HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Mitä tarkoittaa itsesi rakastaminen?

Maanantai 5.11.2018 - Laura


Mitä sinulle tulee mieleen sanoista itsesi rakastaminen, itsesi hyväksyminen?

Onko se sitä, että postailet someen kuvia kauniista bikinivartalostasi? Tai toitotat omaa erinomaisuuttasi?

Nämä ovat oikeastaan epäolennaisia kysymyksiä. Ennen itsesi rakastamista sinun on tunnettava itsesi. Koska jos et tunne itseäsi, yrität rakasta kiiltokuvaimagoa, jonka olet luonut itsestäsi. Siksi portti todelliseen itsesi rakastamiseen voi aueta vain ja ainoastaan itsetuntemuksen polun kautta.

Suurin osa ihmisistä ei tunne itseään ollenkaan. Jos ihmisiä pyydetään kuvailemaan itseään, kuvaus on hyvin epärealistinen ja muistuttaa lähinnä ihmisyyden täydellistä ihannetta. Jos me kaikki kerran olemme kuvauksemme kaltaisia ihanneihmisiä (no, ainoat möröt kaapissamme ovat ehkä se, että olemme lyhytpinnaisia tai tulisia tyyppejä) niin miksi maailma on tässä jamassa?

Väittäisin, että alle 25 % ihmisistä tuntee itsensä. Todellinen olemuksemme on sen kiiltokuvamaisen imagon takana piilossa, jota pidämme yllä.

Miten sitten voit tutustua itseesi? No, yksi nopeimmista keinoista tutustua itseesi on tulla kosketuksiin puhtaan alkulähteen valon ja tietoisuuden voiman valon kanssa. Ne alkavat puhdistaa sinua ja nostaa sinusta pintaan asioita, joiden olemassaolosta et ole edes tietoinen. Ne ovat alitajunnassa. Alitajunta on laaja ja erittäin voimakas, ja ohjaa elämäämme paljon enemmän kuin tiedämme.

Itsesi tunteminen alkaa siitä, että alat tulla tietoiseksi ajatuksistasi, tunteistasi, peloistasi, ehdollistumistasi, motiiveistasi, käytöksestäsi. Vasta kun alat tutustua itseesi, voit myös alkaa harjoitella itsesi rakastamista.