HAVAINTOJA IHMISYYDESTÄ -blogi

Miksi kehittäisit itseäsi?

Keskiviikko 24.10.2018 klo 15.20 - Laura


Miksi meidän pitäisi ihmisinä kasvaa ja kehittyä?

Tänä päivänä maailma pursuaa erilaisia menetelmiä ja tarjontaa itsensä kehittämiseen. Joku saattaa ajatella, että tämä kaikki on turhaa ja sitä on liikaa. En usko että sitä on liikaa.

Syy siihen, miksi tietoisuus, tietoinen läsnäolo, rentoutus, elämänhallinta, itsetuntemus, hyvinvointi, meditointi, mindfulness, tunnetaidot, onnellisuus ja itsensä kehittäminen on niin paljon tapetilla, johtuu ihmiskunnan tietoisuuden muutoksesta. Olemme pitkään eläneet hyvin materiakeskeisessä ja ulkoisiin asioihin keskittyvässä maailmassa. Nyt meidän on korkea aika tutustua itseemme ja ottaa käyttöön se potentiaali, mikä ihmisyydessä on - sinussa, minussa, meissä kaikissa! Ei pintapuolisesti, vaan syvällisesti.

Mitä useammasta lähteestä toitotetaan näitä samoja asioita - ehkä hieman eri sanoin ja termein, sitä useamman ihmisen ne tavoittavat.

Sisäinen tilasi, tietoisuudentilasi määrittää elämäsi laadun. Voi olla, että sinulla on "kaikki hyvin", mutta koet silti tyytymättömyyttä, tyhjyyden tunnetta, ehkä surua tai alakuloa ja koet olevasi elämän ja olosuhteiden uhri, jota vain riepotellaan ympäriinsä, ilman että voit itse vaikuttaa asioihin. Tai koet vihaa, ärtymystä, kaunaa, katkeruutta tai jotain epämääräistä pahanolon tunnetta, josta et oikein saa kiinni. Meistä jokainen on varmasti koittanut väsymykseen asti muuttaa tai syyttää ulkoisia olosuhteita, siinä kuitenkaan pysyvästi onnistumatta. Juju piilee siinä, että kun tietoisuutesi ja sisäinen tilasi puhdistuu, muuntuu ja parantuu, myös kaikki elämäsi osa-alueet alkavat muuttua...joskus jopa taianomaisen mahtavasti ja nopeasti.

Sisällämme on paljon alitajuisia rajoitteita, uskomuksia, pelkoja ja ehdollistumia, jotka rajoittavat kykyämme elää täydessä potentiaalissa ja nauttia elämästä. Elämästä nauttiminen ei tarkoita, ettei elämässä olisi ongelmia tai haasteita. Mutta kun sisäinen tilasi puhdistuu ja parantuu, löydät myös haasteisiin ja ongelmiin ratkaisuja helposti ja luovalla tavalla korkeammasta tietoisuudentilasta käsin.

Tiedätkö, että on mahdollista elää sisäisessä tyyneyden ja ilon tilassa, ja olla vieläpä luova ja menestyvä? Todellinen luovuus ei synny kiireisessä, hälisevässä mielessä, vaan tyynessä mielessä. Siksi meditaatio, itsetuntemuksen lisääminen ja kokemukselliset harjoitukset ja prosessit tai energiahoidot ja muut kasvun ja eheytymisen apuvälineet ovat tarpeellisia ja tärkeitä.

Itsensä kehittäminen on työtä, ja kun teet oman osasi - josta suurin ja ehkä inhottavin osa on itsetuntemus - sinua autetaan huimasti eteenpäin tällä polulla.

Olen itse saanut omalla, vuonna 2009 alkaneella matkallani hurjasti apua! Ja tarjoamani palvelut auttavat sinua tällä matkalla. Oletko valmis tutustumaan todelliseen itseesi?

Kuva: Denys Nevozhai, unsplash.com