Havaintoja ihmisyydestä -blogi

Mitä henkisyys on?

Sunnuntai 11.11.2018 - Laura


Mitä henkisyydellä tarkoitetaan?


Silloin tällöin kun ihmisten kanssa tulee puheeksi, mitä teen, tai puhetta meditaatiosta tai henkisyydestä, saan kuulla: "Ahaa, joo, meilläkin oli kaveriporukan pikkujouluissa ohjelmanumerona ennustaja tai selvänäkijä."

Hmm. Sanoisin, että siinä on ehkä enemmänkin kyse uteliaisuudesta ja viihteestä, kuin henkisyydestä.  Sana henkisyys on kokenut inflaation ja siihen liitetään niin monia vääriä mielikuvia. En väitä, etteikö olisi olemassa selvänäkijöitä ja auttajia, jotka voivat auttaa ja tukea vaikeina hetkinä. Mutta jos vaikean tilanteen tullen menet aina kysymään suuntaa ja neuvoa joltain muulta kuin omalta sisäiseltä viisaudeltasi, silloin kyse on siitä, ettet halua ja uskalla  kuunnella itseäsi, ja ojennat mieluummin päätös- ja puhevallan jollekin toiselle. Et tunne itseäsi etkä tiedä, mikä potentiaali ja viisaus sisälläsi on - usein kylläkin syvälle pelkojen alle haudattuna.

Henkinen kasvu. Tietoisuuden kasvu. Itsetuntemus. Henkisyys on todellinen, luonnollinen olotilasi. Se on sitä, että käännät katseesi sisäänpäin ja alat tutustua itseesi, sisäiseen maailmaasi ja alat kasvaa ihmisenä. Henkisyydessä ei ole kyse positiivisesta ajattelusta, tai jostain itsesi ulkopuolella olevasta asiasta tai ilmiöstä, jota sinun pitäisi tutkia. Tietoisessa henkisyydessä on kyse siitä, että otat vastuun itsestäsi, tunteistasi ja elämäsi jokaisesta osa-alueesta ja olet valmis myös katsomaan kiiltokuvaimagosi taakse: näkemään ja kohtaamaan kaikki ne asiat itsestäsi, mitä olet niin kauan lakaissut maton alle.

Sitä kautta tulee pikkuhiljaa kasvu ja voimaantuminen. Henkisyys ei millään lailla tarkoita  ulkoisen maailman halveksimista eikä se ole millään lailla maallisesta elämästä erillinen asia, vaan sitä, että jalkautat ja maadoitat elämääsi kaiken viisauden. Todellinen henkinen ihminen on onnellinen, menestyvä (menestys ei tarkoita, että kaikista pitäisi tulla bisnesmenestyjiä), tasapainoinen ja nauttii elämästä ja osallistuu elämään täysin, sen iloihin ja suruihin.

Henkisyys on elämisen tiedettä ja ihmisyyden tiedettä. Henkisyys on sitä, että kasvat tietoisuudessa niin, että voit olla ihmisyyden korkeimman potentiaalin ruumiillistuma. Henkisyys on tietoisuuden tiedettä. On hyvin helppo kerätä tietoa ja paisuttaa egoa henkisellä knoppitiedolla, mutta oletko laittanut saamasi tiedon käytäntöön? Onko tiedosta tullut omakohtainen kokemus ja tietoisuus, vai onko tieto ollut vain ruokaa mielelle?

On olemassa sanonta: "Ihminen, tunne itsesi." Tällä heppoisen kuulloisella mietelmällä on syvä sanoma. Tärkein asia ja tehtävä, mikä meillä on tässä ihmiselämässä, on tuntea itsemme. Tutustua itseemme. Itsetuntemus ja tietoisuuden kasvu voi kuulostaa tylsemmältä kuin ulkopuolellamme olevat eksoottiset tai paranormaalit asiat ja niiden tutkiminen, mutta jos haluat, että tietoisuutesi muuntuu ja kasvaa, itsetuntemuksen tie on ainoa tie. Se ei ole yhden päivän tai yhden viikonlopun matka, vaan koko elämän mittainen matka. Se on äärimmäisen palkitseva matka.

Hakkasin omassa elämässäni päätä seinään aika pitkään (ja hakkaan välillä vieläkin :)). Yritin kontrolloida ja muutta ulkoisia olosuhteita ja ihmisiä, ja minun oli vaikea hyväksyä elämää. Kun vihdoin olin kärsinyt tarpeeksi ja uskaltauduin matkalle omaan sisimpääni, tiesin, että tämä tie on kotini ja tunsin suurta helpotusta. Siitä alkoi myös kasvuni, joka jatkuu ikuisesti.

Haluan tehdä tätä työtä siksi, että mahdollisimman monen ihmisen EI tarvitsisi enää hakata päätä seinään, vaan he pääsisivät kosketuksiin oman sisimpänsä ja korkeamman tietoisuuden kanssa ja saisivat kokemuksen siitä, että ulkoinen maailma on vain ja ainoastaan heijastus meidän jokaisen sisäisestä maailmasta. Sen takia sisäisen maailman parantaminen ja puhdistaminen ja transformaatio on tärkeää.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini