeetalla, mutta tietenkin osana kosmista ja galaktista suurempaa kokonaisuutta ja järjestystä.

Ja yksi osa tätä kokonaisuutta on ihmiskunnan kollektiivisen tietoisuuden kehitysvaiheet. Joulukuussa 2012 siirryimme valon aikaan, ja juuri luin jostain, että tämän vuoden joulukuussa siirrymme täysin vesimiehen aikaan - maaelementistä ilmaelementtiin.

Tietoisuuden kehityssykleihin kuuluu se, että välillä ihmiskunta on hyvin korkealla tietoisuudentasolla, ja välillä vaivutaan syvälle uneen ja unohdukseen. Unohdukseen siitä, ketä olemme, ja mikä voima ja potentiaali meissä on. Nyt on tullut aika herätä muistamaan.

Ja kaikki se, mitä näemme ulkoisessa maailmassa, on heijastus tästä sisäisestä heräämisprosessista. Paluuta vanhaan ei ole! Tervetuloa uusi, kaunis, onnellinen ja kaikille yltäkylläinen maailma ja kultainen aikakausi.

Heräämisprosessi on vaiheittainen ja ikuisesti jatkuva. Ja se koostuu monenlaisista heräämisistä ja tapahtuu jokaiselle siinä järjestyksessä ja sillä lailla, mikä kullekin parhaiten sopii. Toiset ihmiset kokevat ns. "yhteiskunnallisen heräämisen", jota kutsun 3D-matrixista irroittautumiseksi tai vapautumiseksi. Siinä ihminen herää kyseenalaistamaan kaiken sen, mihin meidät on ohjelmoitu "yhtenä ainoana totuutena". Hän alkaa tutkia asioita eikä enää purematta niele kaikkea, mitä meille kerrotaan. Hänesta alkaa pikkuhiljaa tulla täysivaltainen ja voimaantunut ihminen.

Toiset ihmiset etenevät henkisen heräämisen tietä, jolloin he alkavat tutkia ja tutustua itseensä ja maailmankaikkeuteen syvemmällä tasolla ja alkavat omakohtaisten kokemusten, puhdistumisen, parantumisen ja tietoisuuden laajentumisen kautta kasvaa siihen suurempaan ihmisyyden potentiaaliin, joka meissä kaikissa on.

Monella myös henkinen herääminen ja yhteiskunnallinen herääminen kulkevat käsi kädessä, sillä kun tietoisuus ja energiajärjestelmä alkaa puhdistua ja laajentua, ja myös käpyrauhanen puhdistua ja avautua, ihmiseltä luonnollisesti putoavat "suomut silmiltä".

En puhu tässä artikkelissa sen tarkemmin  siitä, mikä tuo matrix (matriisi) tai 3D-matrix on, mutta jos olet kiinnostunut aiheesta, siitä löytyy paljon tietoa ja jos tykkäät katsella englanninkielisiä videoita, muun muassa tässä Julia Desmondin videossa on kerrottu aiheesta lyhyesti (voit kelata noin 11 minuutin kohdalle mistä varsinainen juttu alkaa)

Itse kuvailen matrixia "keinomaailmana". Ja koska se on värähtelyltään keinotekoinen, epäaito, sitä täytyy - ja on täytynyt tuhansia vuosia - myös jatkuvasti ylläpitää, se tarvitsee jatkuvasti syötettä pysyäkseen pystyssä, muuten se romahtaa.

Herkät ihmiset, jotka tuntevat jatkuvasti kollektiivisia, kosmisia ja galaktisia energioita, aistivat koko ajan hyvin selvästi, missä mennään. Ja tänä vuonna nuo vanhat rakenteet ovat purkautuneet ja romahtaneet hyvin paljon - ja uutta on syntymässä. Sellaista uutta, joka on linjassa kohonneen värähtelytason kanssa.

Eli vaikka asiat saattavat vaikuttaa kaoottisilta ja huonoilta, ne eivät ole sitä, miltä näyttävät. Sillä olemme palaamassa kosmiseen järjestykseen. Ja tätä järjestystä ohjaa rakkaus ja ykseys.

Miksi kundaliinienergia pelottaa?

Torstai 20.8.2020 klo 21:56 - Yksi Sydän / Laura

Olen viime aikoina kohdannut muutaman kerran tilanteita, kun kuulen ihmisten sanovan: "Eikö kundaliinienergia ole vaarallista?"

Siksi halusin kirjoittaa aiheesta blogiartikkelin.

Kundaliinienergia on voimakas energia. Mutta mitään pelättävää siinä ei ole, sillä se on luonnollinen osa meitä, meissä. Se on jumalallisen voiman liekki meissä.

Ymmärrän ja näen hyvin selvästi, mistä tämä pelko-ohjelmointi tulee. Kun ihminen saadaan pelkäämään omaa voimaansa ja voimaantumistaan, se palvelee tiettyjen tahojen tarkoitusperiä. Tämä on jatkunut planeetallamme tuhansia, tuhansia vuosia. Ja sekin on tietysti ollut tarkoituksenmukainen osa ihmisyyden kokemusta jota olemme tulleet tänne kokemaan ja oppimaan.

Kundaliinienergia on luova elämänenergia, joka sijaitsee selkärangan tyvessä, juurichakrassa ja nousee sieltä tietoisuuden kasvun ja kehityksen myötä pikkuhiljaa ylöspäin.

En puhu tässä artikelissa sen tarkemmin kundaliinienergiasta, vaan haluan tuoda oman näkemykseni siitä, miksi kundaliinienergia ei ole vaarallista tai haitallista  - haitallista sen sijaan on se, että kundaliinienergia on ollut hyvin pitkään jumissa ja epätasapainoisessa virtauksessa ja että energiajärjestelmämme - chakrat ja nadit ja hienovärähteiset kehot ovat tukossa.

Meille ei opeteta missään mitään energiajärjestelmästämme ja se jättää todella ison aukon tietämykseemme ja itsetuntemukseemme. Tällä hetkellä elämme kuitenkin aikaa, jolloin kosmiset ja galaktiset energiat aktivoivat joka ikistä ihmistä tällä planeetalla ja aktivoivat siten myös kundaliinienergiaa.

Elämme maailmassa, jossa varmaankin suurin osa yhteiskunnista on järjestetty niin, että ne eivät aktivoi ihmisen sisäistä viisautta ja voimaa: kasvatus- ja koulutusjärjestelmä, uskonnot, terveydenhuoltojärjestelmä, ravinto ja niin edelleen. Elämme maailmassa, joka on tehnyt kaikkensa tukahduttaakseen ihmisten sisäisen viisauden ja voiman ja siinä on kieltämättä onnistuttu erittäin hyvin. Energiajärjestelmässä tämä näkyy niin, että kundaliinienergia pysyy erittäin matalalla.

Koska kundaliinienergia on luontainen ja luonnollinen osa meitä, sen kuuluisi virrata kehossa ja energiajärjestelmässä terveellä ja tasapainoisella tavalla. Mutta koska näin ei ole ollut, kehoomme ja energiajärjestelmäämme on päässyt kertymään paljon tukoksia. Verrataan sitä vaikka kerrostalon putkistoon, joka on ollut käyttämättä hyvin pitkään: sinne on kertynyt kaikkea moskaa, ruostetta, tukoksia. Sitten kun putkisto yhtäkkiä taas otetaan käyttöön, se on tehtävä pikku hiljaa, niin ettei kaikki moska tule kerralla pihalle.

Jos sinusta tuntuu, että olet tällä hetkellä ruuvipenkissä, tiedä, että et ole tehnyt mitään väärin, ja sinussa ei ole mitään vikaa!

Elokuun 8. ja erityisesti 15. päivän jälkeiset energiat ovat olleet todella, todella voimakkaat! Olemme synnyttämässä Uutta Maata ja se on juhlimisen arvoinen asia, vaikkei se aina niin ihanalta tuntuisikaan :)

Muutama vinkki helpottamaan oloa ja energioiden virtausta:

 • hengitysharjoitukset
 • kundaliinijooga tai mikä tahansa jooga mistä pidät
 • luonnossa oleminen
 • chakrojen eli energiakeskusten hoitaminen
 • meditaatio
 • korkeavärähteinen ravinto
Ainakin minä olen ollut todella janoinen viime päivien tulisessa energiassa ja kaivannut tuoremehuja (itse puristettu kurkkumehu, appelsiinimehu, ananasmehu jne.)

Selkeyttä ja elinvoimaa arkeen - askel puhtaampaan ja tietoisempaan elämäntapaan

Lauantai 1.8.2020 klo 17:39

Sisäinen ja ulkoinen puhdistuminen selkeyden tuojana

Tuntuuko sinusta, että elät autopilotilla? Haluaisitko jotenkin kehittää itseäsi, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Haluatko konkreettisia, yksinkertaisia ja käytännönläheisiä vinkkejä ja toimintatapoja, jotka voit ottaa heti käyttöön arjessasi?

Oletko jo pidempään halunnut toteuttaa tai ainakin suunnitellut jonkinlaista itsesi kehittämisprojektia - ehkä haluaisit yksinkertaisesti saada hieman enemmän aikaa itsellesi.


Olet niin monta kertaa aikonut tehdä muutoksia arkeesi, tapoihisi ja tottumuksiisi, mutta...
Juuri niin... Olet monta kertaa aikonut ja meinannut, mutta ehkä elät juuri nyt kiireisessä tai muuten vain sellaisessa elämänvaiheessa, että et tällä hetkellä pysty tai halua osallistua tai sitoutua pitkäkestoisiin tai liikaa työllistäviin koulutuksiin tai prosesseihin.


Etkä varsinkaan halua tuoda arkeesi yhtään enempää stressiä ja "mun pitää" -suorittamisasennetta. Haluat kehittää itseäsi, mutta et suorittamalla.

Kaipaat vinkkejä, joilla voit saada selkeyttä arkeesi, ja myös ajan myötä alkaa puhdistautua arjen turhista energiasyöpöistä.


Olen koonnut lyhyen ja tiivistetyn oppaan, jossa listaan niitä elämäntapamuutoksia, joita minä - entinen suorittajaperfektionisti - päädyin toteuttamaan oman syvällisen kasvuprosessini kautta omassa arjessani.


Elämäni osa-alueet alkoivat muuttua kuin itsestään ja perjantai-iltaisin tissuttelevasta, hedelmäkammoisesta hälläväliä - ruokavaliota noudattavasta supersuorittajasta kuoriutuikin sellerimehua ja puhdasta korkeavärähteistä ravintoa rakastava yksilö.
Aloin elää niin, että kuuntelin enemmän sitä, mikä tuottaa minulle pysyvää hyvää oloa ja pitää energiatasoni kunnossa. Sen myötä elämästäni alkoi pudota pois asioita ja tulla uutta niiden tilalle.


Ei tietenkään yhdessä yössä, mutta vaihe vaiheelta - sitä mukaa kun olin valmis.
Paljastan sinulle tässä viisi timanttista vinkkiäni, jotka varmasti tuovat myös sinun arkeesi lisää hyvinvointia, selkeyttä ja harmoniaa. Ne voivat olla myös ensimmäinen askeleesi kohti kokonaisvaltaisesti puhtaampaa tapaa elää.

Oppaan voi ladata täältä https://mailchi.mp/5b459904c4dc/yksisydan

Valo tulee pohjolasta - vai tuleeko?

Perjantai 29.5.2020 klo 19:26

Muutama vuosi sitten katsoin livevideota, missä amerikkalainen valotyöntekijä sanoi, että USA on johtaja, leader. Eräs ystäväni hieman närkästyi tästä ja muistutti, että valohan tulee pohjolasta.

Olen kuullut lukemattomia kertoja, että valo tulee pohjolasta. Ja että sijainti lähellä pohjoisnapaa tekee sen, että värähtely täällä on voimakasta ja korkeaa. Ja että sijaitsemme tietyllä pituuspiirillä, joka liittyy korkeaan henkiseen tehtävään.

Mutta mikä edes on "pohjola"? Onko se kaikki, mikä sijaitsee pohjoisessa eli hyvin monet maat? Vai onko se pohjoismaat? Eräs rakas opettajani sanoi kerran, että Suomi on valon maa. Kysyin häneltä miksi, ja mitä se tarkoittaa. Hän vastasi: "Karman takia".

Ihmiskunnan historia on hyvin paljon moniulotteisempi, syvempi ja laajempi kuin mitä meille kerrotaan koulussa tai tietokirjoissa.

Kosmiset syklit, jotka liittyvät myös ihmistietoisuuden vaihteluihin, noudattavat tiettyjä ajanjaksoja. Elämme juuri nyt aikaa, jolloin olemme astumassa korkean tietoisuuden aikakauteen - Vesimiehen aikaan, Kultaiseen Aikakauteen, ihmiskunnan heräämiseen, voimaantumiseen, valaistumiseen. Ai ei kyllä siltä näytä? :)

Näissä sykleissä on mielenkiintoista se, että tämä korkean tietoisuuden sykli tulee aina heti pimeimmän jakson jälkeen. Siksi nyt saattaa päältäpäin katsottuna vaikuttaa hyvin kaoottiselta, jopa pelottavalta.

Palataan pohjola-aiheeseen. Kuinka moni teistä tietää Islannin vallankumouksesta, joka tapahtui noin kymmenisen vuotta sitten? Varmaan aika harva. Koska siitä ei ole puhuttu mediassa oikeastaan yhtään mitään. Siis valtamediassa.

Islanti on yksi esimerkki maasta, jossa on paljon valoa.

Minä uskon, että jokaisella maalla on oma roolinsa uuden tietoisuuden heräämisessä maailmanlaajuisesti. Suomessa on valtavan voimakas sydäntietoisuus, jonka tuntee ja aistii erityisesti, kun tänne saapuu tai palaa matkoilta. Mutta pelkällä pehmoisen mukavan leppoisan kiltillä sydäntietoisuudella ei vielä luoda muutoksia. Tarvitaan toimintaa, voimaa, voimaantumista.

Kysyin muutama vuosi sitten sisäiseltä viisaudeltani, miksi tietoisuuden muutos tuntuu näkyvän ulkomaailmassa niin valtavan hitaasti, jos ollenkaan. Silmieni eteen avautui kuva pyramidista - nykyinen ja vuosituhansia käytössä ja vallassa ollut patriarkaalinen järjestelmä ja yhteiskunta on nimenomaan pyramidi. Tämän pyramidin pohjalla on systeemin isoin osa, joka on siis tavallinen kansa. Tavallinen kansa mahdollistaa tämän pyramidijärjestelmän olemassaolon. Ja korostan, että nimenomaan unessa oleva tavallinen kansa mahdollistaa tämän. Kansa, joka uskoo olevansa mitätön ja voimaton, ja ettei sillä ole mitään mahdollisuuksia vaikuttaa tai muuttaa asioita. Eli voimansa pois antanut kansa - me, ihan tavalliset ihmiset.

Ja kuvassa näytettiin, mitä tapahtuu, kun pyramidin tukijalka eli tavalliset kansalaiset, voimaantuvat. Pyramidi hajoaa, murenee ja sen huippu mätkähtää alas. Tällaista järjestelmää ei enää voi olla olemassa. Ja ilokseni sain erityisesti viime vuonna, 2019 olla Instagramissa todistamassa, kun mahtavat [naiset] auttavat kanssasisariaan voimaantumaan todella upealla tavalla. Muutokset tapahtuvat ruohonjuuritasolla, vertaiselta vertaiselle. Eivät enää niinkään ylhäältä alaspäin.

Miten USA sitten liittyy tähän kaikkeen? Sen verran mitä seuraan ja olen seurannut amerikkalaisia ihmisiä, heissä on hyvin paljon niitä ominaisuuksia, mitä tarvitaan muutoksen toteuttamiseen. Valtava itseluottamus, erittäin hyvät puhe- ja neuvottelutaidot, uskottavuutta, rohkeutta ja uskallusta puhua ja jakaa omaa totuuttaan vakuuttavasti. Ja jos olet tänä vuonna seurannut muitakin tietolähteitä kuin valtamediaa, saatat tietää että hyvin isoja muutoksia on käynnissä parhaillaan. Siksi olen itse vakaasti sitä mieltä, että USAn rooli valon tuojana on todella suuri. Koska jos kaikki vain puhuvat valosta ja lilluvat sydäntietoisuudessa, mutta kukaan ei tee asioille mitään, miten me koskaan voisimme päästä Kultaiseen Aikakauteen?

Millainen voisi olla itselle sopiva, korkeavärähteinen elämäntyyli?

Keskiviikko 27.5.2020 klo 14:45

Turhauttaako tai ahdistaako sinua joskus, kun näet naistenlehdissä tai somessa ihmisiä, ehkä julkkiksia tai ihan "taviksia", joiden elämä näyttää ärsyttävän täydelliseltä. He vaikuttavat olevan täydellisiä. Täydellisen ahkeria, menestyviä, nousevat aamuisin aikaisin kuntoilemaan, joogaamaan, meditoimaan, uimaan (ympäri vuoden, sekin vielä!) ja tietysti sen jälkeen tai siinä lomassa laittavat perheelleen täydellisen terveellistä aamiaista, ja kaiken kiireen ja hektisen elämän keskellä vaikuttavat uskomattoman tasapainoisilta, iloisilta, onnellisilta, kärsivällisiltä ja kiitollisilta.

Myönnän, että minua välillä ahdistaa! Mietin, miten joku jaksaa olla noin tehokas :) No, tietenkään en voi tietää toisten elämästä pelkän somen perusteella koko totuutta.

Mutta aloin peilata, miten oma elämäni on muuttunut vuosien varrella. Miten ennen elämäni oli suorittamista - töissä, vapaa-ajalla, lomalla, viikonloppuisin. Suorittamisen takana oli tarve todistella, että olen hyvä, olen riittävä. Suorittamisella kerjäsin alitajuisesti rakkautta ja hyväksyntää ja halusin pyrkiä täydellisyyteen, ettei kenelläkään olisi mitään huomautettavaa ja ettei sisäinen arvottomuuden tunteeni olisi paljastunut edes itselleni - en tietenkään sitä silloin ymmärtänyt. Sellainen elämäntapa kulutti voimia todella paljon.

Elin autopilotilla, enkä kyseenalaistanut esimerkiksi ruokavaliotani, vaan noudatin automaattisesti sitä ruokailun mallia, minkä olin omaksunut lapsuudessa ja nuoruudessa. Ja perjantaisin oli mukava nollata työviikon stressi punaviinillä, ja kerätä voimia lauantain biletysiltaan.

Kun katson nykyistä elämäntapaani, se on hyvin erilainen. Tottakai se johtuu myös iästä, harva meistä tykkää nelikymppisenä elää samalla lailla kuin 25-vuotiaana. Ei nykyinen elämäntapanikaan ole optimaalinen, parannettavaa löytyy eri osa-alueilta. Mutta on ollut mahtavaa huomata, että kun tietoisuus alkaa puhdistua, asioita alkaa tapahtua kuin itsestään. Elämästä putoaa pois asioita, jotka eivät enää resonoi uuden värähtelyn kanssa.

Ja näkemykseni "hyvästä" elämäntyylistä on muuttunut. Entä jos tärkeintä onkin elää sellaista elämää, joka edesauttaa

 • kundaliinienergian pysymistä mahdollisimman aktivoituna
 • pysymistä hyvin maadoittuneena ja yhteydessä maahan/maan energiaan
 • fyysisen ja hienovärähteisten kehojen pysymistä elinvoimaisina ja terveinä
 • voimaantumista, ja uhriutumisesta irtipääsemistä

Se, miten tällaisen elämäntyylin voi rakentaa, voi olla jokaiselle yksilöllinen.

Yksi osa omaa "high-vibe" elämäntyyliäni ja ilonaihettani on tänään ollut tee-se-itse -siivousaineiden tekeminen, ohjeet alla. Ja lisää inspiraatiota korkeavärähteisen ja puhtaan elämäntyylin saralta tulossa myöhemmin :)

TEE-SE-ITSE -PYYKKIETIKKA

Voit tehdä tätä pienen tai ison annoksen lasipulloon:

väkiviinaetikkaa
vettä (vähemmän kuin etikkaa!)
eteeristä öljyä haluamasi määrä, esim. 5-10 tippaa. Itse käytin tällä kertaa Young Livingin Pine/mänty eteeristä öljyä

Pyykkietikkaa siis käytetään huuhteluaineen sijaan/tapaan huuhteluainelokerossa. Älä säikähdä etikan tymäkkää tuoksua, se haihtuu pian :)

TEE-SE-ITSE -KALKINPOISTOMÖSSÖ

Käytän tätä säännöllisesti varsinkin suihkuseinän puhdistukseen, johon kertyy kalkkisaostumia hyvin nopeasti.

Teen tästä vain yhden kerta-annoksen vedessä kostutetulle hankaussienelle

ruokasoodaa
yksi hyvin pieni painallus ekologista tiskiainetta
etikkaa (varaudu "kiehumiseen", etikka ja sooda reagoivat kuplimalla hetken aikaa)
muutama tippa Young Livingin eteeristä Lemon/sitruunaöljyä tai muuta öljyä, jonka tuoksusta pidät (sitruuna on yleisesti käytetty kalkinpoistossa)

Sivele tai hankaa puhdistettavaa pintaa hankaussienellä, lisää tarvittaessa vettä. Anna vaikuttaa hetken aikaa. Huuhtele hyvin joko kostealla liinalla tai juoksevalla vedellä ja kuivaa. Ja kyllä kiiltää!

~Tätä voi käyttää myös muille koville ja vettä kestäville pinnoille, mutta muista huuhdella hyvin~

3 asiaa, jotka ovat muuttaneet elämäni

Sunnuntai 1.3.2020 klo 12:56

Mitä työkaluja olen käyttänyt omassa elämässäni itsetuntemuksen ja tietoisuuden kasvun eteen?

kukka2_kopio.jpg

Tietoisuuden kasvu ja niin sanottu henkisyys on koko elämän mittainen matka. Ne meistä, kenelle se on elämän isoin juttu, herätellään lempeästi ja joskus myös vähemmän lempeästi elämän varrella askel askeleelta.

Oma iso elämänmuutokseni käynnistyi vuonna 2005 ja sen seurauksena en enää pystynytkään palaamaan siihen vanhaan entiseen itseeni, vaikka osa minusta sitä halusikin, koska se oli tuttua ja turvallista - vaikka en ollutkaan onnellinen. Totuus on, että olin elänyt elämää, joka ei ollut itseni näköistä. Tai tietysti tavallaan oli: koska silloin en tiennyt muusta. Ennen kaikkea minulla ei ollut yhteyttä todelliseen itseeni, ja sen seurauksena koko elämäni parisuhteista ystävyyssuhteisiin ja työhön olivat sellaista, joka ei ollut todellista itseäni, vaan jotain sellaista, jota olin luonut itselleni, koska ajattelin, että minun kuuluu olla tällainen, elää näin, tehdä tällaista työtä, viettää aikaani näin, tehdä lomilla tätä, harrastaa tätä.

Mutta se menneistä: nyt haluan kertoa omia kokemuksiani siitä, miten ja millä työvälineillä oma kasvuprosessini alkoi (ja sehän muuten sitten jatkuu koko ajan ja ikuisesti :))

1. En ole uhri, vaan luoja.

En olekaan olosuhteiden, tilanteiden, ihmisten ja elämän sattumanvaraisesti riepottelema avuton uhri, vaan olen luoja - luova olento. Olen aina luonut kaiken ajatuksilla, uskomuksilla, asenteilla (usein rajoittavilla sellaisilla), peloilla, sanoilla ja tietysti teoillani. En ole vain tiennyt, että olen aina ollut luova olento, koska en ole ollut tietoinen itsestäni ja sisäisestä maailmastani ja sen vaikutuksesta elämääni. Olen siis koko ajan luonut elämääni täysin alitajuisten ja tiedostamattomien (rajoittavien) ohjelmointien kautta.

Ja huomaa, että totta kai meillä kaikilla on myös positiivisia ja hyviä, hyödyllisiä ohjelmointeja!

Kun aloin tulla tietoiseksi ohjelmoinneistani, aloin voimaantua ja elämäni alkoi muuttua.

2. Toiminta

Kasvuni alkoi, kun aloin toimia. Toiminta voi olla esimerkiksi erilaiset energia- tai tietoisuushoitojen teko itselle tai vastaanottaminen muilta, meditaatio, tietoisuutta kohottaviin ja muuntaviin prosesseihin osallistuminen. Kun aloin toimia, tietoisuuteni alkoi puhdistua, avautua ja laajentua. Aloin tutustua itseeni syvemmällä tasolla kun aloin ottaa oppimani asiat käyttöön omassa arjessani.

Lukeminen, kuunteleminen ja tiedon hankkiminen auttaa ja inspiroi meitä vain tiettyyn pisteeseen saakka ja sen jälkeen on aloitettava toiminta eli ryhdyttävä töihin.

3. Itsetutkiskelu

Elämässä on suuri houkutus vatvoa ja analysoida toisten asioita ja parantaa maailmaa. Mutta jos todella haluamme parantaa maailmaa, meidän on parannettava itsemme, ja sen jälkeen maailma onkin jo yhden ihmisen verran parempi. Emme ole voimattomia!

Tärkein opintoni on ollut itsetutkiskelu. Se ei aina ole kivaa tai mukavaa. Mutta palkitsevaa se on. Opettelen jatkuvasti (kyllä, opettelen edelleen...) pitämään huomioni siinä, mitä minussa tapahtuu: mitä tunteita, ajatuksia, pelkoja, motiiveja, selityksiä, "tarinankerrontaa" ja vuoropuhelua minussa tapahtuu erilaisissa tilanteissa. Ilman tuomitsemista. Vain tarkkaillen ja todeten. Itsetutkiskelu johtaa itsetuntemukseen. Itsetuntemus tuo sinut todelliseen yhteyteen itsesi kanssa. Yhteys itseesi linjaa sinut universumin suotuisaan ydinolemukseen ja totuuteen, sekä myös rakkauteen ja yltäkylläisyyteen.

Näitä oppeja sovellan elämässäni. Ja kyllä, monta kertaa on tehnyt mieli heittää hanskat tiskiin ja olen heittänytkin :) Mutta sekin on täysin ok. Kasvun matka ei ole lineaarinen, vaan se menee sykleissä, kierroksissa. Välillä harpataan 10 askelta eteenpäin ja sitten taas 3 tai 9 taaksepäin.

Avainsanat: tietoisuuden kasvu, transformaatio, henkisyys, tietoisuuden puhdistaminen, valaistuminen

Vanhemmat kirjoitukset »