Havaintoja ihmisyydestä -blogi

Päästä irti - mistä ja miten?

Sunnuntai 16.12.2018 klo 7:59 - Laura


david-clode-koala.jpg

Miten irtipäästäminen tapahtuu, ja mitä hyötyä siitä on?

Olen tässä kuussa pohtinut ja kohdannut paljon irtipäästämiseen liittyviä asioita. Muistan, kun ensimmäisiä kertoja kuulin sanan irtipäästäminen, se tuntui jotenkin todella pelottavalta. Ajattelin, että irtipäästäminen tarkoittaa sitä, että olisi luovuttava kaikesta ulkoisesta, mihin on kiinnittynyt.

Vuosien saatossa oivalsin, että irtipäästäminen on sisäinen matka, joka heijastuu myös ulkomaailmaan, mutta siinä ei ole mitään pelottavaa.

Aiemmin - ja joskus vieläkin - YRITIN päästää irti, asioista, tavoista, ajatusmalleista, ihmisistä tai mistä tahansa, minkä ajattelin olevan minulle ei-hyväksi. Kun yritin päästää irti, se kulutti valtavasti voimiani. Kamppailin itseni kanssa ja olin vihainen itselleni, kun en pystynytkään päästämään irti.

Todellinen irtipäästäminen on sitä, että alamme tulla sisäisesti vapaiksi. Sisäisesti vapaiksi pakottavista ajatus- ja tunnemalleista, uskomuksista. Se voi tapahtua vain syvällisen tietoisuuden muuntumisen kautta, ja se ei välttämättä ole yhden päivän tai yhden viikon matka, vaan koko elämänmittainen kasvun matka.

Olen tässä kuussa ollut koulutuksessa, missä työvälineinä on ollut hyvin syvä itsetuntemustyöskentely ja tietoisuutta muuntavat prosessit. Olen taas kerran saanut nähdä, miten paljon tietoisuudessani- ja ylipäänsä ihmistietoisuudessa - on erilaisia asioita, joista en halua päästää irti. Omat näkemykset, mielipiteet, uskomukset, pelot, rajoitteet, joiden ehdottomasti ajattelen olevan oikeita ja hyödyllisiä, kunnes tutkin niitä tarkemmin ja näen, miten ne todella rajoittavat rakkauden, yltäkylläisyyden ja yhteyden virtausta elämässä.

Ainoa asia, mistä meidän täytyy uskaltaa päästää irti, on sisällämme olevat tarpeettomat taakat ja rajoitteet. Kaikkien uskomattominta ja mahtavinta on se, että kun päästämme irti sisäisesti, silloin elämäämme tulee tilaa uudelle, paremmalle, tuoreemmalle. Se näkyy tietysti myös ulkoisessa elämässämme muutoksina: voi olla, että jotkut ihmissuhteet jäävät taa, jotkut tavat ja tottumukset putoavat pois kuin itsestään, harrastukset ja kiinnostuksen kohteet voivat muuttua ja niin edelleen.

Olin vuosia sitten mukana eräässä yrityksessä, joka ei menestynyt niin kuin olimme toivoneet. Mietimme ja pohdimme yrityksen lopettamista ja teimme surutyötä siitä, että jouduimme kuoppaamaan unelmamme ja myöntämään ettei liiketoimintamme ollutkaan kannattavaa. Sillä hetkellä, kun teimme päätöksen lopettamisesta, liikkeen ovi alkoi käydä. Se oli konkreettinen esimerkki sisäisen irtipäästämisen voimasta. Päästin irti siitä pakkomielteisestä ajatuksesta, että myymiemme hienojen ja upeiden tuotteiden on käytävä kaupaksi.

Pysyimme joka tapauksessa lopettamispäätöksen takana, mutta sen oivalluksen jälkeen ymmärsin selvästi sen, miten sisäinen tilamme on tärkein tekijä elämämme kaikilla osa-alueilla, oli kyse sitten liiketoiminnasta, ihmissuhteista tai mistä tahansa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini