Havaintoja ihmisyydestä -blogi

Hengitys - helpoin tie läsnäoloon ja hyvinvointiin

Tiistai 4.12.2018 klo 15:24 - Laura


zulmaury-saavedra-breathe-unsplash2.jpg

Hyvinvointia hengityksellä

Se on mukanasi aina. Siitä hetkestä kun synnyt, siihen hetkeen, kun jätät maallisen kehosi. Se ei maksa mitään. Ja todennäköisesti otat sen itsestäänselvyytenä. Silti siinä piilee valtava voima ja potentiaali. Mikä se on?

Se on hengitys, joka kantaa mukanaan elämänvoimaa ja on paljon arvokkaampi asia kuin tulemme edes ajatelleeksi.

Hengitys on yksi helpoimmista ja nopeimmista keinoista päästä kosketuksiin itsesi kanssa. Se on helpoin ja nopein tapa rauhoittua, ja hiljentää mieltä.

Itse tutustuin hengittämiseen ja sen tuomiin lahjoihin vasta joogan, pilateksen ja meditaation myötä. Joogan myötä olen myös rakastunut erilaisiin hengitysharjoituksiin, joiden vaikutus on välitön.

Oletko koskaan tarkkaillut, mitä hengityksellesi tapahtuu, kun katsot tv:tä tai elokuvia tai kun surffaat netissä? Tai kun olet peloissasi tai jännittynyt? Mitä hengityksellesi tapahtuu, kun kävelet metsässä tai vietät aikaa hiljasessa luonnossa? Mitä hengityksellesi tapahtuu, kun uit järvessä kauniina kesäpäivänä?

Hengitys on asia, josta emme useimmiten ole lainkaan tietoisia. Sen takia tietoisuuden tuominen hengitykseen on ensimmäinen ja tärkein askel. Usein hengitämme pinnallisesti keuhkojen yläosalla, ja sama hengitystapa jatkuu helposti nukkuessa.

Hyvä ja helppo aamu- tai iltameditaatio on hengittää kolme tai seitsemän minuuttia syvään ja hitaasti niin että vatsa pullistuu ja laskeutuu ja niin, että uloshengitys on pidempi kuin sisäänhengitys.

Kokeile tätä - ja totea sen hyödyt itse :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini