Havaintoja ihmisyydestä -blogi

Miksi positiivinen ajattelu ei riitä?

Tiistai 5.2.2019 klo 21:08 - Laura


BE_OPTIMISTIC_nathan-dumlao.jpg

Pelkästään ajatuksen voimalla emme voi nostaa itseämme

Kuulemme paljon lauseita, jotka kannustavat meitä positiiviseen ajatteluun.

On totta, että ajatuksilla on voima, sekä positiivisilla, että negatiivisilla. Ajatukset todella luovat elämäämme. Ja suurin osa ajatuksistamme on tietoisen mielen ulottumattomissa. Emme ole hereillä sille, millaisia ajatuksia ajattelemme päivän mittaan.

Jos meillä kuitenkin on voima luoda ajatuksillamme, miksi positiivinen ajattelu ei aina auta? Mikseivät asiat mene siihen suuntaan kun toivoisimme, vaikka olisimme kuinka myönteisiä, positiivisia ja iloisia ihmisiä?

Olen tällä viikollakin saanut kokea tämän omakohtaisesti: silloin, kun olemme rajoittuneen tai alemman tietoisuuden tilassa, meidän on hyvin vaikea luoda mitään hyvää tai ajatella positiivisesti, saati sitten odottaa positiivisten ajatusten luovan positiivisia seurauksia. Pelkästään ajatuksen voimaan nojatessamme olemme hyvin rajoittuneessa ja rajallisessa tietoisuudentilassa, eli käytämme vain murto-osaa potentiaalistamme, luomisvoimastamme. Kyse ei siis oikeastaan ole ajattelusta, vaan sisäisestä tilastamme: siitä tilasta, josta kylvämme ajatuksia, aikomuksia.

Tiedät varmasti flow-tilan: tila, jossa kaikki vain tapahtuu - kaikki vain sujuu ja onnistuu. Tänään aloitin oman päiväni ei-niin korkeassa värähtelyssä ja kaikki tuntui tahmealta ja takkuiselta, enkä itsekään aamupäivällä uskonut, että päivälle asettamani tavoite voisi toteutua. Jossain vaiheessa päivää tunsin selkeästi, miten ihan kuin itsestään siirryin flow-tilaan, laajentuneeseen tilaan, joka on täynnä iloa, rauhaa ja luovuutta. Ja kas, ilman mitään ponnistelua ja yrittämistä runsautta virtasikin yli odotusten, helposti ja vaivattomasti.

Jos yrität pinnistellä ja ponnistella ja psyykata itsesi ajattelemaan positiivisesti, se on oikeastaan ajan ja energian hukkaa, jos sisäinen tilasi on supistunut ja rajoittunut. Sen sijaan silloin, kun olet kauniissa, korkeavärähteisessä, laajentuneessa sisäisessä tilassa, asiat vain loksahtelevat kohdalleen ja tuntuu kuin kaikki asiat järjestäytyvät sinun sydämesi toiveiden mukaan. Siksi, jos haluat positiivisen ajattelun harjoittamisen sijaan olla Itse Positiivisuus, tee töitä sisäisen tilasi eli tietoisuudentilasi kanssa.

Miten sitten työskennellä oman sisäisen tilan laajentumisen eteen? Yksi helppo tapa on aloittaa säännöllinen meditaatioharrastus. Jos aloitat päiväsi meditaatiolla, se tuo päivääsi korkeavärähteisemmän ja suotuisamman energian, jonka kaikki ympärilläsi olevat ihmiset aistivat ja he vastaavat siihen suotuisalla tavalla. Meditaation jälkeen voit hiljaa mielessäsi asettaa tavoitteet ja aikomukset päivällesi. Tavoite voi olla kaupallinen: "Myyn tänään xxx eurolla. Kiitos, että näin tapahtuu." Tai sisäinen tavoite: "Aion pysyä tänään sisäisen rauhan tilassa, mitä tahansa tapahtuukaan. Kiitos."

Työn ja arjen kiireissä ei välttämättä aina oikein meinaa pysyä korkeavärähteisessä tilassa, mutta jo se, että tuot huomion hengitykseesi ja hengittelet aina välillä hitaasti ja syvään, kohottaa värähtelyäsi ja sen kautta edesauttaa sitä, että olet enemmän flow-tilassa.

Aamumeditaatio voi olla vaikkapa 7 minuuttia syvää ja hidasta hengitystä. Älä aliarvioi hengityksen voimaa! Ja muista - vain tehty meditaatio auttaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini