Havaintoja ihmisyydestä -blogi

Liikunnan ja kehonhuollon parantava voima

Tiistai 8.1.2019 klo 22:47 - Laura


alexander-mils-684487-unsplash.jpg

Kehonhuolto on ei ole ainoastaan kehon, vaan myös sisäisen temppelin huoltoa

Tiedät varmaan sen kokonaisvaltaisen ihanan olon, joka täyttää sinut liikkumisen jälkeen. Tuntuu, että huolet ja murheet ovat kaikonneet hikoilun ja sykkeen kohoamisen mukana, ja tilalla on rauha, ilo, levollisuus, energisyys ja usein myös luovuuden puuska. Kuten eräs tuttu totesi äskettäin osuvasti somepostauksessaan: "Hikoile ittes mukavaks".

Säännöllinen liikunta koukuttaa, ja yhtä lailla myös liikkumattomuus koukuttaa. Tauon jälkeen tuntuu nihkeältä lähteä liikkeelle tai jatkaa innolla aloitettua harrastusta.

Liikunta ei auta sinua vain fyysisessä hyvinvoinnissa, vaan myös kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Liikunta pistää energiat liikkeelle ja auttaa tasapainottamaan henkisten energioiden virtausta kehossa, ja puhdistaa mieltä ja kehoa tukahdutetuista tunteista ja murheista. Liikunta on taianomainen mielialapilleri!

Kuuntelemalla omaa kehoasi, tiedät, mitä ja millaista liikuntaa se kaipaa: lempeää, dynaamista, hikoilua, happihyppelyä, palauttavaa, venyttelyä, lihaskuntoharjoittelua, aerobista... Kehon viestien vastaanottaminen tulee sitä helpommaksi, mitä enemmän olet puhdistunut - sekä fyysisellä, että mielen ja tietoisuuden tasolla. Silloin sinulle ei ole tärkeää, onko joku liikuntalaji- tai suuntaus muodissa, vaan kehosi tarve on etusijalla.

Jos kaikki liikuntalajisi ovat rankkoja ja dynaamisia ja kammoksut rauhoittavaa tai läsnäolevaa liikuntaa, mieti, miksi niin on?

Olin nuorempana suorittaja-kuntoilija ja se täsmäsi täysin silloiseen elämäntapaani ja elämänkatsomukseeni: suorittaminen, perfektionismi. Kaiken piti olla rankkaa ja lusmuilla ei saanut ja spinningtunnilla oli aina nupit kaakossa. Kun löysin joogan, rakastuin astangajoogaan, koska se resonoi vaativuustasoni kanssa. Kunnes yhtenä päivänä monen vuoden jälkeen tietoisuudessani tapahtuneen muutoksen myötä en vain enää pystynyt menemään astangajoogaan, se ei enää resonoinut. Sittemmin astanga on vaihtunut kundaliinijoogaan ja yin joogaan.

Tässä muutama liikuntasuosikkini sattumanvaraisessa järjestyksessä

 1. Epätasaisella alustalla kävely tai patikointi - metsässä, kohtuullisen paksussa lumihangessa, metsäpoluilla
  Tämän jälkeen et mielelläsi enää lenkkeille asfaltilla tai muulla tasaisella alustalla! Kevytkin lenkki saa lisää tehoja ja huomaat miten selkä, lonkat ja lantio nauttivat epätasaisen alustan tuomasta luonnollisesta työskentelystä
 2. Metsässä liikkuminen
  Ja muista halailla puita :)
 3. Murtomaahiihto
  Hiihto on yksi lajeista, joista tulee mahtava olo. Syke nousee, hikoiluttaa ja saa nauttia kauniista maisemista ja raittiista raikkaasta talvisäästä
 4. Kundaliinijooga
  I love! Dynaamista ja monipuolista tietoisuuden joogaa, jossa yhdistyy vaihtelevasti liikkeet tai liikesarjat, hengitys, katseen kohdistukset ja sormienasennot eli mudrat. Lopussa rentoutus ja viimeisenä meditaatio.
 5. Yin jooga
  Jos luulit, ettei kehossasi ole jumituksia, mene yin-tunnille ja katso pitääkö se paikkansa...
  Yin jooga on hyvin maadoittavaa, rauhoittavaa, rentouttavaa, avaavaa ja sidekudoksia työstävää. Kammokkiliikkeeni on "sammakko", joka työstää erityisesti maksan meridiaanilinjaa.
 6. Kuntosali
  Kuntosaliharjoittelu on yllättävän puhdistavaa energia- ja tunnetasolla ja vahvistaa voiman ja itseluottamuksen tunnetta.
 7. Luonnonvesissä uiminen
  Tätä ei ehkä voi kutsua liikunnaksi, mutta on erittäin parantavaa. Vesi on tunteiden elementti ja luonnonvedestä noustuasi olet puhdas ja olo on sen mukainen!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini